Al een tijdje rijden we niet meer op de snelweg. De verkoelende bries die door de camper waait vertelt me dat we in Zeeland zijn. Ik proef haast al het zout op mijn lippen, zo dicht zijn we bij de zee. De camper sturen we nog een paar bochten door en dan rijden we Recreatiepark Klaverweide op. Bij de receptie is een ontzettend vrolijk en vriendelijk onthaal. Het lijkt wel of de dame achter de balie net zoveel zin in het weekend heeft als wij. Ze geeft ons wat uitleg en dan rijden we door de slagboom verder naar onze kampeerplek. Met privé sanitair! Ik kan je verklappen, als je dat een keer hebt gehad, wil je dat zeker vaker!

Camping Klaverweide ligt in het plaatsje Ellemeet. Daar heb je misschien nog nooit van gehoord. De Brouwersdam met aan de ene kant het Grevelingenmeer en aan de andere kant de Noordzee ken je ongetwijfeld wel. Dat ligt op nog geen kwartiertje lopen afstand. Daardoor heeft Klaverweide een hele fijne locatie voor een vakantie in Zeeland. Veel mensen kennen de camping als ideale plek voor een verblijf tijdens het festival Concert at Sea.

Klaverweide is een compacte camping met een aantal vaste plaatsen en tientallen kampeerplaatsen, waarvan er sinds vorig jaar een flink aantal privé sanitair hebben. De maatregelen van vorig jaar kennen we allemaal wel. De slimme eigenaren van Klaverweide maakten van de nood een deugd en hebben zo extra comfortabele kampeerplaatsen weten te creëren. Alles ziet er daardoor spik en span uit.

klaverweide privé sanitair

Kamperen met privé sanitair

Natuurlijk kende ik de term privé sanitair wel en dan denk ik bijvoorbeeld aan glamping in de Achterhoek, maar met onze camper had ik het zelf nog niet ervaren. Dus ik was wel erg nieuwsgierig naar hoe het er dan uit ziet en vooral hoe het bevalt. Back to basic kamperen met onze redelijk zelfvoorzienende camper vind ik tof, maar een beetje meer luxe kan ik ook heel erg waarderen.

Het privé sanitair is verrassend ruim. Geen klein douchehokje, maar een ruime inloopdouche. De wasbak heeft een stop. Dat is wel handig voor wanneer je er ook de vaat wilt doen. De wc is prima zoals je van een wc mag verwachten en bij aankomst is er wc papier.

Duurzame privé sanitair units

Er is niet alleen aan comfort gedacht bij het privé sanitair op deze camping in Zeeland. Het is ook nog eens maximaal duurzaam gebouwd. Op het dak staan zonnepanelen. Daarmee wordt zo groen mogelijk omgegaan met het energieverbruik van de unit. Daarnaast zorgen de panelen ervoor dat het niet te warm wordt in het privé sanitair. We zijn in Zeeland, de zon schijnt hier vaak, dus de temperatuur in het gebouwtje kan anders flink oplopen. Zo hebben de panelen dus een dubbele functie.

In het privé sanitair hangt een boiler en die heeft ook een dubbele functie. De warmte die hij afgeeft werkt namelijk als verwarming in de koudere seizoenen. En zo kun je dus met het privé sanitair het hele jaar kamperen in Zeeland! Wij stonden met onze camper op zo’n comfortabele plek, ze zijn natuurlijk ook beschikbaar voor caravans en tenten. Over je kampeerplek hoef je je geen zorgen te maken. Die is nog steeds net zo groot als eerst. De sanitair units zijn namelijk in de heg geplaatst en nemen dus geen extra ruimte in.

De voordelen van privé sanitair

Eerder zei ik al, als je eenmaal privé sanitair op je kampeerplek hebt gehad, wil je dat vast vaker! Want het is echt ontzettend handig om allerlei redenen. Ten eerste is alles dichtbij. Dus jij of je kinderen hoeven niet ’s nachts in het donker over de camping naar de wc. Wanneer je gaat kamperen met een peuter die niet dol is op douchen, is privé sanitair zeker een uitkomst. Ook hoef je geen stuk met de zware afwas te sjouwen. Nee, dit is veel handiger. Remco deed de afwas en gaf het door het raam aan, zodat ik het in de camper kon afdrogen en wegzetten. Dan is de afwas zo gepiept!

klaverweide privé sanitair

Bovendien is het sanitair privé, alleen voor jou. Het kan op slot als je wilt. Ik voelde me zo veilig op de camping Klaverweide dat ik die behoefte niet had, tenzij is op het toilet zat. En je kunt je toilettas en andere spulletjes dus ook gewoon laten staan. Ook andere spullen kun je er in kwijt. De eerste avond werd het een beetje vochtig buiten. In plaats van een beetje moeilijk doen met de kampeerstoelen hebben we ze die nacht in de sanitair unit gezet.

En dan de vuilnisbak. Regelmatig maak ik het mee dat een vogel weer op de vuilniszak vol restjes is aangevallen. En met het warme weer vind ik de vuilnisbak ook niet prettig recht bij onze plek. Het kan immers gaan ruiken. (Eigenlijk wil ik de vuilnisbak überhaupt niet in het zicht, ik vind het zo stom op foto’s.) Ook die kan dus makkelijk in het privé sanitair, zodat het niemand in de weg staat en de vogels er niet bij kunnen.

