Je dromen en wensen concreet op een rij zetten kan je inzicht geven in waar je echt blij van wordt, zodat je eraan kunt werken je dromen werkelijkheid te laten worden. Net zo waardevol als de positieve kracht die van zo’n wishlist komt is de kracht van fijne herinneringen. En dus kan na het delen van mijn persoonlijke wishlist een soort ‘memorylist’ als tegenhanger natuurlijk niet ontbreken.

Wat is het leuk om zo’n lijst te maken! Ik prijs me erg gelukkig met alle dingen die ik al van mijn wishlist mocht afvinken. Stuk voor stuk mooie ervaringen waarvan ik de herinneringen voor altijd zal koesteren. En eraan terug denken geeft zo’n enorme positieve boost! ‘Memorylist’ bekt alleen niet echt lekker, dus noem ik het mijn inspiratielijst voor jou.

Dit is niet zomaar een lijst van alle reizen en bestemmingen. Nee, alleen mijn meest bijzondere reizen, meest fascinerende bestemmingen en aller-aller tofste ervaringen heb ik voor je op een rij gezet. Met verwijzingen naar bijbehorende berichten op deze blog natuurlijk, zodat je er ook meer over kunt lezen. Bedoeld om jou te inspireren voor jouw eigen wishlist!

Dit zijn mijn tien persoonlijke favorieten:

1. Trouwen met de liefde van mijn leven op een tropische bestemming
Deze maand is het alweer een jaar geleden dat wij elkaar het ‘ja’woord gaven terwijl we met onze blote voetjes in het zand op de Malediven stonden. 😀

2. Alle zeven wereldwonderen bezoeken
(adhv de lijst uit 2007: Taj Mahal in India, Petra in Jordanië, de Chinese Muur, Chitzen Itza in Mexico, Machu Picchu in Peru, het Colosseum in Rome en Cristo Redentor in Rio de Janeiro)
Ok, dit zijn er zeven-in-één, dus ik speel een beetje vals met de top 10 😉 Ik heb ze niet in één, maar in zeven reizen bezocht. Petra vond ik het allermooiste! Of toch Machu Picchu. Of toch de Chinese Muur… lastig kiezen hoor!

muur

3. Orang Oetans spotten op Sumatra
Een onvergetelijke ervaring! Het voelde vooral ook erg belonend na uren door de jungle gelopen te hebben om ze dan eindelijk in het wild te zien.

4. Met de motor over de Hay Van Pass in Vietnam rijden
Volgens Top Gear is het één van de mooiste routes. Ik vond het fantastisch!

ikk motor

5. Een eigen travelblog beginnen
Reismuts bestaat deze maand alweer twee jaar! Hoera! Nog steeds vind ik het super leuk over al mijn ervaringen en travels te schrijven en hoop je ermee te inspireren.

6. Een vulkaan beklimmen in Guatemala
Ik vond het vrij heavy, maar wel ontzettend kicken om uiteindelijk de krater te bereiken en marsmallows te smelten boven de lava.

7. Zippline canopy tour door de jungle van Panama
Wat was de eerste sling schrikken, maar wat heb ik genoten van alle volgende! Super om zo tussen de boomtoppen te vliegen.

Canopy tour

8. Een pandareservaat bezoeken in China
Panda’s in het wild zien zou natuurlijk nog toffer zijn, maar omdat de dieren het daar erg zwaar hebben, is het reservaat nodig om de panda’s te helpen overleven. Ze zijn enorm speels en daardoor kon ik er uren naar blijven kijken.

9. Over een gletsjer lopen in Patagonië
Koud, maar onwijs de moeite waard! Ook het bulderende krakende geluid van de immens grote gletsjers die steeds in beweging zijn is erg indrukwekkend.

gletsjer

10. Beide kanten van de watervallen van Iguazu bezoeken
Dit zijn de mooiste watervallen die ik ooit gezien heb. Vanaf Brazilië heb je een panoramaview, vanaf Argentinië is vooral de enorme kracht achter het water zichtbaar.

Wat is jouw ultieme reiservaring?