Tijdens mijn eerste verre reizen, jaren geleden inmiddels, had ik geen telefoon bij me. Voor contact met het thuisfront dook ik één van de vele internetcafé’s in of belde ik vanuit een telefooncel. Tegenwoordig is het bijna niet voor te stellen dat je zonder je smartphone op reis gaat. Dat ding is zo verleidelijk handig, ook op reis.

Whatsapp is niet weg te denken. En op Facebook en Instagram post je natuurlijk graag je jaloersmakend mooie foto’s van te gekke bestemmingen. Dan is er nog een handje vol handige apps die ook iedere reiziger wel kent, zoals Tripadvisor, Airbnb, Skyscanner, enzovoorts. En dan zijn er de niet zo erg nuttige, maar wel heel erg leuke apps. Een ervan is Untappd.

Ok, de app is bestemd voor de bierdrinkers onder ons, maar volgens mij is die groep behoorlijk groot. En ik hoor er ook bij, dus ik vertel je er graag meer over 😉

De kunst is om zoveel mogelijk verschillende biertjes te drinken en deze met de app in te checken. Met je telefoon scan je de streepjescode op het flesje of zoek je het bier op naam. Vervolgens kun je de locatie aangeven waar je bent en een foto toevoegen.

Wat heeft dit met reizen te maken? Nou simpel, bier wordt natuurlijk vrijwel overal ter wereld gebrouwen. En door zoveel mogelijk verschillende biertjes in te checken kun je badges verdienen.

Vrijwel ieder land heeft een eigen badge. Zo is er ‘Trekking the Alps’ voor de Oostenrijkse biertjes, ‘Down Under’ voor die uit Australië, ‘Suds Samba’ voor die uit Brazilië, ‘Deep Blue See’ voor biertjes uit de Caribbean en ‘Rising Sun’ voor de biertjes uit Japan. Ben je een beetje competitief ingesteld, dan wil je natuurlijk al die badges verzamelen. Een mooie start voor nieuwe travelplannen 😉

alps

Er zijn ook een hoop andere soort badges, zoals voor de plek waar je drinkt. De badge ‘By the campfire’ verdien je door de biertjes die je op outdoor locaties drinkt. En badges voor de soort bier, zoals triples, IPA, enzovoorts.

Een eigen wishlist aanmaken is ook mogelijk. En je kunt je (Facebook) vrienden toevoegen aan de app en digitaal met elkaar proosten. Grappig toch?

Cheers!