Bij het inpakken van mijn backpack heb ik toch altijd wel lichte stress. Heb ik wel aan alles gedacht? Toch maar een shirtje extra meenemen? En dan weeg ik ‘m, komt ie boven de 10 kg uit en dan moet ik van mezelf nog eens kritisch kijken, want hoe lichter hoe beter. En dus haal ik er weer wat dingen uit. Nog een keer wegen… Yes, onder de 10 kg! Maar zit nu alles er wel in? Nog een keertje alles eruit…. Ja, alles zat er in 🙂

Door ervaring word je rijker. In dit geval georganiseerder. Ik heb inmiddels een redelijk vaste lijst met spullen die ik mee wil nemen. Het dilemma “shirtje meer of minder” blijft en is ook sterk afhankelijk van de bestemming. Toch is het me gelukt op basis van bestaande lijstjes, tips van anderen en ervaring een lijst samen te stellen die voor mij handig werkt.

En deze checklist kun je hier downloaden. Hij opent in Excel en je kunt hem zelf aanpassen. Voor het gemak heb ik alle vrouwelijke dingen apart genoteerd.

Mis je er nog dingen op? Laat het gerust weten! Dan pas ik het aan, zodat anderen er ook weer hun voordeel mee kunnen doen.