Als outdoor lover weet ik als geen ander hoe belangrijk goede en fijne outdoor kleding is. In de herfst en winter vind ik dat nog belangrijker. Dan is niet alleen comfort een relevant punt. Je wilt ook goed warm blijven onder alle omstandigheden. Een goede jas in de winter is onmisbaar voor iedereen die graag buiten is. Waar moet je op letten en hoe kies je de ideale winterjas voor jou?

Gewatteerde jas

Een van de grootste verschillen tussen een winterjas en een jas voor een ander seizoen is de vulling. Een winterjas moet immers wel warm genoeg zijn voor winterse temperaturen op of onder het vriespunt. Een winterjas kan gewatteerd zijn met kunststof-achtige watten of met dons. Beide vullingen hebben voor- en nadelen. Met echte donsveren ben je beter bestand tegen de kou. Let wel op dat het diervriendelijke dons is. En kunststof vulling is beter bestand tegen vochtige omstandigheden.

Beschermen tegen regen, sneeuw en vocht

Een van de voornaamste elementen van een winterjas voor dames is dat de jas goed bestand is tegen vocht. Want of je nou gaat wintersporten, waardoor je vrij zeker bent van een ontmoeting met sneeuw, of je houdt van een winterwandeling in de bossen in Nederland, in de winter zul je hoe dan ook met een vochtige omgeving te maken krijgen door regen, sneeuw of mist. En je wilt natuurlijk dat je kleding onder je jas droog blijft. Zo behoud je ook je warmte.

Verwacht je regelmatig in je winterjas in de regen buiten te zijn? Of laat je vriend of man dan vooral de hond uit? Kies dan voor een heren winterjas waarvan het materiaal in hoge mate waterafstotend is. Naast het materiaal is het ook goed om te letten op de rits, of die beschermd tegen vocht is. Anders loop je nog kans dat je na het uittrekken van je jas een natte streep op je trui ziet.

Ademend materiaal

Een goede winterjas moet je dus beschermen tegen regen, sneeuw en vocht, maar tegelijkertijd ook ademend zijn. Dat betekent dat transpiratievocht nog steeds door de stof naar buiten kan, zodat je het niet tè warm krijgt in je jas. En dat lukt door ontzettend kleine gaatjes die je met het oog niet kunt zien, maar groot genoeg zijn om het vocht naar buiten te laten. Zo hou je niet alleen een prettige temperatuur; je blijft ook lekker fris.

Capuchon of niet

Bij een winterjas kies ik bijna altijd voor een capuchon. Dat is handig wanneer het regent of sneeuwt. En als het flink koud is, kun je er ook lekker in wegduiken met een warme sjaal om je nek erbij. Maar met een leuke muts erbij heb je niet persé een capuchon nodig.

De ideale winterjas voor deze winter

Bescherming tegen vocht, waterafstotend en toch ademend? Het zijn twee kenmerken van winterjassen die elkaar tegen lijken te spreken. Het is de kunst je keuze voor jouw ideale winterjas te baseren op welke situatie jij vooral in de winter tegen gaat komen. Bij Protest vind je een uitgebreide collectie met sportieve, stoere en stijlvolle winterjassen voor wintersport, outdoor fun of gewoon een wandeling in het park. En met REISMUTS10 krijg je ook nog eens 10% korting op je winterjas en alle andere producten in je winkelmandje. Zelfs op afgeprijsde producten! Geldig tot 31 maart 2023.

Hoe ziet jouw ideale winterjas eruit?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.