Terwijl ik dit schrijf, dwarrelen de sneeuwvlokken naar beneden. En het is al maart! Ik heb zo’n zin in het voorjaar. En nog veel meer in de zomer. De lange dagen met gezellige zomeravonden, de warmte en alles en iedereen die vrolijk is. Maar ja, je weet wat ze zeggen. Maart roert zijn staart. Ben je ook zo klaar met de winter en dat natte, koude weer? Met deze tips heb je een fijne voorbereiding voor de zomer, zowel praktisch als mentaal!

Haal de zomerspullen van je zolder

Ben je ook zo dat je bij het eerste vrolijke zonnestraaltje al naar buiten duikt? Zorg dan dat je zomerspullen klaar liggen. Het ultieme zomerproduct vind ik de hangmat. Niets zegt “zomervibes” als dat! Haal je hangmat dus tevoorschijn. Heb je die nog geen? Dan is nu een mooi moment om er een uit te kiezen. Er zijn veel verschillende hangmatten, in verschillende kleuren en maten. En met of zonder standaard. Zo is er altijd wel eentje geschikt voor jouw tuin of balkon.

Ook kun je je zithoek in de tuin al klaar zetten. Zodat die in een mum van tijd buiten staat, zodra de zon gaat schijnen. Misschien wil je nog nieuwe kussens voor je zithoek.

Breng je tuin in orde

Het is natuurlijk extra genieten in de zon wanneer je tuin er ook gezellig bij staat. En nu is ook de ideale periode om je tuin in orde te brengen. Misschien wil je hier en daar nog nieuwe planten of bloemen in je tuin. Het duurt ook nog maar even en de eerste lentebloemen komen al uit. Ik heb ze zelfs al hier en daar gespot. Jij ook?

Ga shoppen voor de zomer

En je zomergarderobe, is die nog helemaal oké? Of ben je toe aan een nieuwe bikini of zonnebril? De nieuwste mode hangt en ligt nu al in de winkels. Dus ondanks de sneeuw kun je al fijn aan het shoppen slaan voor de zomer. Af en toe met een pauze met warme chocolademelk; wat een bijzonder contrast!

Bereid je voor op de zomer

De omschakeling van zomer naar winter vind ik veel lastiger dan andersom. Denken aan de zomer maakt mij vrolijk en blij. En de voorbereidingen, zoals je hangmat van stal halen en lekker shoppen voor de zomer, brengen mij ook helemaal in de zomerstemming. Dat maakt het wachten erop makkelijker, vind ik. Net als dat je voorpret voor je geboekte vakantie hebt, wanneer je vanalles gaat uitzoeken, zo werkt dat ook met de voorbereiding voor de zomer. Dus ga ermee aan de slag en laat die zomerse vrolijkheid nu alvast maar komen!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.