fbpx
Canarische eilanden Frankrijk Israël Kroatië Montenegro

De leukste bestemmingen voor een babymoon (deel 1)

 • 31 mei 2018

De term babymoon is uit de VS overgewaaid. Er worden vakanties tijdens de zwangerschap mee bedoeld. Mogelijk wel de laatste keer dat je met zijn tweetjes op reis gaat. Een vakantie met een baby zal er immers een tikkeltje anders uit gaan zien. Ik kom net vers terug van onze babymoon in Gran Canaria, waar ik je natuurlijk wat over kan vertellen. Welke bestemmingen deden andere bloggers als babymoon aan en hoe hebben zij dit ervaren? In dit bericht deel ik de eerste leuke reacties!

Jenny vloog naar Israël

Aan het eind van het eerste trimester van mijn zwangerschap heb ik een mooie rondreis door Israël gemaakt. Israël is een fijn bestemming, ook voor een babymoon!

Israël heeft een fijn klimaat – al kan het er in de zomer erg warm zijn. De afstanden in Israël zijn niet al te groot, je hoeft dus niet met je zwangere buik uren en uren in een gammele bus te zitten. Het is makkelijk om een auto te huren en zelf rond te reizen, maar tussen de grote steden rijden ook comfortabele bussen. En voor lekkerbekken zoals ik: het eten in Israël is ver-ruk-ke-lijk! In Israël vind je vele internationale keuken, maar ook de lokale keuken smaakt voortreffelijk. Bovendien is Israël een land waar veiligheid en hygiëne hoog in het vaandel staan, je hoeft dus niet te vrezen voor ziektes voor jou en je kleintje.

Lees meer reistips voor een rondreis door Israël.

Yvonne reed naar Zuid Frankrijk

Waarom ik vooraf precies het idee had dat met 28 weken zwangerschap via de Autoroute du Soleil naar Zuid-Frankrijk rijden best een relaxte vakantie zou opleveren, is me na dag 1 niet helemaal meer duidelijk. Dan hebben we ook al 3 keer een sanitaire noodstop moeten maken, waarbij ik de moed al in mijn schoenen voel zakken zodra ik de enorme chaos op de parkeerplaats en de giga rij bij het w.c.-hokje zie staan. “Dit komt niet goed”, denk ik die laatste keer en ik doe nog een poging aan de hele rij in één keer te vragen of er misschien een klein kansje bestaat dat ik eerst mag. De blikken van de dames voor me zeggen genoeg en ik vlucht de bosjes in. Mét mijn dikke buik en het voornemen om nooit meer op zwarte zaterdag naar het zuiden te gaan.

Of eigenlijk helemaal nooit meer naar het zuiden te gaan, huil ik, als we een paar dagen later al meer dan 2 uur in de file staan op weg naar Port Grimaud en Saint Tropez. Ik herinner me deze schilderachtige plaatsen uit mijn eigen jeugd en ik moet en zal er nu een kijkje gaan nemen. De weg er naartoe vanuit onze camping is echter één langgerekte file en als we er eindelijk zijn kan ik er, door de drukte, niet bepaald van genieten.

Gelukkig blijkt iets verder van deze hotspot genoeg moois waar je toch vrij relaxt kan komen, zoals de indrukwekkende Gorges du Verdon. En onze andere vakantieweek, in de Languedoc, biedt nog veel meer rust en mogelijkheden voor relaxte uitstapjes. Zo dwalen we door schilderachtige dorpjes, bezoeken we het imposante kasteel van Carcassonne en verkennen we de prachtige natuur bij bijvoorbeeld Lac du Salagou.

Als we op een avond inkopen doen bij de Géant Casino wordt ons gevraagd waarom we in de rij blijven wachten. Uhm… pardon? Blijk je als zwangere gewoon voor te mogen dringen bij alle grote supermarkten in Frankrijk. Daar staan zelfs borden van bij de kassa: “zwangeren eerst”. Het fileleed ben ik dan al lang weer vergeten natuurlijk. Maar een volgende keer zou ik toch iets minder ver Zuidwaarts rijden denk ik. De Ardèche is bijvoorbeeld ver genoeg. 😉

Tikva ging backpacken door de Balkan

Toen ik zwanger was vertelden zoveel mensen mij dat het nu wel gedaan zou zijn met het reizen zoals we dat kennen dat ik nog een ambitieuze backpacktrip plande. In mijn eentje 10 dagen door de Balkan een rondje via Sarajevo naar Kroatië en dan via de kust en binnenlanden van Montenegro weer terug naar Sarajevo.

