fbpx
Reizen en zo

Ultieme reisinspiratie voor jou

 • 14 september 2016

Je dromen en wensen concreet op een rij zetten kan je inzicht geven in waar je echt blij van wordt, zodat je eraan kunt werken je dromen werkelijkheid te laten worden. Net zo waardevol als de positieve kracht die van zo’n wishlist komt is de kracht van fijne herinneringen. En dus kan na het delen van mijn persoonlijke wishlist een soort ‘memorylist’ als tegenhanger natuurlijk niet ontbreken.

Wat is het leuk om zo’n lijst te maken! Ik prijs me erg gelukkig met alle dingen die ik al van mijn wishlist mocht afvinken. Stuk voor stuk mooie ervaringen waarvan ik de herinneringen voor altijd zal koesteren. En eraan terug denken geeft zo’n enorme positieve boost! ‘Memorylist’ bekt alleen niet echt lekker, dus noem ik het mijn inspiratielijst voor jou.

Dit is niet zomaar een lijst van alle reizen en bestemmingen. Nee, alleen mijn meest bijzondere reizen, meest fascinerende bestemmingen en aller-aller tofste ervaringen heb ik voor je op een rij gezet. Met verwijzingen naar bijbehorende berichten op deze blog natuurlijk, zodat je er ook meer over kunt lezen. Bedoeld om jou te inspireren voor jouw eigen wishlist!

Dit zijn mijn tien persoonlijke favorieten:

1. Trouwen met de liefde van mijn leven op een tropische bestemming
Deze maand is het alweer een jaar geleden dat wij elkaar het ‘ja’woord gaven terwijl we met onze blote voetjes in het zand op de Malediven stonden. 😀

2. Alle zeven wereldwonderen bezoeken
(adhv de lijst uit 2007: Taj Mahal in India, Petra in Jordanië, de Chinese Muur, Chitzen Itza in Mexico, Machu Picchu in Peru, het Colosseum in Rome en Cristo Redentor in Rio de Janeiro)
Ok, dit zijn er zeven-in-één, dus ik speel een beetje vals met de top 10 😉 Ik heb ze niet in één, maar in zeven reizen bezocht. Petra vond ik het allermooiste! Of toch Machu Picchu. Of toch de Chinese Muur… lastig kiezen hoor!

muur

3. Orang Oetans spotten op Sumatra
Een onvergetelijke ervaring! Het voelde vooral ook erg belonend na uren door de jungle gelopen te hebben om ze dan eindelijk in het wild te zien.

4. Met de motor over de Hay Van Pass in Vietnam rijden
Volgens Top Gear is het één van de mooiste routes. Ik vond het fantastisch!

ikk motor

5. Een eigen travelblog beginnen
Reismuts bestaat deze maand alweer twee jaar! Hoera! Nog steeds vind ik het super leuk over al mijn ervaringen en travels te schrijven en hoop je ermee te inspireren.

6. Een vulkaan beklimmen in Guatemala
Ik vond het vrij heavy, maar wel ontzettend kicken om uiteindelijk de krater te bereiken en marsmallows te smelten boven de lava.

7. Zippline canopy tour door de jungle van Panama
Wat was de eerste sling schrikken, maar wat heb ik genoten van alle volgende! Super om zo tussen de boomtoppen te vliegen.

Canopy tour

8. Een pandareservaat bezoeken in China
Panda’s in het wild zien zou natuurlijk nog toffer zijn, maar omdat de dieren het daar erg zwaar hebben, is het reservaat nodig om de panda’s te helpen overleven. Ze zijn enorm speels en daardoor kon ik er uren naar blijven kijken.

9. Over een gletsjer lopen in Patagonië
Koud, maar onwijs de moeite waard! Ook het bulderende krakende geluid van de immens grote gletsjers die steeds in beweging zijn is erg indrukwekkend.

gletsjer

10. Beide kanten van de watervallen van Iguazu bezoeken
Dit zijn de mooiste watervallen die ik ooit gezien heb. Vanaf Brazilië heb je een panoramaview, vanaf Argentinië is vooral de enorme kracht achter het water zichtbaar.

Wat is jouw ultieme reiservaring?

18 Reacties

 • Diana | Stripe Away

  Staan vette dingen tussen. Kan helaas over weinig mee praten maar Petra was waanzinnig. Maar die route op de motor klinkt erg leuk. Zo word mijn Bucket list lijstje nog langer.

  Beantwoord
 • Linda | One Day Trip

  Heerlijk, zo’n lijst!! En super tof dat je alle zeven wereldwonderen hebt mogen zien.
  Ik vind het moeilijk om mijn ultieme reiservaring te kiezen, maar ga dan denk toch voor het maken van de roadtrip door Zuid Amerika met onze eigen auto. Bij het terugkijken van de filmpjes en het zien van de foto’s besef ik maar weer hoe geweldig die reis was.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ja dat snap ik helemaal! Dat was echt een super reis zeg! Ik ben nog nooit langer dan 1,5 maand aaneengesloten weg geweest. Wanneer dat wel is, denk ik dat dat ook de meest bijzondere ervaring is. Je maakt dan zoveel mee en leeft denk ik meer in het moment dan bij een korte trip.

