Twee jaar geleden kwam een vriendinnetje uit Argentinië over. Samen gingen we cityhoppen door Europa. Maar natuurlijk wilde ze ook Nederland verder zien. Ze was nieuwsgierig naar de oh zo bekende molens, de toonbeelden van Holland. En waar staan molens, heel veel molens? Juist, in Kinderdijk!

Kinderdijk heeft een unieke verzameling van 19 authentieke windmolens uit de 18e eeuw. Het staat genoteerd op de lijst van UNESCO werelderfgoed. En terecht, het landelijke gebied is werkelijk prachtig. Ik vond het heerlijk om tussen de molens rond te wandelen. Je kunt er kortere wandelingen maken, maar ook meerdaagse wandelingen zijn mogelijk. En er zijn diverse fietsroutes. Ook kun je de molens vanaf het water bezichtigen, met een rondvaart boot.

Het bezoekerscentrum in Kinderdijk

Daarnaast is er een bezoekerscentrum, zijn er twee museummolens die je kunt bezoeken (met origineel interieur uit de vorige eeuw!) en een molenwerkplaats. Zo krijg je ook een beeld van het leven als molenaar en de werking van een molen. En nog veel boeiender, het totale watermanagement in Kinderdijk dat ervoor zorgt dat het hele gebied, dat 7 meter onder zeeniveau ligt, niet onder water loopt. Een verrassend informatieve middag in een prachtige omgeving. Een parel in eigen land!

Lees ook: 8x toerist in eigen land

7

Entreekaartjes voor Kinderdijk kosten € 15,50 voor volwassenen. (2020) . Meer informatie vind je op de website.

Ben jij al eens in Kinderdijk geweest?