Of je nou al honderd keer je backpack hebt ingepakt, of je doet het voor de eerste keer. Inpakken blijft vaak een ding. Want je wil absoluut niets vergeten. Vaak denken we aan kleding en toiletartikelen, maar elektronica is minstens net zo belangrijk om mee op reis te nemen. Deze elektronica gaan met mij mee op reis.

De smartphone is onmisbaar

Ik kan me bijna niet voorstellen dat je je smartphone vergeet in je backpack. Dat ding heb je immers zo vaak in de hand. Ik zie het eigenlijk niet eens als iets dat op een inpaklijstje hoort van alle elektronica die je mee op reis neemt. Want je smartphone zit waarschijnlijk gewoon i je broekzak of ergens bij de hand. Heb je naast een privé toestel ook een zakelijke smartphone? Neem dan je beste smartphone mee. De telefoon die de mooiste foto’s maakt en de beste verbinding heeft. Wel natuurlijk even je eigen simkaart pakken als je het zakelijk toestel gebruikt of een lokale simkaart gebruiken, tenzij je werkgever het prima vindt.

De e-reader biedt ontspanning

Je vakantie is het ideale moment om lekker ontspannen een boek te lezen. Terwijl je ergens in de hangmat aan het chillen bent. Of terwijl je ergens op een station wacht tot de trein komt. Maar je wilt ook zo min mogelijk bagage en gewicht aan elektronica mee op reis in je backpack. Daar is een e-reader dus een super goede uitkomst voor. Zoek daarom voor je vertrekt de beste e-reader uit.

De camera moet mee

Tegenwoordig kun je met je smartphone hele mooie foto’s maken. Maar voor echt mooie foto’s gaat er toch niets boven een goede camera. Dus wat mij betreft mag die niet ontbreken tussen alle elektronica die je mee op reis neemt. En met een goede stevige cameratas kun je de camera ook veilig in je backpack vervoeren. Zo zou ik hem niet in het vliegtuig meenemen, want dan wordt er flink mee gegooid. Maar vaak stop ik op die manier wel de camera in mijn rugzak tijdens een rondreis.

elektronica mee op reis

De laptop mag ook mee

Tegenwoordig gaat er steeds meer elektronica mee op reis. Maar de meeste backpackers zullen niet zomaar een laptop meenemen op reis. Dat ding neemt immers best wat ruimte in beslag. En je kunt hem beter niet zomaar in je backpack steken, maar goed beschermen. Voor alle reizigers die locatieonafhankelijk kunnen werken, is een laptop wel onmisbaar op reis. Ik neem hem eigenlijk altijd mee wanneer we met de camper op reis gaan. Dan hebben we namelijk genoeg ruimte om de laptop veilig mee te nemen en zonder dat ‘ie in de weg ligt. En dan kan ik onderweg handig aan mijn blogs werken. Een tablet is een goed alternatief als je toch iets kleiners mee wilt nemen.

De powerbank is super handig

Al die elektronica die je mee op reis neemt moet natuurlijk ook opgeladen worden. En vooral als je veel rondreist, is het handig wanneer je dat ook onderweg kunt doen. Daar is een powerbank heel handig voor. Tip van flip: zorg wel dat je ook die powerbank zelf regelmatig weer vollaadt 😉

Andere elektronica gadgets

Een elektronische gadget die ik zelf niet meer gebruik is een actiecamera. Bijvoorbeeld een Go Pro. Ik heb er eentje gehad en tijdens de vakantie op La Palma gebruikt. “Ik heb nooit beelden gezien” zul je denken. En dat klopt, want de clipjes heb ik uiteindelijk nooit bewerkt tot een film. Ik hou zelf toch meer van fotografie. Maar ik vind actiefilmpjes er vaak wel heel tof uit zien.

Ook een drone gaat met ons niet mee op reis. Eigenlijk om dezelfde reden als dat er geen actiecamera mee gaat. Hoewel ik wel eens twijfel over een drone hoor. Want die beelden vind ik vaak echt heel tof. Ook omdat je van zoveel andere perspectieven kunt kijken. Dus wie weet gaat die in de toekomst mee op reis. Als we iets meer ruimte hebben zonder alle baby spullen.

En wat moet er verder mee op reis?

De elektronica die je tijdens je reis gebruikt zijn super belangrijk, maar natuurlijk maar een klein deel van je bagage. Het is best wel onhandig als jij je net wilt omkleden voor een frisse duik in de zee… En je komt erachter dat je je bikini thuis hebt laten liggen. Gelukkig heb ik voor al die spullen een handige inpaklijst voor je gemaakt.

Welke elektronica neem jij absoluut mee op reis?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.