Jaarlijks zijn er duizenden avontuurlijke reizigers die ervoor kiezen om een rondreis Australië te maken. Het land staat bekend om de prachtige landschappen, de bijzondere dieren en de unieke cultuur. Dit alles zorgt voor een reis om nooit meer te vergeten. Maar waarom kiezen zoveel reizigers nu specifiek voor Australië? Hier lees je waarom juist dit land zo aantrekkelijk is voor een avontuurlijke rondreis!

Australië is een land met prachtige landschappen

Een van de voornaamste redenen dat Australië zo geliefd is onder backpackers en andere avonturiers, is omdat het landschap zo veelzijdig is. Je vindt er indrukwekkende woestijnen met rotsformaties, maar ook mooie stranden en zelfs regenwouden. Weinig landen hebben zo’n gevarieerd landschap als Australië. Tijdens een rondreis door het land kom je ontzettend veel mooie natuurgebieden tegen. Noemenswaardige locaties zijn bijvoorbeeld het Great Barrier Reef, Uluru en de Great Ocean Road. Maar eigenlijk vind je in heel Australië prachtige bezienswaardigheden.

De vele bijzondere dieren van Australië

Tijdens een rondreis door Australië kom je ook veel unieke dieren tegen. In het land komen namelijk veel diersoorten voor die je nergens anders ter wereld vindt. Het land staat onder meer bekend om de kangoeroes en koala’s. Maar ook kun je er wombats, krokodillen, dolfijnen en walvissen spotten. Het is zeer indrukwekkend om deze dieren in hun natuurlijke habitat te zien. Wil je op vakantie naar een land met een bijzondere fauna? Dan is Australië een van de beste keuzes!

Het land kent ook een bijzondere cultuur

Australië staat vooral bekend om de prachtige natuur en de bijzondere dieren. Maar het land heeft ook een zeer veelzijdige en indrukwekkende cultuur! De cultuur van de oorspronkelijke bewoners, de Aboriginals, is gelukkig nog steeds intact. Als toerist is het mogelijk om meer te weten te komen over de inheemse cultuur. Maar naast de inheemse cultuur, heeft Australië nog veel meer te bieden voor de cultuurliefhebbers. Dankzij het verleden van Australië, kent de cultuur van het land veel verschillende invloeden. Bovendien vind je er een aantal van de meest multiculturele steden ter wereld.

Over het algemeen zijn de Australiërs erg vriendelijk en gastvrij. Je komt er relatief eenvoudig in contact met de lokale bevolking. En ook dat is een goede reden om specifiek voor een rondleiding door Australië te kiezen. Je zal je in dit prachtige land niet snel eenzaam voelen, integendeel zelfs!

Veel avontuurlijke activiteiten

In Australië valt ontzettend veel te zien, maar ook kun je er deelnemen aan veel avontuurlijke activiteiten. Je kunt er bijvoorbeeld surfen, maar ook skydiven en snorkelen. Ben je altijd op zoek naar de volgende adrenalinekick? Dan is Australië een uitstekende bestemming voor jou! Maar ook als je graag de rust opzoekt, kun je een rondreis door het land maken. In dat geval kun je je prima vermaken in één van de veelzijdige steden die het land kent, zoals Sydney en Melbourne. Hier kun je prima uitgaan, maar bijvoorbeeld ook heerlijk uit eten.

Een rondreis door Australië plannen

Wil je een rondreis door Australië plannen? Dan is het geen slecht idee om je reis goed te plannen. Australië is namelijk gigantisch, en het liefst krijg je zoveel mogelijk van het land te zien! Het is daarom verstandig om goed na te gaan in welke accommodaties je wilt verblijven en welke plaatsen je echt wilt bezoeken. Wil je zeker zijn van een leuke rondreis? Dan kun je jouw reis boeken via een organisatie als Van Verre. Op die manier ben je ervan verzekerd dat de reis goed verloopt. Van Verre is een reisorganisatie met een zeer persoonlijke aanpak. Wil je een reis op maat boeken? Dan is deze aanbieder een uitstekende keuze!