Hoewel de dagen de laatste tijd gevuld zijn met meer regenwater dan zon en het daardoor misschien lastig voor te stellen is dat de lente alweer bijna op de deur klopt, is niets minder waar; maart is alweer begonnen! En maart gaat uiteraard gepaard met langere dagen, het begin van de lente en de start van de zomertijd! Begint het al te kriebelen? Bij ons wel, en hoewel de handschoenen op dit moment nog net uitblijven, dromen wij alweer weg bij zomervakanties onder een veel te hete Spaanse zon. Mocht jij je ook willen wanen in een zomervakantie, lees dan snel deze blog over Alicante door voor tips en de perfecte mix tussen rust en op pad zijn!

Tips voor Alicante

Voor dat we jullie heerlijke activiteiten en to-do’s in de schoot werpen, willen we graag een aantal tips uitlichten; het is aan te raden om een ruim huis te boeken, en waar mogelijk mét zwembad. Wanneer je daarvoor kiest heb je voldoende plaats en ruimte om af en toe écht even lekker tot rust te komen. Daarnaast raden wij het aan om een auto te huren, zodat je makkelijk te verplaatsen bent in de omgeving van Alicante!

Activiteiten om en nabij Alicante

Alicante is een must om een keer te bezoeken. De stad geeft voldoende ruimte om lekker uit te rusten maar ook om avonturen aan te gaan en nieuwe herinneringen te maken. Een aantal plaatsen die je sowieso hoort te bezoeken wanneer je dan toch in Alicante bent; Placa Gabriel Miró, Isla de Tabarca (een eiland op 45 minuten varen vanaf de haven van Alicante), het centrum van de stad voor ontzettend mooie en leuke winkels, El Cruz (leuke wijk in het stadscentrum met de mooiste oude huisjes met bijpassende kleuren) en uiteraard Castel de Barbara (een kasteel op de berg bij het stadscentrum!).

Alicante

Extra activiteiten bij Calpe

Wanneer je bovenstaande plaatsen hebt bezocht en het gevoel hebt dat je genoeg rust hebt genomen om de week daarna weer motivatie te hebben voor een nieuwe week werken, hebben we een superleuke tip! Op gangbare afstand van Alicante bevindt zich Calpe; hier kan je ontzettend mooi wandelen met een prachtig uitzicht over de zee als beloning.

Langere tijd in Alicante verblijven

Wil je graag langer in Alicante verblijven dan een week, heb je bijvoorbeeld met je werk afgesproken dat je enige tijd kan werken in Spanje? In Alicante vind je de leukste hotspots en terrasjes om middagen te werken en lekker te knallen achter je computer. Ben je op zoek naar een rustigere plek? Je kan bijvoorbeeld in de lobby van een hotel aan het werk gaan, of kijken of er een plek is in de bibliotheek!

Naast Alicante zijn er natuurlijk nog veel meer mooie plekken waar je heel fijn kunt werken in Spanje. Als zelfstandige of digital nomad, of je kunt echt een baan in Spanje vinden. Lijkt dat je wel wat? Check dan regelmatig de vacatures in het buitenland.

Krijg jij al kriebels om naar Alicante te gaan?