Toen ik op Instagram aankondigde dat Remco, Mats en ik een weekendje mochten gaan kamperen bij Molecaten Bosbad Hoeven, ontving ik meteen allerlei enthousiaste reacties. Het zwemparadijs Splesj is er eentje die je niet zomaar vergeet en ook over de camping zijn mensen positief. Ik kreeg er nog meer zin in! Ik vertel je graag meer over ons weekend kamperen bij camping Molecaten Bosbad in Hoeven in Noord-Brabant.

Normaal gesproken houden we meer van natuurcampings. En je hebt hele mooie natuurcampings in Brabant. Dat we nu naar een grote camping gingen, maakte dat ik wel heel nieuwsgierig was naar de beleving.

Oorspronkelijk zouden we het eerste weekend van april kamperen. Stiekem ben ik wel blij dat het verzet moest worden. Toen was het namelijk vroeg in het seizoen en was het nog behoorlijk fris. Het weekend in juli beloofde veel zon. En dat kregen we ook.

Aankomst bij Molecaten Bosbad Hoeven

Bij de receptie van camping Molecaten Bosbad Hoeven lag een envelop klaar met alle informatie en toegangspasjes. Daardoor ging het inchecken lekker snel en binnen vijf minuten waren we op onze plek. Ons veldje – Eekhoorn – was redelijk dichtbij de ingang. En daardoor ook centraal ten opzichte van het restaurant, de grote speeltuin en zwemparadijs Splesj. Wel vond ik de plekken zelf iets aan de kleine kant. Het is een langwerpig veld, waardoor de afstand tot de overburen niet heel groot is. Ik heb ook wat andere velden gezien. Daar loopt soms een pad tussen de plekken, waardoor je wel meer afstand heb. Ons veldje had lekker veel zon de hele dag. Er zijn ook velden met veel bomen en dus veel schaduw. Plekken met een speeltoestel op je veld voor je kampeerplek zijn er volgens mij (helaas) niet.

Camping Molecaten Bosbad Hoeven is een grote, uitgestrekte camping. Vanaf andere velden zal het best wel even lopen zijn naar deze leuke plekken. Veel mensen hebben fietsen bij. De omgeving is natuurlijk schitterend voor fietstochten, maar ook op de camping is het dus handig in verband met de afstanden.

We hadden onze vijfpersoons opblaastent van Decathlon bij met kamperen. Die stond weer in tien minuutjes. Daarna kon Mats dus al snel naar de kleine speeltuin precies achter ons veldje. Een klein nadeel vind ik dat de campingweg tussen ons veldje en de speeltuin liep. Het viel me op dat auto’s vaak best wel snel langs reden. We konden Mats goed zien vanaf onze plek, maar door de langskomende auto’s konden we hem er absoluut niet alleen laten spelen. Geen probleem, want ik vind schommelen stiekem ook leuk 😉

molecaten bosbad Hoeven

Zwem- en speelparadijs voor kinderen

Wat camping Molecaten Bosbad Hoeven zo bekend en geliefd maakt, is het fantastische zwemparadijs. En dat is ook echt kei gaaf! Er zijn allerlei glijbanen, hoog, hoger, hoogst. Verder zijn er verschillende zwembaden buiten met verschillende dieptes. Ook is er een peuterbad met allerlei speelse waterstralen. Omdat er om de zoveel minuten een volle emmer leeg kiepert, vond Mats dat badje niet zo tof. Ook zijn er twee pleintjes met waterstralen en sproeiers. Kinderen gieren het er uit van het lachen.

Er is ook een binnenbad met een zwembad van 1 meter tot 2 meter diepte en een peuterbadje met glijbaan. Het water is daar lekker verwarmd. In datzelfde gebouw vind je ook een binnenspeeltuin. Zo kunnen de kinderen zich ook bij wat minder goed weer uren vermaken.

Leestip: glamping in de Achterhoek

molecaten bosbad Hoeven
molecaten bosbad Hoeven

Wat Mats het meest geweldig vond, was de gigantische speeltuin achter de zwembaden. Je vindt er een grote luchttrampoline, een heus kasteel met glijbaan en een hele hoop speeltoestellen. Zoals een draaimolen, schommels en klimrekken. Alles is heel wijds opgezet. Bovendien is er ook nog een geitenweide naast de trampoline. In de middag is er in het hoogseizoen een voedermoment waar je bij kunt zijn.

