Berlijn heeft als stad enorm veel te bieden. Boordevol geschiedenis, veel shopmogelijkheden, uitgaan tot in de vroege uurtjes. Het lijkt onmogelijk om niet verliefd te worden op Berlijn. Ook op culinair vlak doet de wereldstad het goed.

Ik ben niet zo erg dol op de Duitse keuken met de worsten en zo. En natuurlijk zijn er van die typische plekjes te vinden waar de menukaarten juist wel uit dat soort gerechten bestaan. Maar er zijn gelukkig ook veel leuke zaakjes te vinden voor andere gerechten.

Mijn persoonlijke favoriet is Merhaba. Eigenlijk per toeval kwam ik hier terecht, het zit namelijk direct naast het hotel waar ik verbleef en na de lange autorit hadden mijn ouders en ik wel zin in een biertje.

bar

foto

Zodra je dit Turkse restaurant binnen stapt, heb je het gevoel bij mensen thuis op visite te komen, zowel door de huislijke inrichting als door de enorme gastvrijheid waarmee je ontvangen wordt.

Merhaba in Berlijn is een familiezaak. De heer des huizes is jaren geleden uit Turkije naar Berlijn gekomen voor een betere toekomst voor hem en zijn gezin. De mooie foto’s aan de muur tonen de dagen van weleer.

Het restaurant heeft een erg gevarieerde kaart met talloze vegetarische gerechten en gerechten met vlees, dus voor ieders wat wils. Gefrituurde groente met kaas, gevulde aubergine en natuurlijk heerlijk Turks brood met allerlei smeersels.

groente

aubergine

toetjes

Het allerlekkerste vind ik de desserts. Kun je niet kiezen, neem dan het gevarieerde dessert met ijs van vijgen en dadels en baklava.

Je vindt Merhaba in Berlijn aan de Greifwalderstrasse 4. Vanaf Alexanderplatz loop je richting het volkspark Friedrichshain.

Ben je nog op zoek naar een leuke en fijne plek om te overnachten? Kijk dan hier voor een breed aanbod aan hotels in Berlijn centrum.

In dit bericht zijn betaalde links opgenomen. Ik deel uitsluitend mijn eigen mening en schrijf alleen over producten en diensten die ik zelf gebruik of waar ik achter sta. Meer informatie over deze links en affiliate marketing lees je hier.