Of een camping ‘hotspot’ genoemd kan worden, weet ik niet. Maar één ding weet ik wel: deze camping is zoooo leuk! Dit verdient wat meer aandacht! Nog niet zo lang geleden trokken Remco en ik er met een erg leuk VW busje op uit. En we besloten niet zomaar ergens langs de kant van de weg te overnachten, maar kozen voor een camping. Zodat we wel de faciliteiten (douche, wc) in de buurt hadden. Wel zo handig. Nu houden we niet zo van grotere campings en we houden wel van het platteland. We zaten helemaal goed bij Boerhoes!

Boerhoes is een boerencamping tussen Zwolle en Dalfsen in. Op een grasveld voor de boerderij vind je 15 ruime plaatsen voor campers, caravans en tenten. In een van de schuren zijn toiletten en wc’s gebouwd. Daarnaast bieden ze ook Bed & Breakfast aan, boven op de zolder van de oude boerderij. De omgeving nodigt uit tot wandelingen en fietstochten.

Op het platteland leven

En wat maakt deze boerencamping nou zo uniek? De sfeer! Je hebt als gast echt het gevoel op het platteland te leven en je vindt er een oase van rust. Antje en Thomas, de eigenaren, wonen in een oude boerderij met een flink stuk grond dat tot aan de dijk van de Overijsselse Vecht loopt. Daar kun je in vissen en in de zomer in zwemmen of met een bootje op varen. Op het erf scharrelen wat kippen rond, meestal ook een varkentje of twee en ze hebben een kudde Dexter koeien. Dat zijn een soort zwarte mini-koeien. Nog steeds te groot om op schoot te nemen, hoor, maar wel erg leuk.

Een oase van rust.

De koeien liggen vroeg in de morgen al buiten.

’s Ochtends krijg je verse eieren voor je ontbijt. Er zijn fruitbomen en ook een behoorlijke moestuin waar je van alles vindt en waar je als gast ook gebruik van mag maken. Zelf je sla plukken voor je salade, of andere groente, het kan allemaal. En voor de vleesliefhebbers, zo puur als het vlees daar is, vind je niet snel denk ik. Dat komt van de varkens en koeien, die daar een heerlijk leventje hebben. Ik vind er nogal wat van, van dieren slachten en opeten, en ik kies er al jaren voor geen vlees te eten. Maar zelfs ik moet toch wel zeggen dat de wijze waarop ze er bij Boerhoes mee omgaan denk ik zo diervriendelijk mogelijk is. (Maar ik eet het nog steeds niet.) Vanaf april is de theetuin geopend, waar je kunt genieten van thee, boerenijs en boerendranken.

Duurzaam

Alle energie die op het erf gebruikt wordt, wordt opgewekt met zonnepanelen. Ze zijn niet aangesloten op het riool, want ze hebben een eigen eco-vriendelijk waterzuiveringssysteem. De boerderij en camping zijn dus voor een groot deel zelf-voorzienend en heel groen. Bijzonder toch?

Vraag gerust een rondleiding als je er bent, want Thomas en Antje laten je graag alles zien en ze vinden het leuk om de gasten mee te laten genieten van het leven op de boerderij.