Een weekend weg met je kleine, het kan soms een hele onderneming lijken! Rompers, extra rompers, slaapspulletjes. Vergeet vooral het speelgoed niet. En zo wordt je koffer maar voller. Bij thuiskomst ontdek je vervolgens dat je eigenlijk veel te veel mee hebt genomen dat je helemaal niet nodig hebt gehad. Om het overzicht te bewaren heb ik de voornaamste spullen voor je weekend weg met je dreumes of peuter voor je op een rij gezet met daarbij tips uit eigen ervaring. En scroll verder om de handige inpaklijst voor een weekend weg met dreumes of peuter te downloaden.

Kleding en reservekleding

Natuurlijk neem je genoeg kleding voor je kleine mee. Maar wat is genoeg? De ene dag gaat het best vlekkeloos – letterlijk en figuurlijk. En de andere dag moet je je dreumes meerdere keren omkleden door alle ‘ongelukjes’ met luiers en eten. Voor een weekend weg met onze dreumes hou ik altijd één romper en één set kleding per dag aan, plus een romper en setje extra als reserve. Die reservesets stop ik in de dagrugzak, zodat ik die steeds bij de hand heb.

Voor eten en drinken

Een dreumes of peuter kan met de pot mee eten. Dat is qua voeding wel handig, want dan hoef je geen potjes met babyvoeding meer mee te nemen. Ik weet niet hoe jouw kleine is, maar Mats pakt nogal eens iets van tafel. Gewoon uit nieuwsgierigheid. En een plastic bord kan meer hebben dan een aardewerk bord. Daarom neem ik altijd een eigen bord en schaaltje mee. En ook een eigen plastic lepel en vork, zodat hij zelf kan (proberen te) eten.

Wat er verder nooit ontbreekt tijdens een weekend weg met onze dreumes is een eigen drinkbeker. Sinds kort gaat de Pura fles van 260 ml altijd mee. Deze RVS thermosfles houdt de inhoud minimaal zes uur lang warm of koud. Bovendien is de fles 100% plasticvrij en van natuurlijk materiaal. Maar het allermooiste aan de fles vind ik dat hij mee groeit. Hij is namelijk verkrijgbaar met verschillende tops, zoals een speen of tuitdop. Mats gebruikt de rietjesdop. Deze kan op twee manieren worden gebruikt. Met het complete rietje kan Mats drinken terwijl hij de fles rechtop houdt. En als je alleen het mondstuk gebruikt, kun je drinken door de fles schuin te houden. En hij lekt niet, dus Mats kan ermee spelen en lopen zonder te morsen.

Leestip: met je auto op vakantie, dit moet je niet vergeten

tips weekend met dreumes of peuter

Slaapspullen zoals thuis

We zijn gezegend met een makkelijke slaper. Toch merk ik dat naar mate Mats ouder wordt, hij meer waarde hecht aan bepaalde rituelen die we thuis hebben. Zoals het slaapritueel van slaapzak aan, knuffel vast, een verhaaltje, een fles melk, een knuffel en een kus en naar bed. Herkenbaar? Vergeet dan vooral geen voorleesboek mee te nemen. En de favoriete knuffel natuurlijk.

Gebruik je tijdens je weekend weg met je dreumes of peuter een campingbedje of slaaptentje waar je kleine nog niet vaak in heeft geslapen? Dan kan het fijn zijn om thuis al een keertje in dat bed te ‘oefenen’. Of neem de slaapzak mee waar je kleine thuis al in heeft geslapen, dan ligt hij of zij in een herkenbare geur.

Kinder EHBO

Een EHBO tas of trommel neem je alleen mee voor de zekerheid en vaak alleen als je met de auto weg gaat. Voor onszelf hou ik het vaak eigenlijk alleen bij wat paracetamol. Voor een kind vind ik het wel prettig wat meer eigen medicatie en spullen bij te hebben voor het geval dat. Zo hebben wij altijd pleisters en kinderparacetamol bij en neusspray tegen verkoudheid.

Gebruikt je kind eigen medicatie, dan kan het zeker bij vliegreizen verstandig zijn een uitdraai mee te nemen. Bij vragen kun je dan aantonen wat je waarom bij hebt. En mocht er iets op zijn of nodig zijn, dan kun je het op reis laten zien bij een lokale apotheek of arts. Ik heb altijd een foto van de uitdraai op mijn telefoon staan.

Handige inpaklijst voor een weekend weg met dreumes of peuter

Met inpakken vind ik het altijd fijn om een checklist af te vinken. Zo weet je immers zeker dat je alles hebt. Daarom heb ik een inpaklijst voor je opgesteld met daarin alles dat je mee wilt nemen voor een weekend weg met dreumes of peuter.

Download hier de inpaklijst voor een weekend weg met dreumes of peuter

Mis je er toch nog belangrijke dingen op? Laat het me weten en dan voeg ik het toe. Of wil je hem graag voor jouw gezin iets laten aanpassen? Ook dat kan! Reageer hieronder of stuur me een berichtje en dan pas ik de inpaklijst speciaal voor jou aan.

Dit bericht is gedeeltelijk in samenwerking tot stand gekomen. Wil je daar meer over weten, kijk dan verder bij samenwerken.