De stad Brussel heeft van alles te bieden, mooie gebouwen, Manneke Pis, de bekende bollen van de Expo en tal van leuke restaurantjes. En tegen de kerst verandert de stad in een winterwonderland met overal sfeervolle versiering. Wat ik de laatste keer een verrassing vond, was een bezoek aan de Nationale Basiliek van het Heilig hart, oftewel de Koekelberg. Dit kwam eigenlijk toevallig zo.

Het was hartje winter en ijskoud. Ik verbleef in het hotelletje genaamd Frederiksborg, dat met de metro een kwartiertje van het centrum af ligt. Door het slechte weer had ik geen zin om nog een dag buiten in de kou rond te struinen. En tegenover het hotel ligt de Koekelberg. Dus eigenlijk bij gebrek aan andere binnenactiviteiten heb ik daar een bezoek aan gebracht.

basiliek

De Koekelberg is een art deco monument, groot en mooi van binnen. Naast vieringen zijn er ook vergaderlokalen en een theaterruimte, dus multifunctioneel. Maar het leukste ervan is het uitzicht over de stad. Via trappen bereik je de buitengalerij en vanaf daar heb je een geweldig panoramisch uitzicht over de stad. Toegang kost je 5 euro. (2016)

uitzicht (2)

En ja, ik realiseer me dat ik dus wederom buiten was. En op 50 meter hoogte was het nog kouder, maar wel gaaf om Brussel zo te zien 🙂 Beter is om dit te doen wanneer het niet ijskoud is, en met helder weer, zodat je zover mogelijk kunt kijken.

Heb jij de Koekelberg al eens bezocht?