Terwijl ik met een heerlijk glas wijn op mijn laatste reisbestemming van 2017 aan het relaxen ben, leek het me leuk om met je terug te blikken op alle reizen van het afgelopen jaar. En dat waren er nogal wat. Ik heb maar liefst 61 dagen niet thuis geslapen en 10 verschillende landen bezocht. Ook een enorme diversiteit, van uitstapjes in eigen land tot urenlang vliegen en alles daar tussen in. Dus ik kijk nog even een keer terug, met de mooiste reisfoto’s erbij.Januari
Het jaar begon in het koude, maar oh zo mooie Boedapest. Remco en ik waren aan onze Europa rondreis begonnen en vanuit Schotland naar Hongarije gevlogen voor een nieuwjaarsfeest op de Donau. Vooral het parlementsgebouw en de manier waarop de stad ’s avonds romantisch verlicht is, heeft indruk op me gemaakt.

Vanuit daar vlogen we door naar Athene, waar het aangenaam warm was. Ik vond het fantastisch om in de geschiedenis gezogen te worden door alle bijzondere plekken daar. We maakten per trein een uitstapje naar het mysterieuze Meteora. Dat is een afgelegen berggebied met verschillende eeuwenoude kloosters op de steile toppen. Echt waanzinnig mooi!

De volgende stop was Rome, mijn meest favoriete stad ter wereld. Ik heb iets met de Romeinse geschiedenis. De verhalen fascineren me en de gebouwen en stad daardoor ook. Nog maar te zwijgen over de verrukkelijke Italiaanse keuken. Het Colosseum en het Vaticaan vind ik erg mooi, maar vooral de Trevi fontein is toch wel mijn favoriete plek in de stad.

De reis sloten we af in het zonnige Sevilla. De Spaanse stad heeft me enorm verrast, het is er schitterend! Vooral het Plaza de España vond ik indrukwekkend mooi. En het eten… oh zo lekker!! Het is een van mijn meest geliefde bestemmingen geworden.

Maart
Remco en ik dromen al een tijdje van rondtrekken met een camperbusje. We kregen de mogelijkheid om het Blauwe Busje uit te proberen en vertrokken naar Overijssel. Het was super leuk om ermee door het Hollandse landschap te toeren en knus te wonen en slapen in het busje. En de boerencamping was ook een leuke plek om te verblijven.

April
Koningsdag besloten we in het buitenland te vieren met een korte citytrip. Dat werd Sofiain Bulgarije. Zoals vaker combineerden we een bezoek aan de stad met een uitstapje de natuur in. Bij Belogradik vind je een oud fort. Dat heeft meerdere overheersers gekend en dat zie je in de architectuur terug. Het allermooiste vond ik het bergachtige bijzondere uitzicht daar. Zulke natuur had ik in Europa helemaal niet verwacht.

Mei
Al een langere tijd was ik niet meer in Azië geweest en daardoor had ik er nog meer zin in om naar Hong Kong te gaan. De gemeente, of eigenlijk een land op zich, heeft typische Aziatische trekken en ook weer speciale kenmerken. De afwisseling tussen het moderne centrum en de rustige eilandjes vond ik erg fijn. Hoewel voor velen Hong Kong een typische overstap is, was ik na tien dagen nog niet uitgekeken.

Juni
De zomer brak aan, de perfecte tijd om te gaan kamperen. Samen met vrienden gingen Remco en ik naar het Limburgse Gulpen. Natuurlijk probeerden we het Gulpener bier, maar we maakten ook een toer langs kastelen in de omgeving.

Juli
Dat kamperen was ons weer goed bevallen. Wij waren met de tent, onze vrienden met de caravan en dat is toch ook wel handig… Dus besloten we er ook een te kopen. En die moesten we natuurlijk meteen uitproberen. Dat deden we op een camping in De Panne aan de Belgische kust.

Een paar weken later namen we de caravan mee naar de fruittuin van ons eigen land, de Betuwe. We hadden een super mooi plekje aan het water waar we helemaal tot rust kwamen. En we kwamen met een berg kersen thuis, jummie!

Augustus
Aangezien Remco aan de bouwvak gekoppeld is, maar we niet naar drukke toeristische plekken willen, is het altijd een uitdaging een leuke bestemming te vinden. En dat is dit jaar heel goed gelukt, het Canarische eiland La Palma was echt geweldig! Het is er onwijs groen, er zijn veel verschillende wandelroutes langs de mistige toppen en langs vulkanen en de sfeer is heel relaxt. En dus niet teveel toeristen 😉 We verbleven eerst aan de oostkant van het eiland vlak bij de kust en de tweede helft hadden we een eigen huisje op een afgelegen klif aan de westkant. En met een huurauto hebben we zo ongeveer alle hoeken van het eiland gehad.

Oktober
Wat eigenlijk begon als een vluchtige getaway, leidde tot een leuke citytrip in Lille. De stad is compact genoeg voor een weekendje en heeft tegelijkertijd veel te bieden. Maar liefst meer dan 4000 winkels om te shoppen, maar ook alleen ronddwalen tussen de mooie statige gebouwen is leuk.

December
Naast allerlei wandelingen door de mooie natuur in Nederland stond er weer een reisje gepland. De dag na kerst zijn we naar Trier vertrokken, een bestemming die me vanwege de Romeinse geschiedenis erg trekt. We hadden een appartementje in een plaatsje net daarbuiten met uitzicht over het mooie (nu wel kale) wijngebied. Gisteren zijn we doorgereden naar Luxemburg stad. Ook hier hebben we weer een appartementje, zodat we fijn onze eigen gang kunnen gaan. Vanavond hebben we gereserveerd voor een diner in een leuk restaurantje en daarna gaan we op het plein in het centrum aftellen tot het nieuwe jaar. En we gaan natuurlijk nog wat wandelingen maken in de omgeving.

Zo, dat was eigenlijk best wel een jaar vol mooie reizen 🙂 Ik merk nu dat ik nog lang niet over alle voorgaande reizen en tripjes geschreven heb. Dat betekent dat ik nog genoeg inspiratie over heb 😉 En aankomend jaar komen er natuurlijk ook weer nieuwe bestemmingen bij.

Voor nu wens ik je een hele fijne jaarwisseling toe en de allerbeste wensen voor 2018!

Hoe was jouw reisjaar 2017?