Om het voor kinderen helemaal compleet te maken, is er ook animatie voor verschillende leeftijden. Van knutselochtenden tot spelletjes in de middag en een kinderdisco in de avond.

molecaten bosbad Hoeven

Vlakbij Splesj en de speeltuin is trouwens ook nog een grote visvijver. Als gast van de camping heb je automatisch een vispas. Je kunt onder andere vissen op (gras) karpers, vorens en brasems.

De faciliteiten op de camping

De gebouwen met sanitair op camping Molecaten Bosbad Hoeven zijn enorm ruim. Dat moet ook wel, want ieder gebouw is voor meerdere kampeervelden bedoeld. Daardoor vond ik het eerlijk gezegd wel een tikkeltje ver lopen vanaf onze kampeerplek. De toiletten hebben stenen scheidingswanden. Dat vond ik dan wel weer heel fijn! Het geeft toch net meer privacy dan een dun wandje. Er zijn natuurlijk douches. Daar moet je helaas voor betalen via tegoed op je pasje. (9 cent per minuut.) Ook zijn er grote familie douches. De inloopdouche in de familie kamer is ruim genoeg om met zijn allen onder de douche te staan en te wisselen. En in de familiedouche is een wasbak en genoeg ruimte om droog aan te kleden. Uiteraard is er in de sanitair gebouwen een ruimte om de vaat te doen.

Heb je geen zin om te koken, dan kun je bij Ons Caat op de camping terecht. In het restaurant of op het terras kun je genieten van salades, vleesgerechten met frietjes en pizza’s. De laatste kun je ook afhalen. Er is ook een kleine campingwinkel bij. Bij Splesj vind je een friettent om ter plekke te eten en om af te halen. Verder rijdt er dagelijks een ijscokar over de camping. Die herken je aan het gerinkel van de bel.

molecaten bosbad Hoeven


Wij kwamen met onze eigen tent een weekend kamperen. Er zijn ook verschillende verhuur mogelijkheden op Molecaten Bosbad Hoeven, zoals chalets en stacaravans.

Zoals je merkt, camping Molecaten Bosbad Hoeven heeft enorm veel te bieden!

Wat vond ik van camping Molecaten Bosbad Hoeven?

Molecaten Bosbad Hoeven is een fijne camping met enorm veel vertier voor kinderen. Het zwemparadijs en de speeltuin zijn een grote favoriet bij kinderen, van de kleinste tot en met de tieners. Mats heeft zeker een geweldige tijd gehad. Als we langer waren gebleven, dan had Remco zeker zijn vishengels meegenomen. En dat vind ik dan weer leuk voor hem, om gewoon gezellig op de camping te kunnen vissen, terwijl Mats en ik ons ook vermaken. Zo is er voor iedereen altijd wat wils op deze camping!

Er waren een paar puntjes die ik persoonlijk iets minder prettig vond. En dat is echt smaak. Zo vind ik het jammer te moeten betalen voor douchen en vond ik de kampeerplekken aan de kleine kant. Auto’s rijden met best wel een hoge snelheid op een camping. Daardoor is het soms een beetje uitkijken.

molecaten bosbad Hoeven

Vanaf 23 uur mogen er geen auto’s meer rijden. Onze ervaring is dat dat niet betekent dat het dan heel rustig is op de camping. Er waren wat families van families op de camping – ook bij ons op het veld – die elkaar opzochten en tot laat vol gezelligheid en muziek van zich lieten horen. kei gezellig natuurlijk! Zelf houden we met kamperen meer van een rustigere plek. Wel met een gezellig praatje met de buren, maar verder niet al teveel drukte.

Ik weet natuurlijk niet of dit altijd zo is, of dat het toevallig op dit moment zo was, aangezien meer mensen nu voor vakantie in Nederland kiezen. En misschien stoorde het een beetje, omdat we redelijk dicht bij elkaar stonden met de tenten.

Oh ja, en wat mij niet zo handig leek is om tussen 8 uur en 10 uur ’s ochtends de toiletten schoon te maken. Daardoor werden de heren- en dames toiletten om de beurt afgesloten en ontstond er een rij.

Alle speelfaciliteiten maakte de minpuntjes voor ons voor het weekend ruimschoots goed. Ik weet zeker dat kinderen de camping een paradijs vinden. En de ouders dan natuurlijk vaak ook 😉

Ben jij wel eens op camping Molecaten Bosbad Hoeven geweest?

Wij mochten bij camping Molecaten Bosbad Hoeven een weekendje komen kamperen. Zoals je leest, geef ik altijd mijn eerlijke mening.