Voor lekker eten kun je me ’s nachts wakker maken. Ik vind het ook super om op reis allerlei vegetarische gerechten te proeven en smaken te proberen en zo de keuken van verschillende landen te ontdekken. Zo af en toe duik ik zelf thuis de keuken in om iets lekkers voor vrienden te maken, maar een echte keukenprinses ben ik niet. Ik schuif eerlijk gezegd liever aan 😉

Mijn vriendinnetje Suus kan echt heeeeeeerlijk koken. Ze maakt de meest geweldige gerechten uit alle hoeken van de wereld. In sommige landen lijken vega gerechten niet gebruikelijk, maar Suus weet ze wel te vinden! En ze is ook nog eens creatief met vegetarische variaties. Zo is het idee ontstaan om samen te werken voor Reismuts. Want wat is het geweldig om naast alle reisinspiratie ook de geur en smaak van andere landen bij je thuis te kunnen ervaren door de lekkerste gerechten, en zo een stukje beleving van je reis terug naar huis te halen. Ik stel je graag voor aan Suus!

Maak kennis met SuusChef!
Hoi! Ik ben Suus. Ik hou ontzettend van koken. Ik vind het heerlijk om uren in de keuken te staan, zeker als er dankbare eters komen. Ik pak graag uit met een heel feestmaal, maar ik kan net zo goed genieten van een simpele, maar overheerlijke pasta die ik binnen een kwartiertje op tafel heb gezet.

suus4

Het liefst probeer ik steeds nieuwe recepten uit. En ze komen uit alle hoeken van de wereld. Het uitzoeken van het recept is al de helft van het plezier. Ook het boodschappen doen vind ik leuk. Lekker over de markt, naar een Aziatische toko of Arabische supermarkt. Ik struin daar op het gemak rond en bekijk alles wat ze hebben.

Ook op vakantie vind ik het fantastisch om daar naar de supermarkt te gaan. M’n vriend stuurt me soms met lichte dwang richting de kassa. En dan sta ik nog kaas te keuren, of bij de kruiden te snuffelen. Er gaat ook standaard wel een assorti aan pasta’s, kruiden, wijn, olie of iets dergelijks mee naar huis. Ook daar is vriendlief streng sinds ik een keer een verrukkelijk stinkende kaas meenam waardoor de hele auto naar zweetvoeten rook.

suus kookboek

En wat heb ik met reizen? Niet zo avontuurlijk als Lizette… maar ik vind het wel erg leuk om weg te zijn. Meerdere keren per jaar ga ik met mijn vriend of vrienden een weekendje weg. Lekker in Nederland of naar België. Minstens eens per jaar zetten we in Antwerpen de bloemetjes buiten.

Ik hou enorm van stedentrips en ben fan van de 100% stedentripboekjes. Daar staan de leukste stadswandelingen in met goede tips voor unieke winkeltjes en heerlijke restaurantjes. De afgelopen jaren ben ik in Berlijn, Brugge, Brussel, Bratislava en Budapest geweest. (Blijkbaar heb ik heimelijke voorkeur voor steden met en B 🙂 ) De allermooiste en leukste stad vond ik Budapest. Heel toegankelijk, goed te reizen en heel afwisselend. We waren er al een keer vijf dagen. Afgelopen zomer ben ik er nog even twee dagen geweest, omdat we toch ‘in de buurt waren’ en zijn we naar het Szigetfestival in Budapest gegaan. Superleuk om weer in Budapest te zijn, en dan in de zomer en naar een festival, helemaal top!

IMG_1125

Vriendlief en ik maakten ook mooie kampeervakanties in Kroatië en Italië. Vooral naar Kroatië ga ik graag nog eens terug. De combinatie van prachtige blauwe zee, leuke stadjes, mooie natuur, en natuurlijk heerlijk eten maakt het voor mij een goede vakantiebestemming. Ik hoop dat we dan Dubrovnik kunnen zien, want dat haalden we de vorige keer niet op onze rondreis.

De verste reisbestemming was Amerika. Eerst vijf dagen New York, een onvergetelijke ervaring! Zo veel te doen, alles was leuk! Het viel op hoe vriendelijk de mensen er waren. Hoewel ik al vaker in grote steden zoals Parijs, Londen en Barcelona was geweest, voelde ik hier voor het eerst hoe leuk het is om een stad door een stadswandeling te ontdekken. Zelf de routes uitstippelen, hop de metro in en gaan. Een combinatie van sightseeing, winkelen, lekker eten. Daarna ging ik nog naar Californië en Las Vegas. Ook geweldig!

Met Lizette kwam ik op het idee om de lekkerste wereldrecepten aan Reismuts toe te voegen. Erg leuk om mijn hobby een beetje uit te breiden en super om anderen te inspireren met heerlijke wereldse gerechten. Zo haal je de geur en smaak van een ander land toch weer bij je in huis. Regelmatig zal ik als SuusChef vegetarische recepten in de rubriek Wereldse gerechten plaatsen of een vegetarische variant bedenken. Ik hoop dat je ervan geniet en ik ben nieuwsgierig naar je reactie!

Binnenkort deel ik mijn eerste recept op Reismuts! 😀