   Beantwoord
 • http://hostesarah.blogspot.be

  Wauw! Een lijstje om jaloers op te worden 😉 Petra is ook één van de mooiste dingen die ik ooit gezien heb. Daar wil ik zooo graag nog eens naartoe gaan. En in de Dode Zee drijven vond ik ook wel een super ervaring 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik zou ook nog heel graag een keer terug willen. Ik ben er maar 1 dag geweest, maar kan er denk ik gemakkelijk meerdere dagen rond lopen. En ja, het drijven in de dodenzee is zeker ook bijzonder!

   Beantwoord
 • Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Wauw, wat een mooie lijst! Heel fijn om af en toe terug te blikken op al die mooie momenten uit het leven 🙂 Heel gaf dat je de 7 wereldwonderen hebt gezien!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Thanks! Het geeft erg veel positieve energie er zo eens bij stil te staan, is aan te raden 🙂

   Beantwoord
 • Sabine

  Wauw wat een mooie lijst zeg! Je hebt echt al enorm veel gezien en gedaan! Petra vond ik ook heel mooi, Iguazu ook trouwens. Ik vind het moeilijk kiezen wat mijn mooiste ervaringen zijn, maar in ieder geval staan daar het orka’s spotten in Noorwegen en Iguazu tussen!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! 🙂 Iguazu vond ik ook fantastisch! En orka spotten staat op mijn wensenlijstje, in IJsland of Noorwegen. Lijkt me echt waanzinnig gaaf.

   Beantwoord
 • Jenny - ikreis.net

  Mooie lijst!

  Mijn ultieme reiservaring? Lastig… Iedere reis heeft wel wat moois. (Vooral mijn vele reizen naar Indonesi:e ;)) Leren duiken was gaaf, maar ook mijn helikoptervlucht over Iguazu en mijn ballonvaart over Bagan. En het noorderlicht.

  Pffff, ik kan niet kiezen.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je!
   Zeker, iedere reis heeft wel wat moois, zelfs de reizen die ik misschien een beetje tegen vond vallen. Indonesië is mijn favoriete land, daar vond ik alles te gek. Iguazu vond ik ook waanzinnig mooi. Ik heb geen helikoptervlucht gedaan, achteraf een klein beetje spijt van. Maar een goede reden om ooit nog eens terug te gaan 😉 Een ballonvaart over Bagan en het noorderlicht staan nog op mijn wensenlijstje, lijkt me heel tof!

   Beantwoord
 • Robert | Traveljunks

  Dat is nog eens een lijst! Ik heb veel van je reis ook gezien en/of gedaan, maar heb nog veel wensen over. Ik merk bij mezelf dat ik wel eens dat ik een bestemming in mijn hoofd krijg en die in mijn denkbeeldige lijst plaats. Soms verwateren die, maar vaak blijven ze ook hangen. Is vaker de invloed van media of bloggers 😉 De meest bijzondere was toch wel de reis door de Copper Canyon, maar als land moet ik toch echt Madagaskar noemen. Over twee weken komt een al lang bestaande droom van me uit: mijn vriendin en ik alleen enkele weken met een 4×4 door de Australische Outback tuffen en slapen in een daktentje. O, wat heb ik daar zin in 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ja Madagaskar! Die staat ook nog op mijn wensenlijst (jeetje wat wordt die lijst lang… 😉 ) He, wat gaaf, jullie reis door de Outback! Lijkt me super spannend, je zult vast veel onverwachte dingen mee maken en onwerkelijk mooie plekken zien dan. Snap wel dat je er zin in hebt en ben nu al nieuwsgierig naar je ervaringen. Alvast heel veel plezier!!

   Beantwoord
 • ivonne

  Wat een gave lijst. Ik heb er zelf ook een aantal af kunnen vinken maar zou nog heel graag een keer op een gletsjer lopen! Mijn ultieme ervaring? Heel erg lastig want er was al zo veel moois. Toch denk ik dat de natuur van het westen van Amerika bovenaan staan, hoewel mijn reis door Tibet lang geleden ook heel erg indrukwekkend was. Echt een plek die ik graag nog eens zou bezoeken!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Thanks! 🙂 Tibet zou ik heel graag ooit heen willen, maar ik durf niet goed. Ik was er naar onderweg, maar toen braken de rellen uit en bleef ik vast in Nepal. En de natuur van West USA, ja, je hebt mijn man al overtuigd hoor! Echt zo mooi!

   Beantwoord
 • Luuk

  wat een leuke lijst! zelf vind ik een reis op de motorfiets toch het mooiste. echt een aanrader.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Ik vind met de motor reizen ook fantastisch. De rit over de Hay Van pass in Vietnam vond ik het allermooiste.

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.