Frankrijk is een erg mooi vakantieland. Van prachtige stranden tot erg oude architectuur en mooie, sfeervolle steden. En je kunt er makkelijk met de auto heen reizen. In Frankrijk vind je een aantal iconische gebouwen, zoals de Eiffeltoren of het Louvre. Dit zijn natuurlijk erg mooie gebouwen, maar zijn het ook de mooiste? Volgens mij zijn ze erg mooi, maar er zijn nóg mooiere plekken. Die heb ik voor jou op een rijtje gezet. Hier komen de vijf mooiste plekken in Frankrijk.

1. Mont Saint Michel

Dit prachtige, unieke klooster is gelegen aan de Normandische kust. Het klooster bevindt zich op een rotsachtig schiereiland, wat de plek nog indrukwekkender maakt. De omgeving is erg vlak, waardoor de toren van het klooster vanuit een wijde omgeving te zien is. Dit zorgt voor een prachtig effect, waardoor het volgens ons een van de mooiste plekken in Frankrijk is.

Leestip: De Champagnestreek heeft de top 5 net niet gehaald. Maar lees hier hoe tof is het om te logeren tussen de champagneboeren!

2. Carcassonne

Deze stad staat al twintig jaar op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ze dateert uit de middeleeuwen en heeft een gigantische stadsmuur. Deze stadsmuur heeft maar liefst zestien uitkijktorens aan de buitenkant en binnenin nog eens 24. Daarom behoort Carcassonne volgens velen tot de mooiste middeleeuwse steden van Europa.

3. Gorges du Verdon

Als je niet zo van bebouwing en architectuur bent, dan is deze plek echt iets voor jou. Dit is een gigantische kloof, gelegen in de Provence. De Gorges du Verdon is wel zevenhonderd meter diep en heeft helderblauw water aan de onderkant. Je kan kano`s of kajakken huren om over deze 25 kilometer lange rivier te varen. Het varen door de gigantische kloof geeft een magisch gevoel en behoort dan ook zeker tot een van de mooiste plekken in Frankrijk.

4. Les Baux-de-Provence

Dit is een klein dorpje, alweer gelegen in de Provence. Het dorpje is op een erg grote rots van maar liefst negenhonderd meter hoog gelegen. In het dorp bevinden zich allemaal schattige, kleine huisjes en winkeltjes, waardoor je het gevoel krijgt dat je in een andere wereld rond loopt. Dit zorgt voor een magisch effect, waardoor ook dit plekje volgens mij behoort tot een van de mooiste plekken in Frankrijk.

5. Corsica

Dit eiland kennen de meeste mensen wel, aangezien er elk jaar miljoenen toeristen naar toe komen. Corsica is niet alleen een van de mooiste plekken van Frankrijk, maar zelfs van heel Europa. Het eiland bevat prachtige, indrukwekkende natuur, mooie stranden en pittoreske steden.

Een goede voorbereiding

Of je kiest voor de Ardèche, de Provence of Corsica, op iedere van deze mooiste plekken in Frankrijk kun je je makkelijk een week vermaken. Er is ook altijd wel een vakantiehuis van Interhome in de buurt te vinden. Behalve op het eiland zou je de andere tips voor Frankrijk ook in een rondreis kunnen combineren tijdens bijvoorbeeld een camperreis. Hou er wel rekening mee dat Frankrijk een gigantisch groot land is. De afstanden zijn immens!

Wanneer je er voor kiest om met de auto op vakantie te gaan, is het natuurlijk belangrijk om de auto goed te verzekeren. Wanneer je op reis gaat, is het risico natuurlijk groter dat de auto het begeeft als wanneer hij bij je huis blijft staan. Daarom is het aan te raden om de juiste autoverzekering voor jouw auto te kiezen wanneer je op reis gaat. Dus wil je de best passende én een goedkope autoverzekering afsluiten? Dan doe je er verstandig aan om een prijsvergelijk website te bezoeken en je autoverzekering te berekenen en te vergelijken.

Zo nu en dan schrijf ik in opdracht of plaats ik aanleverde berichten. Ik ga enkel samenwerkingen aan met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta en die bij Reismuts passen. Mocht je hier meer over willen weten, vraag gerust!