Hoe je mooie foto’s maakt met je smartphone, dat weet je inmiddels vast wel. Maar wist je dat je er ook mooie films mee kunt maken? Het leuke van filmpjes is dat je reis nog meer tot leven komt door de bewegende beelden en de geluiden. Stukjes die op de foto niet overkomen, kunnen in een film juist een echte toevoeging zijn. Sim Only provider Simyo heeft in samenwerking met videomaker Grietje Evenwel een tweetal video’s gemaakt om je tips te geven om te filmen met je smartphone. En met deze vier beginnerstips maak jij straks tijdens je reis ook de mooiste video’s met je smartphone!

Tip 1: neem de tijd
Bekijk eerst even van een afstandje wat je gaat filmen, en druk pas op record als je weet hoe je het scenario in beeld wilt brengen. Dit kan natuurlijk niet altijd, want er zijn ook actiemomenten die je vast wilt leggen. Toch zul je merken dat het loont om rustig te blijven, zodat je zo je beste filmplekje vindt.

Tip 2: gebruik twee handen
Voor een mooi, vloeiend beeld (als je bijvoorbeeld een persoon of object volgt), hou je je smartphone niet casual met één, maar stevig met twee handen vast. Door je ellenbogen tegen je lichaam aan te houden, of ergens op te steunen, krijg je nog meer stabiliteit.

Tip 3: Loop naar je onderwerp toe
Inzoomen met een smartphone camera niet zo’n goed idee. De lens in je telefoon is namelijk niet geavanceerd genoeg om óók ingezoomd een scherp beeld te leveren. Vaak krijg je dan namelijk een korrelig beeld. Grietje’s tip: loop naar je onderwerp toe. En als het een dier is, op je tenen natuurlijk 😉

Tip 4: Film met het licht mee
Houd altijd rekening met het licht als je gaat filmen. Het mooiste beeld krijg je door met het licht mee te filmen. Film je tegen het licht in, dan zie je vaak alleen donkere silhouetten. Wil je een bijzondere lichtinval? Denk eens aan het ‘gouden uur’, dus net na zonsopkomst en voor zonsondergang.

Heb je de smaak al aardig te pakken? Bekijk dan ook Grietje’s videotips voor gevorderden!

Dit bericht is door samenwerking tot stand gekomen. Wil je daar meer over weten, lees dan hier verder.