Nog maar even en dan begint onze lange verre reis. De reis waar we al jaren over dromen en voor sparen. “Dan zul je dit jaar verder wel niet meer weg gaan?” krijg ik regelmatig als vraag. Jawel! Ondanks dat we focussen op de lange reis kiezen we er ook voor om tijd te maken voor een paar weekendjes weg. Want dat mogen wel korte tripjes zijn, een weekendje weg heeft behoorlijk wat voordelen. Zoals een weekend tot rust komen in een natuurhuisje.

Het is zo makkelijk om in de waan van de dag mee te gaan. Maandag begint de week met werk en school. Dan zorgen we altijd wel voor leuke momenten door de week. Maar toch, voor je het weet is het alweer weekend. En met gezelligheid met familie en vrienden en verjaardagen vliegen ook die dagen voorbij. En dan begint maandag weer de week opnieuw. Ik vind een weekendje weg zo waardevol. En ik vertel je waarom.

#1 Echt even er tussenuit

Om er tussenuit te gaan en aan de drukte te ontsnappen hoef je geen week of langer weg. Je hoeft zelfs niet ver weg te gaan. Het is namelijk deels je mindset die je ook met een korte trip al op afwezig kunt zetten. En een andere omgeving met slapen in een natuurhuisje helpt daar ook goed bij. Een vakantiehuis in Nederland kan je dat speciale gevoel zeker al geven. Een natuurhuisje is namelijk een bijzondere accommodatie midden in de natuur. Een chalet, een huisje of zelfs een prachtige houten boshut kun je bijvoorbeeld kiezen. Zo’n huisje in de natuur is een ideale plek om er even tussenuit te knijpen en van rust te genieten.

#2 Altijd tijd voor een weekend

Een vakantie van een paar weken en zeker een lange reis is wat lastiger te plannen. Er staat misschien een bruiloft op de agenda die je niet wilt missen. Een vriendin kan ieder moment bevallen. Of nog honderd andere redenen waardoor het moeilijk plannen is. En dat zit anders met een weekendje weg naar een natuurhuisje. Er is altijd wel een weekend op korte termijn te vinden of leeg te maken voor een mini break. En er is altijd wel een natuurhuisje te vinden waar plek is voor jouw weekend.

#3 Weinig voorbereiding

Met een rondreis zie je vanalles van een land, of misschien zelfs van meerdere landen. En daar gaat mijn reizigershart zeker sneller van kloppen. Maar zo’n reis vergt ook wel de nodige voorbereiding. Wat is er te zien, wat is een logische reisroute en waar wil je steeds verblijven? En dan nog maar te zwijgen over de inpaklijst voor een lange vakantie. Een weekendje weg naar een natuurhuisje is veel makkelijker en vraagt – behalve het boeken van je vakantiehuisje – weinig voorbereiding. Een weekendtas vullen met wat kleding en je toilettas en klaar! De inpaklijst voor een weekend weg ziet er veel korter uit, zelfs als je met kinderen reist. Bovendien heb je ook geen gedoe met wat je wel en niet in het vliegtuig mee mag nemen. En de meeste natuurhuisjes zijn voorzien van allerlei spullen, zoals een complete keuken met inventaris.

#4 Ontspannen door een weekendje weg in een natuurhuisje

En dan zijn er nog een heleboel andere voordelen te noemen waardoor je na een weekendje weg in een natuurhuisje echt ontspannen thuis komt. Door letterlijk even weg te gaan van huis laat je de eventuele zorgen van daar ook meer achter je. Ik merkte dat bijvoorbeeld vorig jaar toen we in de verbouwing van ons huis zaten. Ik had ieder weekend aan die verbouwing kunnen besteden. Maar juist in die stressvolle situatie was het heel zinvol even een weekend daar niet mee bezig te zijn en meer tijd voor elkaar te maken.

Ook is het tijdens een weekendje weg vaak makkelijker verbinding met je partner te vinden. Alle verplichtingen, zoals het huishouden, de was en zo, vallen weg tijdens het weekendje weg. Daardoor heb je meer tijd en aandacht voor elkaar. En dat is zó ontzettend nodig.

#5 Goed voor privé en werk

Niet alleen voor je gezin is het fijn om samen een weekend weg te gaan, maar ook voor jou en je werk. Door zo nu en dan een weekend op te laden word je namelijk productiever. En dat komt je werk weer ten goede.

Bovendien is inmiddels wel duidelijk dat de natuur een ontzettend goede uitwerking heeft op je. De rust van de natuur zorgt voor minder stress. Ook werkt de natuur als een spiegel en word je creatiever door een nieuwe omgeving. En dat kan je weer nieuwe inzichten opleveren.

Heb jij al een weekendje weg gepland staan?

Dit bericht is in samenwerking met Natuurhuisje.nl tot stand gekomen.