Oh mei, wat was je een fijne maand! Met vooral veel zonnige dagen, zowel in eigen land als tijdens onze vakantie op Gran Canaria. Daarnaast zijn Remco en ik flink met de babykamer aan de slag gegaan. Die krijgt steeds meer vorm. En de zonnige dagen vroegen natuurlijk om veel gezelligheid buiten, dus daar heb ik zo optimaal mogelijk van genoten. Ik ga je er meer over vertellen en laten zien!

De maand begon met een openbaring die, ehm, confronterend was. Ik vond voor het eerst een grijze haar! Drie eigenlijk om precies te zijn. Opeens waren ze daar. Normaliter kleur ik mijn haar regelmatig. Nu is dat vanwege de zwangerschap een tijdje geleden (vanwege de verdeelde meningen over of het nou wel of niet goed voor de baby is). Ik dacht dat mijn haar best wel even mijn eigen kleur kon zijn. Niet helemaal dus. Ik heb in ieder geval de puntjes even laten knippen en ga voor de zomer toch nog even terug voor wat highlights, zodat er geen andere grijze haren zichtbaar worden.

Een andere openbaring, die gelukkig wel echt van tijdelijke aard is: ik pas niet meer door de douchedeur! Nu is de toegang bij onze douche ook wel vrij smal. Zo’n inschuifdeur die uit drie delen bestaat. Maar met mijn huidige vormen lukt het niet meer. Er zat niets anders op dan dat Remco er één deel uit haalde. Ik sluit niet uit dat over een tijdje een tweede deel eruit moet. We gaan ook kijken naar een glazen deur, want dat is sowieso makkelijker. Tot die tijd lossen we het zo op. Gelukkig kan ik wel altijd nog ruim in ons bad, want dat is voor twee personen 🙂

Hierna werd de maand steeds beter en beter 😉

EINDELIJK gingen we weer eens vliegen! Voor het eerst sinds jaren heb ik enkele maanden niet gevlogen en dat miste ik toch wel. Ondanks dat er dichterbij huis genoeg mooie plekken zijn, vlieg ik liever naar verdere oorden. En deze keer gingen Remco en ik naar Gran Canaria. Even lekker ertussenuit naar een zonnige bestemming waar ook nog eens familie van me woont die we niet zo vaak zien. Het was heerlijk!

De meeste tijd hebben we relaxt bij onze bungalow, aan het zwembad op het park of op het strand. Hoewel mijn energie level niet optimaal was, konden het niet laten om ook het eiland te gaan verkennen. Met een huurauto reden we langs pittoreske bergdorpjes, velden vol palmbomen en bijzondere rotsformaties. ’s Avonds gingen we lekker uit eten en in de buurt van onze bungalow waren genoeg leuke barretjes te vinden voor een (alcoholvrije) cocktail.

We pikten toevallig ook nog eens de Gay Pride mee, die zowat bij ons vakantiepark van start ging. Het was een gezellige boel op straat. Zo’n 25 wagens paradeerden door de straten met daartussen flink uitgedoste mensen. ’s Avonds was er een groot feest in Yumbo, een winkelcentrum met barretjes. Het was er zo onwijs druk, dat ik er met mijn bolle buik niet lekker liep, dus dit feestje lieten we aan ons voorbij gaan.

Net terug in Nederland gingen Remco en ik aan de slag met de babykamer. Dat wil zeggen, ik las de instructies van de meubels en gaf aanwijzingen en Remco monteerde het een en ander. Natuurlijk ging niet alles de eerste keer goed. Zo stond de kledingkast bijna helemaal in elkaar, toen we merkten dat een plank in het midden verkeerd om zat. Hup, weer alles los en weer opnieuw. Ik zal niet zeggen dat we niet af en toe hebben lopen mokken tegen elkaar, zeker toen de instructies niet altijd duidelijk leken. Maar echte ruzie, zoals men vaak zegt bij dit soort dingen… nee, daarvoor was het ook veel te leuk om met de babyspullen bezig te zijn!

De kamer is nog lang niet klaar hoor, maar de meubels staan en het thema van de kamer wordt ook zichtbaar, dus hier een klein voorproefje 😉

Om ook in eigen land extra van het lekkere weer te genieten, reden we op Pinksterzondag naar Zeeland. Even lekker uitwaaien, dachten we. Ja, uitWAAIEN. In de auto viel het al op dat de temperatuur steeds verder daalde, van 25 tot 15 graden! Het was dus best wel fris aan de kust. Bij het strand van De Banjaard maakten we een wandeling richting de stormkering. Daarna werd het op het terras van een strandtent gelukkig wel aangenamer. En ’s middags in Middelburg was het wel lekker warm op het terras.

Aangezien het de komende tijd warm schijnt te blijven, vonden Remco en ik het wel handig om daar wat in te investeren. Zo kochten we een parasol en een opblaasbaar zwembad voor in de tuin. Heerlijk, die verkoeling op een warme, broeierige dag! En ’s nachts hield ik het niet meer uit door de warmte (vooral door de zwangerschap). Het daardoor weinig slapen begon me op te breken, dus er zat niets anders op dan op zoek te gaan naar een airco. Die vonden we al snel. Helaas wordt ‘ie zonder oordoppen geleverd… Hij koelt goed, maar dat kabaal! Daar moeten we nog even aan wennen geloof ik. Het doet me denken aan een slechte slaapplek in een slechte slaaptrein ergens in Azië. Dat is voor een nachtje wel ‘leuk als ervaring’, maar zou je ook niet iedere nacht doen. Maar goed…

En dan de zwangerschapsupdate. Ja, het gaat goed hoor! Buiten alle gebruikelijke kwaaltjes (vocht vasthouden, slechter slapen, veel- heel veel plassen) mag ik echt niet klagen. Ik denk dat qua energie dit de beste periode is. Hoewel, het komt nog steeds vaak voor dat ik in mijn hoofd van alles van plan ben, maar ik er in de praktijk de puf niet helemaal voor heb. Ik voelde de kleine al een paar weken, maar sinds Moederdag (hoe toevallig) kan Remco aan de buitenkant uk ook voelen trappelen. En regelmatig ook zien! Bijzonder en gek hoe alles steeds meer echt wordt. En hoezeer ik van mijn werk hou, ik ben nu toch wel aan het aftellen tot mijn verlof. Nog 9 weken werken 🙂

Hoe was jouw mei maand?