Wanneer je toe bent aan een vakantie begin je vaak met het zoeken naar een bestemming. Daarna is het zoeken geblazen naar een hotel of vakantiepark. Tegenwoordig is er een nieuwe optie te vinden waar je naartoe kunt gaan op vakantie, namelijk de glamping.

De glamping is eigenlijk een soort combinatie van een camping maar dan met de luxe van een hotel. Je kan dus genieten van de natuur en de vrijheid die je gewend bent van een camping. Voor meerdere opties Bezoek de website van Villatent

Wat heeft een glamping in Nederland allemaal te bieden?

Nederland heeft op zichzelf al veel te bieden. Ook hoef je niet te ver weg waardoor je geen last hebt van hele lange reistijden. Glamping in Nederland is dus ideaal voor een weekendje weg maar ook voor een zomervakantie. Daarnaast hoef je bij aankomst je tent niet meer op te zetten doordat er vaak al een luxe safaritent voor je klaar staat. In de safaritent is vaak een keukenblok te vinden. Ook zijn er bedden en soms zelfs privé sanitair aanwezig. Bij het kiezen van een glamping in Nederland heb je verschillende mogelijkheden. Ten eerste kan je kiezen in welk deel van Nederland je het liefst wilt verblijven. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld graag bepaalde bezienswaardigheden wilt bezoeken. 

Wat is er allemaal te beleven op een glamping?

In Nederland zijn er veel glampings te vinden. Dit kunnen kleinschaligen glampings zijn maar ook luxe glampings met alles erop en eraan. Zo zijn er ook glampings te vinden waar een verwarmd zwembad bij zit of zelfs een spa. Daarnaast zijn er ook vaak goede restaurants te vinden op een glamping en hoef je niet elke avond in je eigen tent te koken. Doordat je met een glamping midden in de natuur zit is er altijd wel iets te beleven. Je kan er gemakkelijk op uit gaan om even te gaan wandelen. Het kan daarom ook erg leuk zijn om je huisdier mee te nemen. Glampings zijn er te vinden aan het water of aan het strand. Maar ook in prachtige bossen.

Leestip: glamping in de Achterhoek

Veel plezier hebben op een glamping met kinderen

Het bezoeken van een glamping kan ook heel erg leuk zijn met kinderen. Voor kinderen is het vaak leuk om midden in de natuur te zitten en alles te gaan ontdekken. Ook bieden veel glampings accommodatie voor de kinderen. Zo zijn er vaak speeltuinen te vinden, maar ook zwembaden. Daarnaast zijn er soms middag of avond programma’s waaraan de kinderen deel kunnen nemen.