Heb je zin om er even lekker tussenuit te gaan, maar heb je geen idee waar naar toe? Dan heb ik wel een leuke tip voor je. Boek eens een weekendje weg naar Terschelling. Terschelling is een prachtig eiland en zeker als je van rust en natuur houdt is het hier prima vertoeven. Zodra je vanuit Harlingen op de boot naar Terschelling stapt, kun je jouw volle agenda even achter je laten en genieten van een welverdiend weekendje weg. Klinkt goed toch?

Tips voor een weekendje weg naar Terschelling

Terschelling is een rustig eiland waar je fijn kunt fietsen en wandelen. Op het complete eiland zijn veel leuke fiets- en wandelroutes te vinden. En het leuke is; de natuur op Terschelling is lekker divers. Duinen, stranden en polders wisselen zich af met weidevelden, molens en pittoreske dorpjes. Voor een leuke wandeling raad ik je aan om naar natuurgebied de Boschplaat te gaan. Hier tref je veel verschillende plant- en vogelsoorten.

Daarnaast kun je op Terschelling ook fietsen op het strand. Je kunt er fatbikes huren (sportieve fietsen met brede banden) en prachtige strandfietstochten maken. Een ander leuk idee is om een fietstocht te organiseren naar alle dorpjes van Terschelling. West-Terschelling, Midsland, Formerum, Hoorn, Lies, Oosterend en West aan Zee zijn allen een bezoekje waard en hebben ieder hun eigen karakter. Voor gezellig winkeltjes en restaurants kun je overigens het best terecht in het dorpje West-Terschelling. Hier kun je leuke souvenirtjes shoppen en prima terrassen.

Zeehonden spotten op Terschelling

Tijdens een weekendje weg op Terschelling moet je één ding absoluut gedaan hebben; zeehonden spotten! Dit is echt een unieke belevenis en het is super mooi om deze schattige beestjes in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Op het eiland zijn verschillende organisaties die zeehondentochten aanbieden. En als je wilt kun je zelfs met de kano zeehonden spotten.

Kies je voor een boottocht, dan vertrek je vanuit de haven in West-Terschelling naar de Robbenbank. De kans dat je hier zeehonden tegenkomt is vrijwel 100%, aangezien hier een grote groep zeehonden leeft. Bovendien hoeft een kaartje helemaal niet duur te zijn. De goedkoopste tickets vind je al vanaf € 10,- p.p.

weekendje weg Terschelling

Leestip: de leukste uitjes op Texel

Wadlopen op Terschelling

Een andere activiteit tijdens een weekendje weg op Terschelling die door menig toerist wordt geboekt is wadlopen. Zelf heb ik dit ook gedaan en ik moet je eerlijk toegeven dat het een bijzondere ervaring is. Het is apart om te zien hoe de wadbodem twee keer per dag volledig droog valt en vervolgens weer vol loopt met het water uit de zee.

Ga overigens nooit alleen wadlopen, maar doe dit altijd met een gids. Op deze manier kom je meer te weten over dit unieke natuurgebied en als je alleen gaat wadlopen kan dit zeer gevaarlijk zijn. Tijdens de wandeling ga je op zoek naar verschillende plant- en diersoorten en indien je van mosselen houdt, kun je zelfs je hele maaltijd bij elkaar sprokkelen.

De vuurtoren van Terschelling

Als je heb gezocht naar afbeeldingen van Terschelling ben je hem vast al eens tegengekomen; de Brandaris, oftewel de vuurtoren van Terschelling. Dit is de oudste (nog werkende) vuurtoren van Nederland en staat in het dorpje West-Terschelling. Helaas is het niet mogelijk om de vuurtoren te beklimmen, maar ik raad je zeker aan om er tijdens je weekendje weg Terschelling een mooie vakantiefoto van te maken.

Activiteiten tijdens weekendje weg naar Terschelling

Houd je meer van sportieve activiteiten? Ook dan zijn er voldoende leuke opties voor een weekendje weg op Terschelling. Vanwege de wind en de golven is Terschelling bijvoorbeeld een uitstekende plek om te (leren) surfen en kitesurfen. Op het eiland zijn dan ook meerdere surfscholen aanwezig waar je surflessen kunt boeken.

Vind je surfen toch te spannend? Dan kun je er ook voor kiezen om Terschelling per paard te ontdekken. Dit kan bij Puur Terschelling. Er zijn meerdere routes mogelijk en je hebt de keuze om overdag of in de avond te rijden. Ook kun je zelf doorgeven met hoeveel personen je wilt paardrijden en afhankelijk van het aantal personen wordt bepaald hoeveel begeleiders er mee gaan. Zelf vond ik het echt een unieke ervaring om op de rug van een Fries paard door het bos, de duinen en langs het strand rijden.

Overnachten op Terschelling

En.. begint het al te kriebelen om een weekendje weg naar Terschelling te boeken? Ik snap het helemaal hoor! En het leuke is; op Terschelling zijn veel leuke vakantiehuisjes te vinden die ook nog eens betaalbaar zijn, zeker in het laagseizoen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een vakantiehuis op Terschelling voor 6 personen, dan zijn er tal van leuke mogelijkheden. Enkele leuke opties zijn Residence Terschelling, vakantiepark West-Terschelling en vakantiepark Schuttersbos.

Last minute weekendje weg naar Terschelling

Wil je graag een weekendje weg naar Terschelling boeken, maar heb je een klein budget? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Houd bijvoorbeeld eens de last minute aanbiedingen in de gaten. Een last minute Terschelling hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Met name in het laagseizoen zijn er veel opties om voor een goedkope prijs een gezellig huisje te boeken. De vakantieparken hebben namelijk liever dat de huisjes worden bezocht, dan dat de huisjes leeg staan. Hier kun jij dus van profiteren!  

Deze gastblog is geschreven door Tom Vink van Galekkeropvakantie.nl.