Lekker privé op het toilet

Ook de voorzieningen van het privé sanitair zijn fijn en handig. Een eigen douche zonder dat je je druk hoeft te maken om de haren van een ander in je doucheputje. Geen rij voor het toilet of de douche (hoewel ik dat gelukkig sowieso weinig mee maak.) Zo lang op de wc blijven zitten als je wilt zonder dat er een vreemde voor je deur staat te wachten. Warm water heb je bij de hand. Wij hebben geen boiler in de camper en gebruiken een kampeer-waterkoker. Nu konden we veel makkelijker warm water pakken voor bijvoorbeeld het opwarmen van een flesje voor Sem of een keer een sopje maken om iets schoon te maken.

En… Mocht je ooit gedoe hebben om stopcontacten, er is er eentje extra in het privé sanitair. Handig voor het opladen van de batterij van je camera of bijvoorbeeld voor je electrische fiets.

Privé sanitair is echt een fijne luxe waar ik makkelijk aan kan wennen.

Kamperen in Zeeland bij Recreatiepark Klaverweide

We hebben met onze camper een ontzettend fijn verblijf gehad bij Klaverweide in Zeeland. Vanaf het begin voelden we ons erg thuis. Later ontmoette ik ook de eigenaresse, even vriendelijk als de andere dame. Iedereen is vrolijk en vertelt je ook graag over alles dat er in de omgeving te doen is.

klaverweide privé sanitair

Je kunt bij Recreatiepark Klaverweide skelters huren voor verschillende leeftijden en fietsen huren van Fietsverhuur Zeeland. Wij gingen op pad met een elektrische bakfiets. Wat een uitvinding. Het opstappen en wegkomen, daar moest ik erg aan wennen. Maar als je eenmaal fietst, dan je gaat als een speer! En het is zo leuk met onze twee jonge kinderen in de bak om te fietsen door Zeeland. Sem is nog te klein voor een kinderzitje, maar de maxi cosi kon in de bakfiets vastgezet worden met een speciale beugel. En zo konden we dus toch met zijn allen fietsen. Een elektrische fiets is trouwens geen overbodige luxe. Dat Zeeuwse windje zorgt voor extra weerstand.

Speeltuin en kinderboerderij

Ook op de camping zelf is er vanalles voor vermaak voor kinderen. Zo is er een kinderboerderij met de alpaca’s Loki en Sem, een geit, kippen (die vaker buiten de ren rond scharrelen dan erin, super gezellig) en twee varkentjes. Ook zijn er twee speeltuinen bij elkaar. Eentje heeft meer weg van een natuurspeeltuin met houten toestellen en een heuvel om op te klimmen. Vervolgens is er een lange kabelbaan en daarnaast is nog een speeltuin met vrolijk gekleurde toestellen. Daar vind je ook een waterspeeltoestel, fijn voor de warme dagen. En twee soorten trampolines, eentje met water en eentje met lucht.

klaverweide privé sanitair

Vooraan op de camping naast de receptie beheert een vriendelijk stel de snackbar. Naast lekkere snacks hebben ze ook heerlijke ijsjes met Nutella. En verder is er ook een winkeltje en koffiehuisje. In juli en augustus is dit dagelijks open. Check voor de andere perioden de openingstijden.

Uitjes in de omgeving van camping Klaverweide

Zoals ik al zei, zijn we er met de fietsen op uit getrokken. Wat is er dan zoal te doen in de omgeving van Recreatiepark Klaverweide? Veel! Ten eerste is de Brouwersdam een kwartiertje lopen of vijf minuten fietsen vanaf de camping. Daar kun je kiezen voor het strand aan de Noordzee, loungen en lunchen bij Perry’s of je kiest voor watersport aan het Grevelingenmeer. De Brouwersdam is sowieso dé plek voor watersport; duiken, kitesurfen, lessen voor surfen en bootjes varen. Niet voor niets is het er vaak druk.

Ook is de Brouwersdam de ideale plek voor het spotten van zeehonden. Daar bij de sluis kun je ze zien spelen, zolang je niet rond precies eb of precies vloed komt.

Niet veel verder van Klaverweide ligt Renesse. Je hebt een ontzettend leuk kabouterbos in Renesse voor kinderen van 2 tot een jaar of 8. Het strand van Renesse vind ik ook heel fijn, een van de fijnste stranden in Zeeland. Vanaf Klaverweide loopt een fietsroute helemaal langs de kust. Die is ook heel leuk om te nemen en zo het eiland te verkennen. Je komt regelmatig langs een strandtent, zodat je wat kunt eten of drinken en even kunt ontspannen. En Zierikzee is ook een bezoekje waard. Ik vind het een verrassend leuk stadje. Ook Bruinisse is een leuke stop. Bij de haven kun je vissersboten kijken en bij Bru17 echt lekkere vis eten.

klaverweide privé sanitair

Kortom, we hebben echt een ontzettend fijn verblijf gehad bij Recreatiepark Klaverweide. Het privé sanitair is me goed bevallen, die luxe, daar kan ik wel aan wennen!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.