De eerste twee dagen genoot ik volop in Sarajevo, wat een heerlijke stad om rond te slenteren. Maar in Mostar en Dubrovnik kreeg ik het zwaar. Het waren lange reisdagen en dan wilde ik ook nog veel zien te plekken. Het was 40+ graden en ik deelde de dorm met luidruchtige feestende studentes. Ik was compleet kapot tegen de tijd dat ik in Montenegro aankwam. Daar besloot ik alle plannen om te gooien en vooral rustiger aan te doen. Dat zou ik ook iedereen adviseren die zwanger op vakantie wil. Laat de dorms voor wat ze zijn, neem een privé kamer en liever minder zien maar wel op ontspannen tempo.

De stadjes in Montenegro aan de kust zoals Budva en Kotor zijn hartstikke mooi. In de ochtend ging ik lekker naar het strand en zodra het te warm werd, zocht ik de schaduw op om uitgebreid te eten. De lokale keuken heeft veel Italiaanse invloeden en ik deed me tegoed aan grote salades en pasta’s zonder zorgen. In de middag dan misschien nog een museum of twee en om 21:00 als iedereen de stad inging om te stappen dook ik mijn bed in met goede oordopjes.

En ik ging naar Gran Canaria

Tegen het einde van mijn tweede trimester stapte ik het vliegtuig in naar Gran Canaria. Het vliegen vond ik niet zo spannend. Ik had een plek aan het gangpad, zodat ik makkelijk naar de wc kon en de vier uurtjes vlogen voorbij. Normaliter zou onze vakantie er een stuk avontuurlijker uit zien met wandelingen en veel uitstapjes. Om aan te sluiten bij mijn energieniveau had ik vooraf al bedacht vooral te gaan relaxen. En dat is wat we deden. We hadden van mijn oom een relaxte bungalow gehuurd op een rustig park met zwembad in Playa d’Ingles. Een winkelcentrum met gezellige barretjes, de boulevard en het strand lagen op tien minuten loopafstand. En wilden we wat verder, voor slechts een paar euro had je al een taxi.

Ik kon het niet laten om toch iets te ondernemen, dus twee dagen hebben we een auto gehuurd om het eiland te verkennen. We kwamen in gezellige bergdorpjes en langs groene oases vol palmbomen. Het havenstadje Puerto de Mogàn vind ik het mooiste plekje van het eiland, met de schilderachtige straatjes vol bloemen. De bergroute vanaf daar naar het stuwmeer Presa de las Ninas was ook schitterend.

Hoewel het in mei al vrij heet kan zijn op het eiland, viel het met een aangename 24 graden gelukkig mee. Ondanks dat hield ik toch behoorlijk wat vocht vast, met dikke voeten en veel wc bezoekjes als gevolg. Dat was soms een beetje lastig, maar wc’s hebben ze overal en slippertjes zijn prima voor de vakantie 😉

Ik heb nog meer leuke reacties ontvangen, die volgen binnenkort in deel 2!

6 Reacties

 • Yvonne

  Leuk geworden Lizette! Op die plek waar jouw foto genomen is heb ik een foto van onze eerste reis met de 2e baby (10 weken oud) erbij.

  Beantwoord
 • Dominique | dominiquetravels.com

  Leuke post! Ik heb er geen ervaring mee, maar de bestemmingen klinken wat mij betreft sowieso fijn om te bezoeken! Het is vervelend dat je zo moet uitkijken met Zika tegenwoordig, dan is Europa toch nog steeds de beste keuze voor Babymoons!

  Beantwoord
  • Lizette

   Inderdaad, door het Zika virus worden de bestemmingen wel beperkter, maar goede reden om juist in die periode Europa verder te ontdekken.

   Beantwoord
 • Denise

  Hé, leuk! Ik was met m’n dikke buik 3 weken in Turkije. Ik mocht zelfs bijna niet mee terug, omdat ze dachten dat ik al verder was dan ik was en officieel nog geen verklaring mee hoefde. Ik heb daar ooit op VrouwOnline over geschreven, maar wil die ondervraging nog steeds eens op m’n reisblog zetten.

  Beantwoord
  • Lizette

   Ik herken het, die controle op het vliegveld! Ik was 23 weken maar heb nou eenmaal een flinke buik en gelukkig had ik wel al verklaringen mee genomen. Ze stonden toch wel even te kijken.

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.