Een van mijn goede voornemens voor dit jaar is knetterhard sparen, ons appartement verkopen en een ander huis kopen. De volgorde is wat gewijzigd, maar met veel enthousiasme kan ik vertellen: manlief en ik hebben een huis gekocht! šŸ™‚

Huh, wat?! Jaaa! Ik neem je even mee in hoe het is gegaan.

Mijn lief en ik vinden onze bovenwoning fijn wonen, maar we zijn toch ook wel erg toe aan meer ruimte. Dus gingen we op huizenjacht. De afgelopen maanden hebben we behoorlijk wat woningen bezichtigd.

Vaak waren we totaal niet enthousiast. Je moet ‘door dingen heen kijken’, maar vertrekken met weinig lichtval, rolluiken aan de binnenkant van de woning, een schuifdeur (yes!) waarvan de klink afbreekt (nĆ³Ć³Ć³!)… En tja, ik ben een gevoelsmens, soms ‘voelt’ het gewoon niet als DE woning. En dan wordt het ‘m niet.

Soms waren we toch wel enthousiast, maar dan bleek de woning al binnen een week verkocht. We hebben zelfs een bod gedaan op een woning, maar een ander bood meer en dus ging het huis aan onze neus voorbij. Blijkbaar trekt de markt aan. We werden zo langzamerhand ‘bezichtigingsmoe’.

En toen kwam deze woning. Eigenlijk zouden we er niet eens meer gaan kijken en de huizenjacht even pauzeren. Maar de afspraak stond, dus op een donderdagavond begin februari stonden wij zonder enige verwachting daar aan de deur.

We liepen de hal binnen en… BAM! Dit was ons huis! We werden op slag verliefd! Een schitterend huis uit 1906, met hoge plafonds, een kelder waar je echt in kunt, een moderne badkamer met tweepersoonsbad, een ruime tuin op het zuiden, echt alles vinden we fantastisch!

Een dag later deden we een bod en na het weekend werden we het met de verkoper eens. En afgelopen vrijdag kregen we het verlossende woord dat de hypotheek goed gekeurd is. Zo fijn! Ik kan niet wachten om 1 juni te gaan tekenen en de sleutel van ons nieuwe stulpje te krijgen! Natuurlijk hou ik jullie lezers de komende tijd op de hoogte.

Is ons appartement al verkocht dan? Nee, helaas niet, maar we hebben het volste vertrouwen dat dat hoe dan ook wel goed komt. En we moeten natuurlijk hard blijven sparen voor alles. Onze roadtrip die we in mei wilden doen stellen we daarom uit. Maar dat maakt me helemaal niets uit met onze mooie woning in het vooruitzicht šŸ™‚ En gelukkig heb ik nog heeeeeel veel herinneringen van toffe reizen en trips waar ik over kan blijven schrijven!