Iedere reis zie ik als een nieuw avontuur. Vaak betekent dat ook over de grens van mijn comfort zone heen gaan. En soms waren er van die uitdagende activiteiten waarbij mijn comfort zone echt niet eens meer een beetje in zicht was. Behoorlijk memorabele avonturen.

In het buitenland zijn er vaak activiteiten mogelijk die er in Nederland niet zijn of niet kunnen, of waar de totaal andere omgeving de beleving veel meer bijzonder maakt. Ik heb uitdagende activiteiten beleefd die zo tof waren, dat ik ze iedereen kan aanraden om ooit te gaan beleven! Als je durft natuurlijk 😉

Dit zijn drie van mijn favoriete uitdagende avonturen op reis!

Me Tarzan, you Jane

In Costa Rica en Panama, maar ook in verschillende landen in Azië is een zipline tour een steeds bekender fenomeen. Aan een gespannen draad tussen de boomtoppen door zweven… Wie wil dat nou niet? Nou, ik twijfelde wel even toen ik met knikkende knieën op het eerste platform hoog tussen de bomen stond. Maar toen ik eenmaal ging… geweldig! En als je de flow te pakken hebt, is het niet heel moeilijk om bijvoorbeeld ondersteboven als Tarzan of Jane tussen de bomen te slingeren.

De afdaling

Marshmallow BBQ op hoogte

Nu vind ik vulkanen sowieso een bijzonder iets, en zeker als ze actief zijn. Die pluimpjes rook en oranje-rode stromen lava hebben iets magisch. De vulkaan in Guatemala beklimmen was fysiek denk ik het zwaarste dat ik ooit heb gedaan. Bovenaan een BBQ met marshmallows en een schitterend uitzicht op de omgeving maakte de inspanning naar de top absoluut dubbel en dwars waard. In midden en zuid Amerika en in Azië zijn er verschillende vulkanen die je kunt beklimmen.

Glijden door zand

Spring maar achterop

Waarom overal met de bus of trein heen als je ook achterop een motor kunt? Zo kun je veel meer van het uitzicht zien en genieten. Hoewel ik zelf motor rij in Nederland, vind ik dat in het buitenland toch wel erg spannend. En achterop geeft je ook nog eens mooi de gelegenheid om foto’s onderweg te maken. De tocht langs de kust van Vietnam vond ik echt fenomenaal! Freedom! In steeds meer landen bieden lokale reisbureautjes dit soort vervoer van A naar B aan.

Wat zijn jouw meest uitdagende activiteiten in het buitenland?