Ga je op vakantie met de auto ? Dan zijn er een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat je het maximale uit de ruimte in je auto kunt halen. Ik geef je graag enkele tips voor het optimaal benutten van de ruimte in je auto, zodat je alle spullen mee kunt nemen die je nodig gaat het hebben.

Maak een inpaklijst

Het is handig om vooraf een inpaklijst te maken. Zo vergeet je niets. En op deze manier kun je ook beter inschatten hoeveel ruimte je nodig hebt en wat je precies mee wilt nemen. Maak in je lijstje onderscheid tussen noodzakelijke spullen en spullen die je misschien alleen maar wilt meenemen omdat het kan.

Kies een dakkoffer

Maak gebruik van een dakkoffer om spullen op het dak van de auto te vervoeren. Zorg er wel voor dat je het koffer goed vastmaakt en dat de spullen die je erop zet niet te zwaar zijn. Dakkoffers zorgen voor iets meer gewicht op je auto en daardoor ‘rijdt’ het net even anders. Dat merk je bijvoorbeeld met wind. Kies daarom een dakkoffer dat goed bij jouw type auto past en met een ergonomische vormgeving. Oh ja, en vul het koffer wanneer het al op het dak van je auto ligt. Want daarna is het niet te tillen natuurlijk.

Gebruik spullen als opvulling

Je kunt de spullen die je mee wilt nemen oo handig gebruiken als plek om andere spullen in op te bergen. Stop bijvoorbeeld sokken en ondergoed in je schoenen. Rol kledingstukken op om ruimte te besparen en stop kleinere spullen in de hoeken van je koffers of tassen.

Vacuümzakken zijn ook een uitstekende manier om ruimte te besparen. Je kunt er bijvoorbeeld je kleding in stoppen en de lucht eruit zuigen. Hierdoor neemt de kleding veel minder ruimte in beslag.

Ga stapelen

Stapel je spullen in de kofferbak van je auto op elkaar, maar zorg ervoor dat de zwaarste spullen onderaan liggen. Dat is niet alleen handig om zoveel mogelijk spullen mee te kunnen nemen tijdens je autovakantie, maar ook nog eens het meest veilig qua inpakken. Maak ook gebruik van de ruimte tussen de spullen om ook daar nog spullen te plaatsen. En wat denk je van de ruimte op de grond achter je stoelen. Zeker wanneer je met kleine kinderen of met zijn tweetjes op autovakantie gaat, is daar altijd nog extra ruimte om te pakken.

Kies voor rugzakken tijdens je autovakantie

Maak liever gebruik van rugzakken dan van koffers. Je kunt hier veel spullen in kwijt en je kunt ze gemakkelijk in de auto plaatsen omdat ze mee vormen. Dus je kunt nog een beetje proppen. Bovendien, als je op je vakantiebestemming bent, zijn rugzakken handig om mee te nemen tijdens uitstapjes. Dus zo komen ze dubbel van pas!

Kies kleine verpakkingen

Om zo veel mogelijk mee te kunnen nemen van wat je mee wilt nemen is het verstandig ook alleen maar de noodzakelijke dingen te pakken. Toiletspullen nemen vaak veel ruimte in beslag. Ga je een lang weekend of een week? Verklein de verpakkingen van je shampoo, tandpasta en dergelijke. Je hebt dan namelijk echt geen hele bussen deo nodig. Hierdoor nemen ze minder ruimte in beslag en kun je meer meenemen. En kies je voor bijvoorbeeld kleine soapbars, dan ben je ook nog eens duurzaam bezig.

Let op breekbare spullen

Met al dat duwen en proppen krijg je makkelijk zoveel mogelijk spullen mee op autovakantie. Maar er zijn misschien ook breekbare spullen die je mee wilt nemen. Zoals wanneer je gaat kamperen en het liefst bier uit een glas drinkt. Of mooie breekbare souveniertjes. Deze spullen kunnen natuurlijk niet zo goed tegen proppen. Zorg dat je ze goed inpakt, bijvoorbeeld in bubbelfolie. En dat je ze op een plek legt waar geen druk op ontstaat. Dus niet met andere spullen er bovenop. Ik zou zulke spullen tussen andere zachte spullen in de dakkoffer stoppen.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je het maximale uit de ruimte in je auto haalt. Fijne autovakantie!

Dit bericht is in samenwerking ontstaan.