Kreeg ik maandag nog een enorme dosis lentekriebels bij de lammetjes, de rest van de week is het lentegevoel behoorlijk overschaduwd door het saaie, grauwe en natte weer. Echt van dat weer om met een kop thee op de bank weg te kruipen. En dus dat deed ik. Met The Travel of Tao.

Het Engelstalige boek ben ik een paar keer op internet tegen gekomen en maakte me wel nieuwsgierig. Dus toen ik een tweedehands versie zag, hoefde ik niet lang na te denken om het mee te nemen. Wat een bijzonder boek!

De schrijver Paul Theroux heeft een hele lijst aan novels en reisboeken op zijn naam staan. Paul is jarenlang de wereld over gereisd en heeft op verschillende plekken gewoond. In The Tao of Travel schrijft hij over zijn verlangens om te reizen, zijn nieuwsgierigheid naar ergens anders en over de boeken die hij heeft gelezen die hem daarin vormden. Het boek is dan ook een verzamelwerk van zijn eigen inzichten en reiservaringen en die van andere bekende (o.a. Mark Twain en Ernest Hemingway) en minder bekende reizigers c.q. schrijvers.

tekst

Zoals de titel misschien al doet vermoeden is dit geen soepel weg te lezen reisverslag, maar deelt dit boek een filosofische kijk op reizen en alles wat daarbij hoort. Het zet soms aan tot nadenken en heeft ook zo nu en dan wel humor. Ik ben nu dik over de helft en erg enthousiast over het boek. Een aanrader!

De soms wat oubollige Engelse taal is soms lastig te begrijpen. Mocht je Nederlands makkelijker vinden, even googlen leert dat er ook een Nederlandse vertaling van is 😉