Ongeveer vijfentwintig dagen voor hun vertrek stuitte ik op de Instagram account van Dare2Travel. Daniel en Nancy zaten in de voorbereidingen van hun aanstaande wereldreis en deelden hun ervaringen van deze spannende tijd op hun site. Ik vind het zo tof wanneer mensen hun droom najagen! Daar wilde ik wel meer van weten. En dus nodigde ik ze uit voor een gastblog. Inmiddels zijn ze ruim twee maanden onderweg en graag delen ze hun ervaringen met je!

Wie zijn Daniel en Nancy?

Eerst even een korte introductie wie we zijn en over onze achtergrond. Wij zijn Daniel Di Stefano & Nancy Smits, beiden 25 jaar met onze Bachelor op zak en oprichters van Dare2Travel.nl! We zijn opgegroeid en wonen nog steeds in de omgeving van Rotterdam. We hebben beiden (hoe kan het ook anders 😉 ) een toeristische opleiding (HBO, Management toerisme) gedaan aan de NHTV in Breda.

SAM_0426

We hebben elkaar ook via onze studie leren kennen en hebben allebei een passie voor sporten, reizen en nieuwe avonturen! In het dagelijks leven hebben we beiden een fulltime functie gehad, Nancy was 2 jaar lang Travel Consultant bij een zakenreisbureau en Daniel was werkzaam bij de grootste online supermarktketen van Nederland als Delivery, Planning & Support medewerker.

Het verlangen naar het buitenland heeft er bij ons altijd al ingezeten, zo ook tijdens onze studie. In het 3e jaar van de opleiding kregen we de mogelijkheid om een internationale stage te doen en Daniel heeft toen voor Australië gekozen en Nancy heeft 6 maanden in Barcelona stage gelopen. Na onze studie hebben we er beiden voor gekozen om een baan te vinden en werkervaring op te doen in Nederland.

uitzicht samen

Het idee van de wereldreis

Het idee voor een wereldreis kwam pas later toen we zo’n 2 jaar bij elkaar waren en het wellicht tijd werd voor de volgende stap; gaan samenwonen of toch eerst een wereldreis maken. Uiteraard hebben we voor het laatste gekozen! Reizen staat voor ons gelijk aan avontuur en het leren kennen van nieuwe mensen en ervaren van nieuwe culturen. Daarnaast hebben we allebei afzonderlijk altijd al het doel gehad om ooit een wereldreis te gaan maken dus waarom ook niet samen!

De voorbereidingen voor onze reis namen aardig wat tijd in beslag. We moesten natuurlijk eerst duidelijk hebben waar we allebei naartoe wilden. Toen we het daar over eens waren geworden, konden we gaan bekijken hoe lang we ongeveer nodig hadden voor elke bestemming. We zijn uiteindelijk uitgekomen op de volgende route: Noord-Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Zuid-Thailand, Maleisië, Indonesië, Australië & Nieuw-Zeeland. Dit was dan nog samen met het sparen voor de wereldreis en aanschaffen van alle spullen het makkelijkste gedeelte van alle voorbereidingen.

Leestip: er komt enorm veel kijken bij het plannen van een wereldreis. In deze handleiding voor je wereldreis vind je in tien stappen precies alle informatie bij elkaar!

strand

Op zoek naar een reisverzekering

Het meest vervelende van de voorbereidingen vonden we toch wel een goede reisverzekering. Die vervelende voorwaarden die overal weer verschillen, we werden er helemaal gek van haha! Uiteindelijk gaat er toch nog wel een behoorlijke tijd overheen voordat je alles hebt geregeld. Vandaar dat we zelf ook een eigen ‘Wereldreis Checklist’ hebben gemaakt en deze beschikbaar hebben gesteld op onze website voor alle andere backpackers.

rijstvelden

We zijn inmiddels al een ruime 2 maanden aan het reizen en hebben al 4 landen mogen ontdekken, Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja. Natuurlijk gaat het reizen niet altijd zoals gepland en hebben we onderweg al een aantal onverwachte dingen meegemaakt. Bijvoorbeeld: op kakkerlakken jacht in de slaaptrein naar Chiang Mai, roekeloze buschauffeurs in Vietnam en oplichtingspraktijken bij het pompstation in Hoi An. Dit soort verrassingen horen nu eenmaal bij het backpacken, zeker in Azië, ons motto is dan ook ‘just go with the flow’! Op dit moment zijn we aan het eilandhoppen in het zuiden van Thailand.

vertrek

Verrassende bestemmingen

De landen die ons tot nu toe erg hebben verrast zijn toch wel Laos en Vietnam en dan bedoelen we vooral de mensen (locals) die we hebben leren kennen als heel vriendelijk en gastvrij. De twee landen die ons in het bijzonder trekken zijn toch wel Indonesië voor Nancy vanwege haar roots en Daniel heeft tijdens zijn stage zijn hart verloren aan Australië. We kijken hier dan ook erg naar uit!

ontmoetingen

Voordat we samen op reis gingen, zagen we elkaar zo’n 3 keer in de week. De omschakeling naar 24/7 samen was dan ook best een uitdaging en is ook een flinke relatietest. Je leert elkaar en jezelf tijdens het reizen nog beter kennen en dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Het is ook niet gek dat je af en toe wat tijd voor jezelf nodig hebt en tot nu toe hebben we daar een aardige balans in kunnen vinden! So far so good…right?

Doe, durf en ontdek de wereld

Wat we alle lezers graag nog willen meegeven heeft eigenlijk ook met onze gekozen naam voor onze reisblog te maken: Durf, Doe & Ontdek de Wereld! Durf die ene stap te maken om de wereld te ontdekken! Het is misschien een enge en onzekere stap, maar je krijgt er uiteindelijk zoveel voor terug. We vinden de volgende quote dan ook wel erg toepasselijk;

“Liever spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan, dan spijt hebben van de dingen die je niet hebt durven doen”

Wellicht komen we je nog tegen tijdens onze reis. We hopen dat je inspiratie kunt halen uit onze avonturen voor je toekomstige backpack trip.

Reislustige groetjes,
Nancy & Daniel

Wil je meer avonturen van Dare2Travel lezen? Dan kun je dat doen via Dare2travel.nl , Facebook & Instagram!

logo