Ben je een liefhebber van Italië, houd je van de heerlijke zon, het heerlijke eten en .. de Italianen? Dan mag je zeker Le Marche niet missen. Wanneer je niet zoveel tijd hebt om alle delen van Italië te bezoeken dan is Le Marche een goede keus. De Italianen zelf noemen het ‘Italië in het klein’ omdat je in deze regio al het goede van Italië aantreft.

Favoriete vakantiebestemming voor locals

Zo vind je op een behoorlijk compact gebied bergen en stranden, bossen en olijfgaarden en vele dorpjes op heuvel toppen. Niet voor niets is dit ook voor veel Italianen een favoriete vakantiebestemming. Dat betekent ook dat de sfeer ook typisch Italiaans is gebleven, ook in de zomer.

Ook qua cultuur valt er veel te zien en te beleven. Natuurlijk de mooie steden zoals Urbino en Ascoli Piceno maar natuurlijk ook de vele festivals die er in de zomer plaats vinden. Zo zijn er grote opera festivals in Pesaro – alles van Rossini- en Macerata. Hier vindt het optreden plaats in het ‘sferistico’ een prachtige arena.

Maar ook modernere muziek vind je er veel, zoals het Jazz festival in Fano en de jaren ’50 herleven in Senigallia.

Leestip: de vier mooiste plekken in Triëst

Juist doordat het veel Italianen trekt is het voor de Nederlander (en Belg) soms wat lastig een prettige accommodatie te vinden. De Nederlander stelt toch andere eisen aan bijvoorbeeld terras, buitenmeubilair, keuken etc. Grootse verschil komt omdat de Italianen er eigenlijk alleen maar slapen terwijl Nederlanders er echt verblijven.

Vakantiehuizen en agriturismo’s

Vivere e Gustare heeft met dat idee een groot aantal Vakantiehuizen en Agriturismo ’s geselecteerd die voldoen aan de Nederlandse eisen en wensen. Tevens vindt je hier een schat aan informatie over de streek Le Marche.

Dit bericht is door samenwerking tot stand gekomen. Ik ga enkel samenwerkingen aan met producten en bedrijven waar ik volledig achter sta. Mocht je meer hierover willen weten, kijk dan hier voor meer informatie.