fbpx
Personal

Hoe je een goede relatie met Instagram onderhoudt

 • 25 februari 2018

De titel van dit bericht brengt je misschien een beetje op het verkeerde spoor. Ik ga je niet verrassen met allerlei tips waarmee je je Instagram bereik kunt verbeteren en je account kunt laten groeien. (Sorry.) Inmiddels heb ik er zelf namelijk geen flauw idee meer van en juist dat zette me aan tot het schrijven van deze post.

Instagram is by far mijn favoriete Social Media kanaal. Foto’s spreken mij meer aan dan woorden. En de app maakt het scrollen door alle prachtige plaatjes ook erg makkelijk. Ik betrap mezelf erop dat ik meerdere keren per dag op de kleinste tussendoor-momentjes er even een blik op werp en soms wel een half uur bezig ben.

Het sociaal bezig zijn vind ik ook leuk. Dus niet alleen foto’s kijken, maar ook liken en op de leukste/mooiste plaatjes reageer ik ook altijd even. Ik vind het zelf namelijk ook tof om likes en reacties te krijgen. Daarvoor posten we immers de foto’s, nietwaar?

Mijn geplaatste foto’s bewerk ik vooraf niet. Op Instagram geef ik ze wel een filter. Allemaal dezelfde, zodat de foto’s mooi bij elkaar passen. Vervolgens geef ik de locatie mee, ik tag andere relevante accounts (zoals Remco, de fotograaf achter de meeste foto’s 🙂 ) en ik geef een aantal relevante hashtags mee.

Experimenteren met Instagram

Of je mijn aanpak als tip kunt beschouwen, weet ik niet. Ik doe dit namelijk al langer op deze manier. Daarbij heb ik ook best wat geëxperimenteerd, want natuurlijk vind ik het ook leuk om mijn account te laten groeien. Dus meer hashtags, minder hashtags, bedrijfsaccount, weer terug naar privé-account. Allerlei tips die ik her en der las heb ik uitgeprobeerd. En het effect? Helemaal niets! Het aantal volgers blijft steady rond hetzelfde cijfer schommelen en het aantal likes en reacties ook. Ik werd er soms best wel moedeloos van. Deed ik zo mijn best, postte ik iedere dag een foto en nog had het geen effect. En daarom ben ik gestopt met deze experimenten.

Dus mijn manier om een goede relatie met instagram te onderhouden? Gewoon lekker doen wat ik leuk vind. Dat is kijken naar jouw mooie foto’s en erop reageren. En foto’s delen die ik graag met je wil delen, gewoon omdat ik ze leuk vind. Met alle hashtags die ik leuk vind 😉

Mocht je het ei van Colombus, of het ei van Instagram gevonden hebben, dan ben ik wel nieuwsgierig naar jouw tips 😉

15 Reacties

 • Robert

  Ik zit er een beetje hetzelfde in. Heb er toevallig ook net een blog over online staan. Ik doe eigenlijk maar wat, en ook nog op de meest onregelmatige manier. Ik vind het ook een leuk medium, maar het zal nooit ‘liefde’ worden tussen ons.. Ik vind het we een bak na-apen en gefake met die typische poses en lightroom-filtertjes.

  Beantwoord
  • Lizette

   Die poses, ik moet er soms wel hartelijk om lachen. Ik kan niet poseren, ik word daar vet ongemakkelijk van. Dus ik geef Remco de camera en laat hem maar gewoon schieten als ik ergens rond wandel, in de hoop dat ik ergens een beetje normaal op kijk 😉

   Beantwoord
 • Claudia

  Ja dit is zo herkenbaar ! Ik snap er ook geen bal van als ik eerlijk ben … Maar je hebt gelijk, laat het los en maak het weer leuk in plaats van frustrerend 😉

  Beantwoord
  • Lizette

   Fijn dat het herkenbaar is! Dan laat ik het bij deze inderdaad ook lekker los 🙂

   Beantwoord
 • Stéphanie

  Ik heb dus precies hetzelfde. Mijn aantal volgers blijft al maanden rond hetzelfde getal schommelen, zowel op mijn Frankrijk als mijn ander account. Of ik nu veel of weinig post, veel of weinig reageer. De gouden tip heb ik helaas ook niet.. en wat ik nog vervelender vind, is dat mijn timeline niet meer is wat het was. Ik mis veel foto’s van mensen die ik volg. Jammer, ik vond IG altijd erg leuk.

  Beantwoord
  • Lizette

   Gelukkig, ik ben dus niet de enige met allerlei efforts en toch dezelfde resultaten. Inderdaad, de timeline is ook erg veranderd. Ik zie van een paar accounts vaak veel foto’s, terwijl ik voor de accounts die ik echt graag volg er vaak bewust naar toe moet om de foto’s te zien. Dat is wel jammer.

   Beantwoord
 • Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Haha, leuk en herkenbaar! Wij zitten ook al maanden op hetzelfde aantal. En daar waar we eerder bijna iedere dag posten, doen we dat nu allang niet meer. Het moet wel leuk blijven 😉

  Beantwoord
  • Lizette

   Oh zo fijn om te lezen dat het herkenbaar is! Dacht dat ik de enige was die zo aan het stoeien was 🙂

   Beantwoord
 • Sabine

  Ik heb dus echt precies hetzelfde haha. Ik heb me er een tijdje enorm aan gefrustreerd, maar ik doe er nu ook mijn best niet eens meer voor. Gewoon genieten van de mooie foto’s en zelf leuke dingen posten, meer niet.

  Beantwoord
  • Lizette

   Inderdaad gewoon genieten van de mooie foto’s, dat is eigenlijk het enige dat telt!

   Beantwoord
 • Dominique | dominiquetravels.com

  Zo voel ik me ook wat betreft Instagram. Ik voeg een paar hashtagjes toe en post een foto die ik mooi vind. Ik merk wel dat ik het moeilijk vind om uniformiteit in mijn foto’s te krijgen, misschien moet ik ook maar eens altijd dezelfde filter gaan gebruiken. Ik bewerk mijn foto’s verder ook nooit.

  Beantwoord
  • Lizette

   Die uniformiteit vind ik ook lastig soms hoor. Ook qua bestemming, want dan zijn het weer bossen en dan weer een tropisch eiland, dat ziet er toch anders uit 😉

   Beantwoord
 • Marcella Molenaar

  Ik kom echt nooit op de 3.000 volgers, heb er in 2017 slechts een stuk of 50 bij gekregen. Ik heb vlagen dat ik er even geen zin meer in heb, maar toch plaats ik de afgelopen wel wel stug regelmatig een foto. Het is toch leuk hé 😉

  Beantwoord
  • Lizette

   As je weer leuke bestemmingen hebt bezocht is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om veel te posten 😉

   Beantwoord
 • Terugblik: februari 2018 – Reismuts.nl

  […] kaartjes en berichtjes! De kleine wereldreiziger zal zich erg welkom gaan voelen! (Een mega bereik op Instagram met maar 3 hashtags, haha! […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.