In het kader van onze wittebroodsmaanden plannen mijn man en ik iedere maand een tripje. In oktober gingen we een weekend in Den Haag doorbrengen. Een vriendinnetje is er jaren geleden gaan wonen en tijdens bezoekjes aan haar heb ik ook al wel eens wat van de stad gezien, maar verder kende ik de stad eigenlijk niet echt. Hoog tijd voor een verdere ontdekking!

En wat was die leuk! Ik vond de sfeer in Den Haag wel prettig. Aan de ene kant statig en groots, tegelijkertijd ook wel gezellig en gemoedelijk. Het centrum heeft genoeg winkels om goed te shoppen. En natuurlijk kan een weekend in Den Haag niet zonder een bezoek aan de bekende plekken, zoals het Binnenhof, het oude Stadhuis, de Gevangenenpoort en het Vredespaleis. Allemaal op loopafstand van elkaar en een kaart is handig, maar niet persé nodig.

ik boek

Een aantal plekken vond ik bijzonder fijn en die deel ik graag met je!

Lezen bij Stanley en Livingstone

Zelden ben ik zo enthousiast over een winkel als nu. Een reisboekenwinkel! Dus jawel, een hele winkel vol met boeken die je uitnodigen om de wereld te verkennen. Gesorteerd op bestemming en vervolgens aparte planken voor bijvoorbeeld fietsreizen en kinderboeken.

winkel

Naast boeken hebben ze een grote collectie aan wereldkaarten en globes. We hebben er de kaart gevonden die we al lang zochten voor boven ons bed. En ook het Italiaanse drankkabinet met wereldbol dat we graag wilden. En dan hebben ze ook nog eens allerlei andere snutserijen die met reizen te maken hebben, van notitie- en dagboeken tot waszakken. Ik moest echt moeite doen mezelf in bedwang te houden.

winkel2

De lieve eigenaren zijn zelf enorm wereldwijs en helpen je graag met wat je zoekt. Kadootjes pakken ze in als pakketjes met een postzegel uit een ver land en een stempel. Super origineel! Mocht een bezoekje aan Den Haag er voorlopig niet in zitten, ze hebben ook een webshop 😉

Smullen bij Cheesecake Company

Tegenover de Nieuwe kerk aan de Torenstraat vind je dit kleine, maar gezellige tentje. Ik kon moeilijk kiezen tussen alle verrukkelijke cheesecake punten die mij vanuit de vitrine aan staarden, dus ik ben er iedere dag geweest voor een nieuwe 🙂 Ik hou van chocolade, jij ook? De double-chocolate en de white chocolate-cappuccino zijn dan aan te raden!

B. cheese (2)

Dineren bij Lokaal Royaal

Aan dezelfde straat een stukje verderop vind je dit leuke restaurant. Ook met de AH restaurant actie kun je hier terecht. De aankleding en super vriendelijke bediening zorgen voor een gezellige avond. En het eten is echt heerlijk! Wij kozen voor verschillende gerechten van de kaart. Met z’n tweeën kun je ook kaasfondue doen.

IMG_6022

Slapen in ’t Goude Hooft

De oudste herberg van Den Haag, midden in het centrum, heeft boven het goedlopende restaurant sinds kort ook kamers om te overnachten. En niet zomaar overnachten. Wauw, wat een kamer! We hadden niet eens de grootste suite, maar keken onze ogen al uit in de kamer ‘Binnenhof’. Bij binnenkomst kom je in de living terecht met open haard en grote flatscreen. Vanaf de bank en het nisje kijk je uit op de gezellige Groenmarkt. De minibar en de fruitschaal zijn complementair, evenals ontbijt op de kamer.

Je verblijf bij ’t Goude Hooft boek je via booking.com.

A. ontbijt

A.badkamer

De badkamer vond ik de eye catcher met haar gouden wasbakken, een groot bubbelbad en een aparte douche. De slaapkamer bestond uit een ruim bed en een inloop-kledingkast. Ook daar hing een flatscreen. Na een dagje rondstruinen is het heerlijk bijkomen op de kamer!

Hotspots in Den Haag

Er zijn natuurlijk nog veel meer hotspots in Den Haag te vinden. De wereldstad heeft genoeg te bieden voor een lang weekend. En dan nog heb je vast niet alles ontdekt. Tijdens onze wittebroodsmaanden kozen wij vooral voor quality time samen. Een volgende keer ga ik graag verder op ontdekking in Den Haag. Onlangs was ik wel in de buurt, in Leiden en Katwijk. Ook erg leuk! En vlakbij Den Haag vind je ook een prachtige Japanse tuin.

Ben jij al wel eens weekend in Den Haag geweest? Wat zijn jouw favo plekjes?