Over deels verharde en deels onverharde wegen rijden we door de prachtige groene omgeving van Aalten in de Achterhoek naar de bestemming voor het weekend: de glamping van East Nomads. De parkeerplaats van East Nomads staat duidelijk met bordjes aangegeven. Remco parkeert de auto. Ik stap uit en pak Mats, terwijl Remco onze tassen pakt. We volgen de bordjes naar de ingang van de camping. LP’s dansen vrolijk boven ons hoofd. “Hey, welkom!” klinkt het vriendelijk vanachter de receptie. Ik heb zo’n gevoel dat dit een heel tof glamping weekend bij East Nomads gaat worden!

Na het inchecken wachten we onder de rode luifel van het terras. We halen een drankje bij de bar en bekijken het terrein. Er staan witte glamping tenten, allemaal enorm ruim van elkaar opgesteld en allemaal met een eigen terras. Een East Nomader neemt Mats bij de hand mee naar het speelhuisje. Het mooie glazen huisje dat iets weg heeft van een plantenkas, ligt vol met bouwblokken en spelletjes.

East nomads glamping achterhoek
East nomads glamping achterhoek met kinderen

Het begint een klein beetje te regenen. Dat kan ons niet deren. Wij zitten immers droog op het terras van ons drankje te genieten. En over het terrein liggen houten paden, waardoor alles goed begaanbaar blijft.

Naar de glamping tent

Dan worden we opgehaald om naar onze glamping tent te gaan, op veld A. Dat is voor ons erg handig. Vanaf het terras hebben we namelijk zicht op de “playgarden” waar Mats de komende dagen ongetwijfeld veel zal spelen.

De glamping tent is mooi en stijlvol ingericht. In het midden een bed op palets opgemaakt met een wit dekbed. Onder de palets schitteren kleine sfeerlampjes vandaan. Om het bed heen is voldoende ruimte voor één of zelfs twee campingbedjes. Dus je kunt makkelijk met je kleine kids in de tent slapen. Twee luchtige witte gordijnen maken de tent sierlijk en het leuke plantje aan de punt maakt het compleet.

Tip: East Nomads is een pop-up glamping die er dus niet altijd is. Start je vakantie in de Achterhoek hier.

East nomads glamping achterhoek

Direct naast de tent is een groen gebouwtje met eigen sanitair. Nieuwsgierig open ik de deur en ik ben verbaast over de ruimte! In het midden een wasbak en spiegel, links een toilet en rechts een douche.

We nemen plaats aan de picknicktafel op ons terras. Maar niet voor lang. Mats krijgt de trampoline in de speeltuin in het vizier en hij wil er natuurlijk heen. Al springend ziet hij ook de schommel en de zandbak. Als kleine avonturier wil hij uiteraard alles ontdekken.

Leestip: kamperen in Brabant bij Molecaten Hoeven

East Nomads verder ontdekken

Even later wandelen we een rondje op het terrein van East Nomads. Graag zien we de rest van de camping. De eerste stop is de gigantische sjoeltafel. Die brengt fijne jeugdherinneringen naar boven bij Remco en mij. We kunnen het niet laten even een potje te spelen. Ernaast staan een tafeltennistafel en tafelvoetbal.

East nomads glamping achterhoek

Vervolgens wandelen we verder naar achteren op de East Nomads camping. Weer valt het me op hoeveel ruimte er is en hoe ruim alle plekken zijn. Heerlijk vind ik dat! Bij een van de tenten wordt een hottub warm gestookt op hout. Je kunt er eentje huren bij je tent. Dat is pas relaxt, he?

Een vaag bekende geur dringt mijn neus steeds binnen sinds ik bij East Nomads ben en nu wordt ‘ie weer sterker. Het doet me denken aan Italië. De geur lijkt een mengeling van tijm en rozemarijn. Geen idee waar het vandaan komt en of het typisch is voor de Achterhoek of deze omgeving, maar lekker is het wel!

Achter op het terrein van East Nomads lopen we langs de High Dining. Een super toffe plek om op grote hoogte te genieten van een lokaal diner. Chill en romantisch tegelijk. Uit de tent ernaast klinkt zoete, ontspannende muziek. Er staan schoenen buiten de tent. Yes, dit is de massage tent. Want ook voor een ontspanningsmassage zit je bij East Nomads goed.

BBQ bij je tent

Stilletjes aan gaat de klok richting etentstijd. Vanavond staat er een BBQ op het menu. We krijgen een eigen BBQ bij de tent en een uitgebreid pakket met voorgerechten, vlees en vis. Een flesje alcoholvrije wijn en biertjes maken het helemaal compleet.

Mats heeft ondertussen vriendschappen gesloten. Samen met die kinderen speelt hij naar hartelust in de speeltuin, terwijl Remco en ik op ons gemak van de BBQ genieten. Het terrein is zo goed afgezet, dat ik me geen zorgen hoef te maken dat Mats er zomaar af zou kunnen. En ik zie hem vanaf ons terras.

De magische avond valt

Deze avond staat er een pubquiz op het programma. Het klinkt erg gezellig van onder de rode tent van het terras vandaan. De zon gaat langzaam onder en het wordt bedtijd voor Mats. Hij mag een boek uit de mini bieb kiezen als voorleesboek. Die bieb staat vol boeken voor jong en oud. Inmiddels is Mats al zo moe en voldaan van de leuke dag, dat hij als snel in slaap valt.

East nomads glamping achterhoek

Terwijl het steeds donkerder wordt, wordt de camping nog mooier. We hebben de kaarsjes op ons terras aangestoken, net als vele andere glampers. En de sfeerverlichting langs de paden op East Nomads is aan. Al die kleine lichtjes zorgen voor een haast magisch sfeertje. Remco en ik spelen nog wat spelletjes bij de tent tot we gaan slapen.

