Joehoe, het kampeerseizoen is echt begonnen! En we mogen zo nu en dan ook al genieten van flink wat zonneschijn. Heerlijk! Ik kan niet wachten om er met de camper weer lekker op uit te gaan. Heb jij je camper of caravan al uit de winterstalling gehaald? En hoe goed is jouw camper of caravan eigenlijk verzekerd?

Camper of caravan klaar voor een nieuw seizoen

Na maandenlang stil te staan in de winterstalling of garage mag je camper of caravan er eindelijk weer uit. Je huisje op wielen uit de stalling halen brengt wat taken en overwegingen met zich mee. Ten eerste zal ‘ie een goede schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Even alles weer lekker fris oppoetsen. Daarna kan je camper of caravan gevuld worden met de basic dingen, zoals handdoeken en een nieuwe voorraad van lang houdbaar eten en bijvoorbeeld kruiden en zo, zodat je weer makkelijk op pad kunt gaan en altijd wel wat bij je hebt.

Is de verzekering nog naar wens?

Iets waar je misschien niet zo snel aan denkt, is om je verzekering te checken. Door ieder jaar je camper- of caravanverzekering vergelijken kun je namelijk goed op je uitgaven letten én kijken of de dekking van je verzekering nog wel naar je wens is.

Een WA verzekering is voor een camper verplicht, omdat het een voertuig is. Dit is een speciale camperverzekering. Een caravan heeft geen verplichte verzekering. Wel is het goed om te weten dat de caravan -behalve de WA dekking voor schade aan een ander — niet onder je autoverzekering valt. Daar zijn speciale caravanverzekeringen voor.

Het is in ieder geval verstandig om je camper of caravan verder te verzekeren tegen diefstal, pech en schade. Want niets is zo vervelend als dat je tijdens je vakantie met onvoorziene kosten komt te staan door dat soort onverhoopte gevallen. Ook stormschade is iets om rekening mee te houden in je dekking. In het noorden van Italië is nu al een aantal jaren op een rij behoorlijk noodweer geweest in de zomer. Rond het Gardameer hebben caravans en campers schade opgelopen door megagrote hagelbuien. Het zou jammer zijn als de schade daarvan op jezelf neerkomt.

In het geval van een caravan, kijk ook goed of je voortent verzekerd is. Dat is namelijk niet altijd zomaar het geval.

Tussen je kampeertripjes door komt je camper of caravan vast ook weer in de stalling te staan. Of misschien laat je hem dan op je eigen oprit staan. Maar hoe zit het met je verzekering als er daar iets gebeurt? Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt of er wordt ingebroken. De stalling heeft invloed op je verzekering, zowel op de hoogte van je premie als op wat er uitgekeerd wordt als er iets gebeurt. Soms worden er eisen gesteld aan een bepaald slot. Check dit dus goed bij je verzekering.

Wil je je camper of caravan verhuren? Niet iedere verzekeraar staat dat toe. Kijk de voorwaarden van je verzekering na of stap over naar een verzekeraar die dat toestaat.

Is jouw verzekering van je camper of caravan naar wens?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Graag vertel ik je meer over samenwerken met reisblog Reismuts.