Mei volgend jaar is het zover, we gaan voor langere tijd op reis. Een wereldreis vraagt om een andere voorbereiding dan een andere “gewone” reis. Je gaat immers langer weg. Daardoor is het belangrijk de juiste spullen mee te nemen. Welke belangrijkste gadgets op wereldreis mogen echt niet ontbreken?

iPhone als handige hulp en camera

Allereerst is een goede smartphone een van de belangrijkste gadgets voor op je reis. De tijd dat een mobiele telefoon enkel bedoeld is om elkaar te bellen ligt al een tijd achter ons. Mijn iPhone is mijn belangrijkste gadget voor op reis, zeker nu we langer weg gaan. Ten eerste is mijn smartphone mijn basis voor alle boekingen. Alle bevestigingen van reeds geplaatste boekingen bewaar ik er digitaal op. En omdat we zo lang weg gaan, hebben we niet alle accommodaties vooraf al vastgelegd. Dus op reis gebruik ik mijn iPhone ook om te zoeken naar nieuwe leuke hotels om te overnachten. Daarnaast helpt de smartphone handig met de weg vinden op een vreemde plek. Hoewel ik een Lonely Planet nog steeds veel sentimentele waarde toeken en handig vind, is zo’n dikke bundel niet handig voor een langere reis. Liever gebruik ik een app zoals Google Maps om mijn weg te vinden in een vreemde stad. In dat geval vind ik het ook belangrijk dat de iPhone super snel is.  

Bovendien vind ik de camera functie van smartphone erg belangrijk. Dat is een van de voornaamste redenen dat ik fan ben van iPhone. De nieuwste iPhone 14 Pro Max heeft een geavanceerd triple camerasysteem met een groothoek, ultragroothoek en telelens. Daarmee maak je echt hele mooie foto’s, die bijna niet meer onderdoen voor een digitale camera. En dat vind ik belangrijk. Want mijn smartphone heb ik altijd bij me en zo kan ik van alle mooie herinneringen op deze bijzondere reis eenvoudig en toch geweldige foto’s maken.

Fotocamera voor tijdens dagtrips

Hoewel ik met mijn iPhone dus al veel foto’s maak, neem ik mijn digitale camera zeker ook mee op wereldreis. Die gebruik ik vooral tijdens tripjes die we zullen gaan maken. Zoals een hike door de jungle. Maleisië en indonesië staan op onze reisroute en het lijkt me fantastisch om wederom oerang-oetans te mogen ontmoeten en vast te leggen op camera.

Waterdicht telefoonhoesje

Aangezien ik mijn iPhone eigenlijk altijd wel bij me heb, wil ik die wel goed beschermen. Daarom vind ik een waterdicht en stootvrij telefoonhoesje onmisbaar op wereldreis. Want je komt immers in veel verschillende situaties, zoals een dagje op het strand waarbij de kinderen met hun natte handjes de telefoon vast wel een keer grijpen. Of een hike door een vochtige en warme jungle. In al die gevallen wil ik mijn telefoon goed beschermd hebben en daar is dus een goed waterdicht telefoonhoesje nodig voor.

Hoofdlampje voor je weet maar nooit

Op een van mijn eerste reizen dacht ik “waarom zou ik een hoofdlamp mee moeten nemen”. En toch is het een belangrijke gadget gebleken. ’s Nachts naar de wc terwijl er geen licht is, je spullen inpakken in een kamer die slecht verlicht is. Het kan allemaal, de omstandigheden zijn in Azië immers vaak anders dan hier. En dan is het fijn om een hoofdlampje te hebben. Zo heb je licht èn heb je je handen vrij.

Flexibel statief

We gaan voor het eerst als gezin voor een langere tijd op reis. Dit is zo’n unieke ervaring, ik wil ook heel graag een aantal mooie momenten met elkaar vereeuwigen in foto’s. Daarom is een klein en flexibel statief wat mij betreft onmisbaar. Het liefst eentje waar je zowel je smartphone als camera op kunt zetten. Zo kunnen we dan foto’s maken met het hele gezin, zodat we deze bijzondere reis voor altijd met elkaar ook vastleggen.

Wat mag er wat jou betreft niet ontbreken als een van de belangrijkste gadgets op wereldreis?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.