Mooie, kleine en groene campings zijn momenteel enorm populair. Nu heb ik een pareltje in ons eigen land gevonden dat ik nog niet eerder kende! Namelijk Recreatiepark Boslust. Deze familiecamping is heerlijk klein met een handje vol kampeerplaatsen en enkele accommodaties om te huren. Groen, midden in de natuur op de Veluwe en omringd door hoge bomen. Leuk met kleine kinderen en nog eens lekker luxe ook! Daar waar de weg ophoudt en het bos begint, dat is waar je Camping Boslust in Putten vindt.

Camping Boslust bestaat al meer dan vijftig jaar en lijkt één van de best bewaarde geheimen van de Veluwe te zijn. Aan de rand van Putten tegen het bos aan vind je deze kleinschalige familiecamping. Kleinschalig, maar vergis je niet; alles is er aanwezig om op een luxe manier van je kampeervakantie op de Veluwe te genieten.

Faciliteiten op Camping Boslust

Alle kampeerplaatsen bij Camping Boslust beschikken over privé sanitair. En dat is echt uitgebreid! De sanitair gebouwtjes staan naast de kampeerplaatsen en doen niet onder voor een echte badkamer. Er is een toilet en wasbak aanwezig, een inloopdouche en er is verwarming. Alles is helemaal netjes. Bij de spiegel kun je je spulletjes op een plankje kwijt en er zijn haakjes en een kastje voor je andere spullen. De vaat hoef je niet in je badkamer te doen. Aan de buitenkant is namelijk een extra wasbak met aanrecht geplaatst. Die deel je met je buren.

camping Boslust

Wil je ècht extra ontspannen, dan kun je in de welnesskelder van Boslust terecht. Er is genoeg in de fitness ruimte aanwezig om te zorgen dat je ook tijdens je vakantie op de Veluwe fit en sportief bezig bent. En de sauna biedt je de ultieme ontspannning. Wat heerlijk om daar bijvoorbeeld na een intensieve dag terecht te kunnen wanneer je kinderen slapen! Mocht het zonnetje zich tijdens je kampeervakantie in Putten niet genoeg laten zien, dan kun je wat bijkleuren onder de zonnebank.

Camping Boslust heeft ook verschillende accommodaties te huur, variërend van een chalet voor twee personen tot een welness bungalow voor acht personen met een hottub erbij.

Een oase van rust op de camping

Wat mij meteen opviel tijdens ons verblijf bij Camping Boslust, is de serene rust die op de camping heerst. Behalve onze spelende peuter en soms andere kinderen hoorden we niets anders dan de vogels om ons heen. Tijdens ons verblijf waren er een aantal medekampeerders van oudere leeftijd.

Op zondag is het trouwens extra rustig, omdat de eigenaren zelf dan een rustdag houden, zoals ook gebruikelijk is in deze regio.

Camping Boslust, leuk voor jonge kinderen

Voor kinderen is er een nieuwe speeltuin op familiecamping Boslust geplaatst. Op het grote grasveld is een hoog huisje met glijbaan en onder dat huisje vind je een zandbak. Ook is er een kleinere glijbaan voor de kleinsten en een wip. En er is een tafeltennistafel. Dat vinden wij zelf altijd heel leuk. Alle kampeerplaatsen zijn rondom de speeltuin, zodat je dus altijd zicht erop hebt. En zo kun je dus je kinderen lekker vrij laten spelen. De camping is bovendien autoluw.

Vanuit de camping wandel je zo de bossen in. En daar is ook genoeg te doen voor jonge kinderen. Op het Landgoed Schovenhorst vind je een groot speelbos. Er is daar genoeg te vinden om de mooiste hutten te bouwen. Ook zijn er wat speeltoestellen.

Verder vind je op dat landgoed de Bostoren. Dat is met zijn indrukwekkende 40 meter hoogte de hoogste van Nederland! Entree kost 4 euro per persoon, te betalen met je bankpas. Via trappen bereik je de top en tuur je op de boomtoppen, zo hoog ben je dan. Ongeveer op 35 meter hoogte heb je ook een platform voor uitzicht. En daar kun je via het gat in de grond je laten zakken op het grote net dat er gespannen is. Spannend! Dit is niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees, want je kijkt dus zo onder je voeten door het net naar de grond. Maar het is wel ontzettend leuk! Een toren beklimmen was nog nooit eerder zo leuk voor kinderen!

camping Boslust
camping Boslust

Naderhand kun je voor een hapje of drankje terecht bij Brasserie Schovenhorst.

In de omgeving van Putten

Camping Boslust is een perfecte uitvalsbasis voor wandelingen in de natuur. Je wandelt vanaf de camping immers zo de bossen in! Naast de Bostoren zijn er legio wandelroutes op Landgoed Schovenhorst. Ook is het leuk om door de verschillende tuinen van het landgoed te wandelen. Er staan soms enorm dikke bomen in die tuinen.

En natuurlijk kun je ook op andere plekken op de Veluwe toffe wandelingen maken en zijn er veel verschillende routes mogelijk.

Naast wandelen kun je nog veel meer leuke dingen doen in de omgeving van Putten. Voor kleine kinderen is Speel- en Beleefboerderij De Roosendaal erg leuk. Of een dagje spetteren in het Subtropisch Bosbad in Putten. Iets verder weg vind je Paleis het Loo en De Apenheul, dat natuurlijk ook heel gezellig is voor een dagje weg. De pretparken Walibi en Julianatoren zijn ook leuk voor jonge kinderen en liggen trouwens ook niet ver weg.

Kamperen op de Veluwe bij Boslust

Wij mochten een aantal dagen met onze camper bij Camping Boslust verblijven en wij hebben het er goed naar onze zin gehad. Het was een fijne plek om een aantal dagen heerlijk als gezin tot rust te komen in een prachtige omgeving. De vriendelijke ontvangst door de eigenaresse beloofde al veel goed. We kregen een tas vol met handige informatie over de omgeving en lekkere thee.

Ook is er genoeg voor jonge kinderen op Camping Boslust te doen om zich goed te vermaken. Want ik ben de skelter nog vergeten te noemen, die Mats zo tof vond! En het privé sanitair is echt geweldig bij Boslust. Zo’n luxe manier van kamperen met je eigen kampeermiddel heb ik nog niet eerder meegemaakt.

Wil je een verdere indruk van ons verblijf, check dan de highlight op Instagram. Je vakantie kun je rechtstreeks bij Camping Boslust boeken. Of kijk naar een complete vakantie op de Veluwe.

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.