Het is buiten nogal grijs en nat. Perfect weer om met een boek op de bank weg te kruipen. En aangezien de decembermaand de feestmaand is, leek het me wel een goed idee een tof boek met jullie te delen, als kadotip!

Want ik heb toch een tof boek gevonden! Enkele weken terug ontdekte ik de winkel Stanley & Livingstone in Den Haag. Een fantastische winkel! En genoeg boeken daar om de komende jaren mee zoet te zijn. Als je ze allemaal zou lezen, zou je haast niet meer aan reizen toe komen 😉 .

DSC_6357

Eén boek trok in het bijzonder mijn aandacht. Ik heb iets met overzichten van de mooiste dit of de tofste dat. En dit boek doet verslag van de beste plekken op aarde, de 500 (!) beste plekken nog wel. Lonely Planet brengt hiermee de ultieme lijst.

The Ultimate Travelist geeft plaatsen over de hele wereld weer met bondige tekst (Engelstalig) en mooie kleurenfoto’s. Bekende plekken zoals de tempels van Angkor, maar ook veel minder bekende plekken. Volop inspiratie!

DSC_6358

Voorin het boek vind je een index op plek en achterin een index op land. Wil je een overzicht, daar is de uitvouwbare wereldkaart handig voor. Dit 328 bladzijden tellende boek kun je als collectors item voor reislustigen beschouwen. En voor € 29,99 is het van jou.

Is het een kadootje? Bij Stanley & Livingstone pakken ze het ook nog eens heel erg leuk in! (Zoals de foto bovenaan.)

En zoek je nog meer kado inspiratie, kijk dan eens bij de andere berichten zoals de Tao of Travel en kadootjes voor de reisfanaat.

Ik kwam tot de ontdekking dat ik me gelukkig mag prijzen al 88 (2015) van deze mooiste plekken af te kunnen strepen. En jij?