East nomads glamping achterhoek

Goedemorgen!

De volgende morgen word ik uitgerust wakker. Het is al erg licht in de tent, maar ik ben er niet eerder door wakker geworden. Ik vind het zo fijn om in de natuur te slapen, dat ik weer als een blok heb geslapen. Het heeft ’s nachts wat geregend. Wanneer ik de tent open doe, zie ik East Nomaders bezig met trekkers en doeken om de terrassen bij de tenten droog te maken. Wat een service. Ze doen er werkelijk alles aan om je verblijf zo fijn mogelijk te maken. En het zonnetje breekt ook zowaar door! Wat een mooi begin van weer een nieuwe dag.

Zodra iemand van East Nomads in de gaten heeft dat we wakker zijn, komen ze rustig vragen of we het ontbijt willen. Ja hoor, laat maar komen! Eerst komt de koffie en thee, om nog even verder rustig wakker te worden. Niet veel later staat er een mand vol met lekkers op tafel. Broodjes, beleg, gekookte eitjes, yoghurt, fruit en vlierbessen-appelsap. Alles komt van lokale ondernemers af. En alles smaakt even goed!

Mats is met zijn nieuwe vrienden alweer in de speeltuin. We hebben een late check-out en mogen tot 13 uur blijven. Dus we voelen geen haast om in te pakken. Fijn, kunnen we nog zo lang mogelijk genieten van de fijne sfeer van East Nomads!

Meer over het concept van East Nomads

East Nomads is een tijdelijke glamping in Aalten in de Achterhoek. De East Nomaders zijn normaliter druk in de weer met het organiseren en managen van festivals. Dat loopt dit jaar helaas even anders. Maar wat een groot geluk is het dat daardoor dit concept is ontstaan! En die festivalsfeer, die proef je aan alles. De manier waarop het terrein is opgebouwd en aangekleed, je waant je echt op een van de leukste, relaxte festivals.

glamping achterhoek

De toffe activiteiten die dagelijks wisselen, dragen ook erg aan die fijne sfeer bij. Deze staan aangekondigd op het programmabord bij het terras. ’s Avonds gaat het kampvuur aan in de pit en komen de stokken met marshmallows tevoorschijn. Een hippie bus is omgebouwd tot bioscoop met complete relax hoek vol kussen. En alles is gewoon heel chill. Geen stress, iedereen is ontspannen en de mensen van East Nomads doen er alles aan om het volledig naar je zin te maken. Er heerst ook een fijne rust over de camping, ongeacht hoe druk het eigenlijk ook is.

Praktische informatie voor je verblijf

Op dit moment zijn er zo’n 40 volledig ingerichte glamping tenten met eigen sanitair en terras. Een verblijf is inclusief bedlinnen en handdoeken. Dat is immers luxe die bij glamping hoort, nietwaar?

Ik heb je al veel over East Nomads en wat je kunt verwachten verteld. In de hoogtepunten op Instagram van Reismuts kun je het weekend terugkijken. Er is één speciale accomodatie die ik nog niet heb genoemd, namelijk de Hide Away. Deze ligt een beetje meer naast het terrein, dus afgezonderd (hence de naam) en het is een tiny house voor twee personen.

East nomads glamping achterhoek
East nomads glamping achterhoek

Je hoeft niet weg bij East Nomads om te gaan eten. Lunch en avondeten kun je via hen bij een van de geselecteerde lokale zaken bestellen. En dan wordt het bij je tent gebracht. En ontbijt krijg je dus op bed of op je terras.

Er zijn regelmatig speciale arrangementen bij East Nomads. Zoals culinair genieten met topkok Ron Blaauw. Check daarvoor de website.

East Nomads voor kinderen

Bij glamping in de Achterhoek met een festivalsfeer denk je misschien niet zo snel aan reizen met kinderen. Terwijl East Nomads ook heel leuk is met kinderen! Campingbedjes of slaaptentjes voor maximaal 2 kinderen kunnen makkelijk in de grote tent erbij gezet worden. En campingbedjes mag je lenen. Ook zijn er kleine tenten bij de grote tenten beschikbaar, zodat de oudere kinderen een eigen slaaptent hebben.

Er is dus een hele toffe speeltuin met trampoline, schommels, een zandbak en een speelbaan. En dan natuurlijk de sjoelbak en tafeltennis die leuk zijn voor jong en oud. En het speelhuisje niet te vergeten.

Leestip: 7 tips voor kamperen met een baby

glamping achterhoek met kinderen

Voor de allerjongste avonturiers is het goed om te weten dat er een magnetron is voor het opwarmen van melk. En er is een koelkast die je op verzoek kunt gebruiken voor het bewaren van babymelk.

En dan het arrangement Dromenland. Hoe tof is het voor kinderen om bijvoorbeeld Woezel en Pip te ontmoeten! Deze glamping voor het gezin is in september. Check op de website het complete arrangement Dromenland en reserveer bij East Nomads

De omgeving verkennen

Wil je de omgeving van Aalten en de Achterhoek graag verkennen, dan kun je een van de fietsen bij East Nomads huren. Eventueel met kinderzitjes. En je krijgt ook volop tips voor wat je kunt doen, zoals een bezoek aan een van de theetuinen of de wijnvelden. Er is een Nationaal Onderduikmuseum in Aalten, dat erg boeiend is. En voor de gezinnen, er zijn meerdere toffe grote speeltuinen in de buurt. Ik vond de speeltuin Schepersveld in Aalten heel tof.

museum aalten

Wij waren op uitnodiging bij East Nomads voor een weekendje avontuurlijke glamping in de Achterhoek Zoals je gewend bent, geef ik altijd mijn eerlijke mening in samenwerkingen.