Wat kan een salade toch een feestje zijn om te eten! Zeker op een mooie zomerse dag, en aangezien we ervan uitgaan dat die nog veel gaan komen… Probeer eens deze Mexicaanse Salade. Niet alleen de zwarte bonen en de mais maken het Mexicaans. Ook de combinatie van zoet en pittig, chili en limoen, en koriander.

Veel mensen weten niet dat koriander ook echt een typisch kruid is voor de Mexicaanse keuken. Het wordt dus niet alleen veel gebruikt in de Aziatische en arabische keuken.
Ik kan niet zo goed kruiden fijnsnijden. En ik maak het me graag makkelijk. Daarom knip ik kruiden altijd. Ik doe ze in een hoge mok en knip ze dan fijn. Zo gepiept!

image

Voor de dressing maakte ik het mezelf makkelijk en gebruikte pasta (knoflook en chilipeper) uit een tube die je in het versvak vindt op de groente-afdeling.

image

Voor deze salade (voor 4 personen) heb je nodig:

image

1 blik zwarte bonen of 250 gram gedroogde zwarte bonen
1 rode ui, gehakt
4 romatomaten, gesneden
1 rode paprika, gesneden
1 blik maiskorrels, uitgelekt
1 bosje koriander, grofgehakt (of geknipt;))
1 mango, geschild en in stukjes gesneden
2 avocado’s, in stukjes gesneden
100 gram rucola

De Dressing:
1 teen knoflook, fijngeperst
1 klein rood pepertje, fijngehakt
2 el limoensap
2 el olijfolie

Verwarm de zwarte bonen kort, spoel ze af en laat ze uitlekken. Mocht je gedroogde zwarte bonen hebben, week ze dan een nacht en kook ze in anderhalf uur zachtjes gaar en spoel ze dan af en laat uitlekken.

Snijd alle ingrediënten. Hussel de bonen, ui, tomaat, paprika, mais, koriander, avocado, mango en rucola voorzichtig door elkaar.

image

Klop de ingrediënten voor de limoen-chilidressing goed door elkaar in een kleine kom. Schenk de dressing over de salade en schep alles voorzichtig om en om.

image

Buen apetito!