Reismuts gaat natuurlijk vooral over REIZEN. Maar eens per maand blik ik in een meer persoonlijk bericht kort met je terug op wat ik de afgelopen maand allemaal heb meegemaakt. Nou ja, kort… deze maand gebeurde er wel heel veel, vooral heel veel gezelligheid. De maand leek daardoor voorbij te vliegen en tegelijkertijd ook wel lang te duren. Dat komt ook wel een beetje door het lekkere weer en de lange dagen. Alsof ik dan minder slaap nodig heb en nog energie over hou. Heb jij dat ook? Nou, daar gaan we.

Tijdens het Pinksterweekend stonden Remco en ik een dagje op een rommelmarkt in Den Bosch. Ik kijk zelf graag op rommelmarkten rond en we hadden inmiddels best wel wat verzameld dat wat ons betreft weg kon, dus dachten laten we het eens proberen. Het werd een super zonnige dag, dus of we iets verkochten of niet, ik vermaakte me prima in een stoel in de zon. En gelukkig namen we nog niet de helft van de spullen mee naar huis. Sommige spullen hebben we echt voor een prikkie verkocht eigenlijk, maar ja, als iemand anders er blij mee is, is het prima.

Mijn twee konijntjes, beide dames, zijn inmiddels in de pubertijd beland. En daardoor gingen ze soort van op elkaar rijden. Degene die bereden werd, vond het niet echt leuk en dus wilde ik er iets aan doen. Steriliseren is een optie, maar deze vond ik erg prijzig en risicovol. Een mannetje erbij zetten zou ook kunnen helpen volgens de dierenarts. En zo kwam na even zoeken Caesar bij de konijnenfamilie. Caesar is een Vlaamse reus en nog vrij jong, maar nu al beduidend groter dan de dames. Het gaat gelukkig super goed met hun drieën. Hun ren is inmiddels ook bijna twee keer zo groot geworden door de aanbouw. Volgens mij drie hele gelukkige nijnen 🙂

En EINDELIJK is de tuin zo goed als af. Volgens mij heb ik dat al vaker gezegd, maar nu zijn we echt heel ver. Ik vind die foto’s van ‘blauwe’ steden in Marokko, Spanje en Griekenland altijd zo mooi, ik dacht dat wil ik thuis ook! Dus alles hebben we lekker fris blauw geschilderd.

De vijver is af!

En we hebben een hele fijne tweepersoons hangmat 😀

Eens per jaar mag je na zonsondergang de bossen in, namelijk tijdens de Midzomernachtloop van Natuurmonumenten. Dit jaar deden Remco en ik mee aan de korte loop door de Loonse en Drunense duinen. Bij ons vrijwel om de hoek, dus wij dachten ‘dat doen we even’. Ik kan je vertellen dat rond middernacht door het mulle zand ploeteren best een karweitje was, maar het was wel super tof om mee te maken. De ondergaande zon, de geluiden van vogels en insecten die steeds sterker werden en ik heb zelfs door een sterrenkijken Saturnus gezien!

Ik heb een nieuw T-shirt en ik moest het echt even met jullie delen. Toffe tekst toch? Nog toffer is dat het al voor een paar euro verkrijgbaar is bij de Van Cranenbroek.

Zo mooi altijd, de ondergaande zon in de natuur!

So true!

Kort geleden kreeg ik het aanbod mee te doen met Model Workout, een online totaalpakket van intensieve workouts, voedingsschema’s en coaching. Ik moet eerlijk zeggen, ik heb enorm gezwoegd! Vooral de eerste paar keer vond ik erg zwaar en hield ik amper vol. Zegt ook iets over mijn conditie en kracht die nodig bijgespijkerd moesten worden. Maar het leuke van het harde werken is wel dat er resultaat is. Ik ben wat kg kwijt en ik voel me ook een stuk sterker en energieker. Met de voedingsschema’s heb ik niet veel gedaan. Er is helaas nog geen app voor het pakket, maar die is wel in de maak.

De verdwenen kilo’s komen misschien ook wel een beetje door het hardlopen dat ik weer eens opgepakt heb. In september gaan mijn beste vriendinnetje en ik meedoen aan de Tilburg Ten Miles. We zijn aan het trainen voor de 5 kilometer. Mijn vriendinnetje heeft nog nooit eerder hardgelopen en ik ben al vaak begonnen, maar ook net zo vaak weer gestopt. Dus voor ons zal het een hele prestatie worden om het vol te houden. Dat gaat ons wel lukken, zeker met het doel dat we hebben. We willen namelijk geld inzamelen voor het KWF door samen de finish te behalen. Meer info over ‘Jut en Jul over de finish’ (en hoe je kunt sponsoren 😉 ) volgt later nog.

Ik was eigenlijk wel erg sportief bezig deze maand. Remco en ik zijn namelijk ook nog eens een flink stuk gaan fietsen. We kwamen rond lunchtijd in het dorp Hilvarenbeek, waar mijn moeder is opgegroeid. Even weer gespiekt waar zij heeft gewoond, hoewel er door de jaren veel veranderd is. Na een lekkere lunch gingen we weer verder langs akkers en boerderijen en na 40 km kwamen we pas weer thuis.

Even lekker lunchen tijdens de fietsrit.

De maand juni had behoorlijk wat gezelligheid. Fijne etentjes met vrienden en veel verjaardagsfeestjes. Ook gingen Remco en ik een lang weekend met vrienden kamperen in Zuid Limburg. Altijd als ik er ben, heb ik direct een vakantiegevoel, ondanks dat het zo dichtbij is. Het zijn toch de Hollandse bergen die aanspreken denk ik. 😉 We vinden kamperen altijd zo gezellig, dat we nu toch voorzichtig aan het oriënteren zijn op een caravan. By the way, wat vind je van de stoere mok uit de kopfoto? 😀

Een van de bestemmingen die we graag kamperend willen bezoeken is Kroatië. En hoe toevallig, afgelopen maand viel opeens de reisgids van Wat & Hoe Kroatië in de bus. Kan ik me al een beetje gaan voorbereiden op deze reis voor eventueel volgend jaar. En wat nu helemaal handig is, is dat alle Wat & Hoe Onderweg reisgidsen tot en met 31 juli in prijs zijn verlaagd naar € 12,50!

Gezelligheid bij Gulpener Bierlokaal.


Zo, nu op naar zomers juli! Enorm veel zin in met allereerst ons tuinfeestje wat vast gezellig wordt en de Tilburgse kermis komt er weer aan! 😀

Hoe was jouw maand juni?

Delen van dit bericht zijn door samenwerking tot stand gekomen. Ik geef altijd uitsluitend mijn eigen mening en ik ga alleen samenwerkingen aan met bedrijven en diensten waar ik achter sta. Mocht je hier meer over willen weten, kijk dan hier.