Op reis kies ik vooral voor gemak. Ik zie er vooral praktisch uit, mijn haar op een staart, korte broek en topje aan en gaan. Toch ik blijf ook wel een (typische) vrouw. Ongeacht wat voor reis ik maak, zo nu en dan wil ik wel een beetje leuk en trendy voor de dag komen. Ik geef je mijn tips uit eigen ervaring om makkelijk van top tot teen stijlvol op reis te gaan met dingen die makkelijk in je backpack of koffer erbij passen.

Stijlvol op reis van start

Je reis begint natuurlijk met het inpakken van je paspoort en je pasjes. Steek die alvast in hippe hoesjes en dan begin je al goed 😉

Een beetje extra kleur

Reizen kan vermoeiend zijn. Je staat regelmatig vroeg(er) op vanwege excursies, bussen of vluchten die vroeg vertrekken. Je slaapt misschien niet altijd even goed in een vreemd bed. En actief bezig zijn en onderweg zijn vraagt natuurlijk ook energie van je. Dit alles kan je aan te zien zijn in die welbekende wallen onder je ogen en een doffe huid. Lang leve de concealer of getinte dagcrème! Een klein tubetje kan een hoop verbergen. Ik kies er altijd een met een hoge SPF waarde, zodat mijn huid ook meteen beschermd is tegen UV stralen.  

Verder gebruik ik op reis nauwelijks make up. Laten we wel wezen, als het zo warm is en je make up loopt uit, dat ziet er natuurlijk alles behalve stijlvol uit. Een beetje lippenstift daarentegen doet wonderen. Kies je meteen voor een verzorgende lippenstift, dan sla je twee vliegen in één klap 😉

Één jurkje kan altijd wel mee.

Eén leuke outfit

Met het inpakken van je kleding moet je altijd keuzes maken. Maar luchtige rokjes en zomerjurkjes nemen echt niet veel ruimte in beslag. Met een simpel topje op je rokje en teenslippertjes eronder tover je met gemak een leuke outfit. Daarmee kun je toch leuk voor de dag komen op die ene avond dat je bijvoorbeeld naar een strandfeestje gaat.

Sieraden

Een hele simpele manier om stijlvol op reis te gaan is door sieraden te dragen. Bij My Jewellery vind je allerlei soorten trendy en stijlvolle sieraden. Ik draag altijd minimalistische oorbelletjes die ik ook ’s nachts in kan houden. Dat vind ik makkelijk. Een slimme tip voor als je ook andere oorbellen mee wilt nemen: steek ze in een knoop, dan raak je ze niet zo snel kwijt.

Oorbelletjes in een knoop blijven makkelijk bij elkaar.
Op het bedeltje staat “Collect moments”. Toepasselijk!

Verder vind ik het leuk om armbandjes te combineren. Ook die houd ik vaak dag en nacht aan. En omdat ze zo smal zijn, vallen ze gemakkelijk onder lange mouwen. Vaak koop ik er op de bestemming nog eentje bij als souvenir.

Trendy voeten

Welke schoenen neem je mee? Wanneer ik een flinke wandeling ga maken, trek ik mijn wandelschoenen aan. Voor een tripje naar een leuk stadje kun je natuurlijk prima sneakers aan doen. Nemen ze teveel ruimte in beslag, dan heb je altijd je teenslippers nog. In dat geval maak je met een likje nagellak helemaal de finishing touch, zodat je voetjes stijlvol op reis voor de dag komen.

Zo nu en dan werk ik samen met bedrijven en merken waar ik helemaal achter sta. Wil je daar meer over weten, lees dan hier verder.