De zomer is nog maar net begonnen en toch denken wintersport fans aan de wintersportvakantie in de aankomende winter. Waar zullen we heen gaan? Oostenrijk is al jaren mijn favoriete Europese land. Ik ben er inmiddels al zeker 25 keer geweest, in de lente, in de zomer en in het najaar. Nog niet eerder ben ik er in de winter geweest. Wist je dat Oostenrijk een perfecte bestemming is voor je wintersport vakantie? Ik geef je vijf redenen om op wintersport in Oostenrijk te gaan.

#1 Fantastische wintersport gebieden

Oostenrijk investeert jaarlijks enorm in de wintersport gebieden door onderhoud aan de liften. Ook worden gebieden steeds vaker aan elkaar gekoppeld, zodat er nog grotere gebieden ontstaan waar je je op je ski’s of snowboard kunt uitleven. De pistes worden goed verzorgd en zijn er voor alle niveaus. Dus voor beginners en gevorderden en zelfs speciale pistes voor kinderen. Vrijwel overal heb je ruime mogelijkheden om les te nemen van deskundige leerkrachten. Oostenrijk is bovendien een land met een hoge sneeuwzekerheid. En weet je wat dan helemaal te gek is? Je daalt zo vanaf je accomodatie de piste af, want je kunt hier een wintersport chalet Oostenrijk aan de piste huren.

#2 Wintersport in Oostenrijk: meer dan skiën en snowboarden 

Naast geweldige pistes voor jong en oud is er nog veel meer wintersport pret. Op veel plekken in Oostenrijk heb je activiteiten zoals sledetochten, sneeuwballen gevechten of wedstrijdjes sneeuwpoppen maken. Dus ook op vakantie blijf je lekker fit en sportief! In Tirol vind je de leukste wintersport gebieden voor gezinnen. Wintersport Tirol betekent ook genieten van goede aprés-ski mogelijkheden. En wat dacht je van een dagje ontspanning in een van de vele welness mogelijkheden, zoals sauna’s en zoutgrotten. Zo is de wintersport leuk voor de hele familie, ook als er iemand wat minder van de sport zelf houdt. 

Leestip: 10x wist je dat over Oostenrijk

Chillen in een zoutgrot, heerlijk!

#3 Hele gezellige Après-Ski

Ik noemde het net al even, maar bij wintersport hoort natuurlijk après-ski. En dat kennen ze wel in Oostenrijk! Na het skiën – zo vanaf 4 uur al – klinkt er uit de gezellige stubes vrolijke schlagers muziek. En de drank (met name bier) vloeit er rijkelijk. 

#4 Heerlijk eten

Bij wintersport in Oostenrijk denk je vaak vooral aan bratwurst en die enorme schnitzels. Vooral in de tentjes op de pistes zul je vooral dit soort gerechten treffen. De Oostenrijkse keuken heeft nog zoveel meer te bieden. In de dorpjes en steden heb je ruime keuze uit restaurants met geweldige menukaarten met de meest moderne gerechten en smaken. Ook als vegetariër kun je echt prima in Oostenrijk eten. 

#5 Geweldige gastvrijheid

De Oostenrijkers vinden gastvrijheid enorm belangrijk en dat zul je tijdens je wintersport in Oostenrijk zeker merken. Het is heel gebruikelijk elkaar te groeten met Grüss Gott. De mensen in Oostenrijk doen graag de moeite je te verstaan, ook al spreek je niet zo goed Duits. En ze zullen er in de restaurants en hotels alles aan doen om je het helemaal naar je zin te maken.

 Lijkt het jou wel wat, een wintersport in Oostenrijk?

Dit bericht is in samenwerking ontstaan.