De maand april is voorbij gevlogen! De vorige keer maakte ik bekend dat ik per 1 mei bij een nieuwe werkgever start. Deze maand stond dan ook vooral in het teken van afronden en dat is echt super snel voorbij gegaan! Niet zo gek ook, met alle gezelligheid en leuke dingen die er verder gebeurde. En die paar extra vrije dagen zijn natuurlijk ook altijd fijn. Ik neem je mee door de highlights van mijn april.

Hoewel ik met mijn nieuwe baan veel minder kilometers zal rijden, heb ik altijd al eens een anti-slipcursus willen doen. En toen ik overstapte van auto verzekering, kreeg ik deze aangeboden bij Safety Experience Centre in Rosmalen. Ik heb er best veel van geleerd. De noodstop vond ik een tikkeltje eng, om met 50 km/u te komen aanscheuren en vervolgens vol in de rem te gaan op een super glad wegdek. Ik was bang dat ik de instructeur omver zou rijden. Dat is gelukkig niet gelukt. Het parcours met verschillende gladde stukken vond ik een stuk leuker. Zeker toen ik eenmaal merkte dat zodra je het asfalt weer raakt, je meteen weer grip hebt en weer goed op de baan komt.

Remco en ik zijn weer flink in de tuin bezig geweest. De vijver is voor een groot gedeelte klaar. Alleen het hout erom heen willen we nog een fris kleurtje geven. En dan water erin en visjes. Ook hebben we al een boel planten geplant. Het begint eindelijk weer op een tuin te lijken in plaats van een grijze zandbak. De konijntjes buiten hebben het ook erg naar hun zin volgens mij. Het derde konijntje dat ik nog binnen had gehouden, heeft het helaas toch niet overleefd. Voorlopig laat ik het bij twee.

Al een tijdje twijfelden Remco en ik om naar de musical The Bodyguard te gaan. Nu de voorstelling gaat aflopen, besloten we toch nog snel kaartjes te kopen. Tijdens onze voorstelling speelde Romy helaas niet mee, maar de andere hoofdrolspeelster was ook super goed. Leuk om met al die liedjes weer even terug in de tijd te gaan.

Zoals ieder voorjaar ben ik ook nu weer begonnen met hardlopen. De demping van mijn oude schoenen was inmiddels ver heen, dus ik heb een nieuw paar gekocht, ready to go. Mijn beste vriendinnetje en ik hebben ons ook ingeschreven voor de Tilburg Ten Miles. En nee, niet de 10 EM, maar de 5 kilometer cityrun. Dat is voor ons al uitdaging genoeg 😉 Nu hebben we in ieder geval een goede stok achter de deur om te trainen.

April was ook de maand dat ik eindelijk weer eens vrienden zag en sprak die ik al veel te lang niet meer ontmoet had. Soms is het lastig met alle agenda’s om tijd te vinden. Het was erg gezellig om bij te kletsen. En samen met mijn ouders stookten we voor de eerste keer van het seizoen de buitenkeuken aan. Ik vind het heerlijk om veel buiten te zijn. Laat de zomer avonden maar komen!

Mijn moeder en ik gingen ook samen een dagje weg. Voor haar verjaardag had ik een privé rondleiding bij de Apenheul geregeld, omdat ze zo gek is van apen. In drie uurtjes vertelde de gids van alles over alle apen. Dus naast dat ons moeder-dochter uitstapje erg gezellig was, was het ook nog eens informatief. Een stukje van het park hebben ze Madagaskar genoemd. Ik kreeg na het zien van die bijzondere dieren spontaan zin om een ticket daarheen te boeken.

De serie 13 Reasons Why serie verscheen afgelopen maand op Netflix. Ik was erg nieuwsgierig naar het verhaal, maar ik had van tevoren niet gedacht dat de serie zoveel impact op me zou hebben. Ik zal geen spoiler zijn voor degene die hem nog niet gezien hebben. Het gaat over een tienermeisje dat zelfmoord heeft gepleegd en bandjes met haar verslagen achter heeft gelaten. Vooral de laatste twee afleveringen zijn erg heftig. In de media barstte een discussie los over het effect ervan op jongeren en mensen met sombere gedachten, dus of je de serie nou juist wel of niet moet kijken, dan moet je wat mij betreft zelf bepalen. Het is in ieder geval geen verhaal dat je even vluchtig op een zonnige dag kijkt. Maar wat mij betreft wel een van de beste series ever.

De zon, de belofte van de zomer en misschien ook wel een beetje het gevoel van een nieuw begin bij mijn nieuwe baan zorgden ervoor dat ik mijn rode lokken inruilde voor blond. Dat bleek nog niet zo makkelijk! Eerst ontkleuren, toen was ik wortel-oranje en toen nog een spoeling eroverheen… Een paar uur later liep ik tevreden de deur uit. Mocht ik ooit weer op het idee komen om mijn haar rood te verven, herinner me er dan even aan dat ik blond leuker vind 😉

Deze lieverd werd in april alweer 11 jaar.

Niet alleen ik ga aan een nieuwe job starten, Remco ook! Hij heeft namelijk een promotie aangeboden gekregen bij zijn huidige werkgever. Super tof! En met die buitenfunctie komt ook een lease auto. Heerlijk, gezien al onze uitstapjes en reizen. Ik ben super trots op hem. En tja, het voelt heerlijk als het geluk aan je kant lijkt te zijn.

Tja, en toen kwam het onvermijdelijke: afscheid nemen van mijn collega’s. Ik hou niet van afscheid nemen. Het is zo definitief. Terwijl ik bepaalde collega’s ongetwijfeld nog eens zal spreken. Maar de meeste niet. Gek idee hoor! Ik voelde me wel heel blij en enorm vereerd met alle lieve dingen die ze voor me hadden georganiseerd. Een boek vol lieve persoonlijke boodschappen van mijn HR team, vrolijke bloemen en een gezellig etentje. Ik kon het niet laten iets van mezelf achter te laten. Dat heb ik voor de verschillende teams waar ik in werk op verschillende manieren gedaan. Voor het HR team wilde ik een stukje geluk van de wereld doorgeven.

Het had niet beter gepland kunnen zijn, om juist tussen twee jobs er samen even een paar dagen er tussen uit te knijpen. Remco en ik deden een citytrip van vier dagen naar Sofia in Bulgarije. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik Remco pas op het vliegveld zou vertellen waar we heen gingen, maar ik was zo enthousiast over de bestemming, dat ik mijn mond niet had kunnen houden. En mijn enthousiasme werd bevestigd, Sofia is een hele leuke stad. We sliepen in een gezellig boutique hotelletje midden in het centrum. We houden ervan citytrips te combineren met een ontdekkingstocht door de omgeving van het land. Deze keer deden we dat met een dagtrip naar de rotsen van Belogradchik. Erg indrukwekkend! Binnenkort meer over Sofia en deze dagtrip.

Inmiddels ben ik al een paar dagen bij mijn nieuwe baan aan de gang. En ik vind het geweldig! Als nieuweling moet ik natuurlijk wel wennen. Ik weet niets te liggen of te vinden en het gaat mij natuurlijk niet snel genoeg om alles wel te weten te komen. Maar het begin is veelbelovend en ik borrel van de energie!

Hoe was jouw april?