De titel van dit bericht brengt je misschien een beetje op het verkeerde spoor. Ik ga je niet verrassen met allerlei tips waarmee je je Instagram bereik kunt verbeteren en je account kunt laten groeien. (Sorry.) Inmiddels heb ik er zelf namelijk geen flauw idee meer van en juist dat zette me aan tot het schrijven van deze post.

Instagram is by far mijn favoriete Social Media kanaal. Foto’s spreken mij meer aan dan woorden. En de app maakt het scrollen door alle prachtige plaatjes ook erg makkelijk. Ik betrap mezelf erop dat ik meerdere keren per dag op de kleinste tussendoor-momentjes er even een blik op werp en soms wel een half uur bezig ben.

Het sociaal bezig zijn vind ik ook leuk. Dus niet alleen foto’s kijken, maar ook liken en op de leukste/mooiste plaatjes reageer ik ook altijd even. Ik vind het zelf namelijk ook tof om likes en reacties te krijgen. Daarvoor posten we immers de foto’s, nietwaar?

Mijn geplaatste foto’s bewerk ik vooraf niet. Op Instagram geef ik ze wel een filter. Allemaal dezelfde, zodat de foto’s mooi bij elkaar passen. Vervolgens geef ik de locatie mee, ik tag andere relevante accounts (zoals Remco, de fotograaf achter de meeste foto’s 🙂 ) en ik geef een aantal relevante hashtags mee.

Experimenteren met Instagram

Of je mijn aanpak als tip kunt beschouwen, weet ik niet. Ik doe dit namelijk al langer op deze manier. Daarbij heb ik ook best wat geëxperimenteerd, want natuurlijk vind ik het ook leuk om mijn account te laten groeien. Dus meer hashtags, minder hashtags, bedrijfsaccount, weer terug naar privé-account. Allerlei tips die ik her en der las heb ik uitgeprobeerd. En het effect? Helemaal niets! Het aantal volgers blijft steady rond hetzelfde cijfer schommelen en het aantal likes en reacties ook. Ik werd er soms best wel moedeloos van. Deed ik zo mijn best, postte ik iedere dag een foto en nog had het geen effect. En daarom ben ik gestopt met deze experimenten.

Dus mijn manier om een goede relatie met instagram te onderhouden? Gewoon lekker doen wat ik leuk vind. Dat is kijken naar jouw mooie foto’s en erop reageren. En foto’s delen die ik graag met je wil delen, gewoon omdat ik ze leuk vind. Met alle hashtags die ik leuk vind 😉

Mocht je het ei van Colombus, of het ei van Instagram gevonden hebben, dan ben ik wel nieuwsgierig naar jouw tips 😉