Wat is de tijd snel voorbij gevlogen. En wat was augustus een fijne maand. Het is één van mijn favoriete maanden. Ik hou van de zon, de zomer (voor zover we die in Nederland kennen, maar augustus was zeker niet slecht), de lange avonden en het file-loos naar mijn werk kunnen rijden. En er zijn nog meer redenen waarom het zo’n fijne maand was. Kijk met me mee terug op enkele highlights van deze maand.

De maand startte met een reis naar het mooie Oostenrijk dat opnieuw mijn hart stal. Manlief en ik zetten onze tent op in Vorarlberg en maakten super toffe wandelingen door de rauwe bergen en over vrolijke Alpenweiden.

Soms was het een beetje mistig, maar dat mocht de pret niet drukken.

Soms was het een beetje mistig, maar dat mocht de pret niet drukken.

Op een wat bewolkte dag gingen we naar Innsbruck.

Op een wat bewolkte dag gingen we naar Innsbruck.

Gelukkig was het meestal stralend weer! Kijk hoe mooi!

Gelukkig was het meestal stralend weer! Kijk hoe mooi!

Hoewel ik altijd een omgekeerde heimwee heb en mijn tranen in bedwang moest houden toen we weer naar huis reden, was onze kat Porsch wel weer heel blij dat we weer thuis waren.

Zo blij dat ze het liefst de hele tijd bij ons is en een manier heeft gevonden om de deurklink open te springen, zodat ze naar boven kan. Dat is niet de bedoeling! Gelukkig brengt de zilverfolie om de klink haar op andere ideeën. (Iemand nog tips hoe ik het haar afgeleerd krijg?)

Porsch d'r favo hangout. Kijk haar onschuldig kijken. Maar ondertussen... ;)

Porsch d’r favo hangout. Kijk haar onschuldig kijken. Maar ondertussen… 😉

Een dag na terugkomst werd ons nieuwe bed geleverd. Eindelijk zijn alle grote meubelstukken binnen. Het slaapt wel extra lekker op de boxspring na twee weken op een luchtbed geslapen te hebben.

Na een uitstekende nachtrust ging ik weer fris en fruitig (en zonder file – yay!) aan het werk. Gelukkig is het nog lekker rustig, dus kon ik gemakkelijk mijn mailbox bijwerken en het werk weer oppakken.

Een paar dagen later tekenden we voor de verkoop van mijn oude appartementje. Yes! Geen dubbele lasten meer 🙂 Ruim negen jaar heb ik er met veel plezier gewoond en de herinneringen zal ik voor altijd koesteren. Maar het voelt fijn daar nu ook wel echt een streep onder te kunnen trekken en ik ben echt super blij met onze nieuwe casa en de ruimte die ze ons geeft, echt een fijn nieuw thuis van ons samen.

Het kamperen was super gezellig, maar het bourgondische leven heeft mijn lijn niet veel goeds gedaan (die is nu wat ronder zullen we maar zeggen 😉 ) Afgelopen maand heb ik het hardlopen weer opgepakt. Met de app Runkeeper train ik 2 tot 3 keer per week naar de 5 km. Dit heb ik al vaker gedaan en dan merk ik dat ik hardlopen heel fijn en ontspannend vind, maar op de een of andere manier komt er steeds weer de klad in en moet ik weer van voor af aan beginnen. Deze keer ga ik doorzetten! (Hoop ik…)

Trainen gaat natuurlijk net wat lekkerder in een nieuwe outfit ;)

Trainen gaat natuurlijk net wat lekkerder in een nieuwe outfit 😉

Manlief en ik hebben (gelukkig!) dezelfde smaak voor interieur. We zijn dol op oude spullen. Uit Oostenrijk namen we al een aantal toffe dingen mee. Afgelopen maand hebben we ook wat rommelmarkten en kringloopwinkels bezocht en meer leuke woonaccessoires gevonden.

Ook houden we van meubelstukken en accessoires in India stijl. Zo vonden we deze kist uit India. En een bijzondere kandelaar die gemaakt is van een oud stuk pilaar uit India. Matcht perfect met onze andere meubels in de woonkamer.

Onze nieuwe kist in India stijl :) De lamp komt uit Istanbul.

Onze nieuwe kist in India stijl 🙂 De lamp komt uit Istanbul.

Porsch moet de nieuwe dingen natuurlijk ook even besnuffelen.

Porsch moet de nieuwe dingen natuurlijk ook even besnuffelen.

Lekker veel groen in huis gehaald voor een levendige sfeer.

Lekker veel groen in huis gehaald voor een levendige sfeer.

Wat vind je van deze weegschaal? Ik ben er dol op!

Wat vind je van deze weegschaal? Ik ben er dol op!

Ik ben een enorme Netflix fan. Afgelopen maand keek ik de laatste afleveringen van de serie Marco Polo. Een boeiend verhaal met een super mooi decor, namelijk Mongolië. Een land dat al een tijdje op mijn wishlist staat. Nu ben ik op zoek naar een nieuwe serie om te kijken. Heb je tips?

Het laatste weekend kon ik het niet laten er nog even tussenuit te knijpen. Het werd een weekendje Aken. Heerlijk! Op de heenweg maakten we een stop op het drielandenpunt in Vaals.

In Aken vielen we met onze neus in de boter, of beter gezegd in de wijn, want het jaarlijkse wijnfestival was net dat weekend 🙂 Op zondag bezochten we ook nog de schattige stadjes Monschau en Blankenheim. Ik vertel je er binnenkort meer over!

Het zomer-wijn festival op het Domplein was super gezellig!

Het zomer-wijn festival op het Domplein was super gezellig!

Blankenheim is een super schattig middeleeuws stadje in de Eiffel.

Blankenheim is een super schattig middeleeuws stadje in de Eiffel.

Monschau is zo mooi!

Monschau is zo mooi!

En nu op naar september, een gezellige maand met ons verjaardagsfeest/house warming dit weekend in het vooruitzicht. Ook vieren we ons eerste huwelijksjubileum tijdens een weekend in Mechelen. September, kom maar op!

Hoe was jouw augustus?