Stedentripjes, ik ben er dol op. Je hoeft soms helemaal niet ver weg te gaan om het gevoel te krijgen er toch even helemaal tussenuit te zijn. Ronddwalen in een vreemde stad, cultuur snuiven, terrasjes verkennen, een andere keuken proeven, shoppen. Alle ingrediënten voor optimaal genieten. Barcelona vind ik een uitermate geschikte stad voor een citytrip. Ze heeft al deze ingrediënten… en meer!

Jaren terug was ik al eens een dagje in Barcelona geweest toen ik een strand-feest-vakantie in Blanes aan het vieren was. Meer dan het voetbalstadion Camp Nou, dat ik best wel indrukwekkend vond, had ik er niet van gezien. Een paar jaar geleden keerde ik een lang weekend terug naar de stad. En ontdekte ik de veelzijdigheid.

Cultuur snuiven: √

Wie aan Barcelona denkt, denkt aan Gaudí. De kunstenaar heeft zijn stempel op het stadsbeeld gedrukt. Parc Güell met zijn markante kunstwerken is een echte eyecather. Ook op andere plekken in de stad zie je het surrealistische nalatenschap van de kunstenaar, zoals Casa Milà, in de straat Carrer d’Olot. De Sagrada Famìlia kerk, het icoon van de stad, heeft ook haar eigenzinnige externe en interne ontwerp aan Gaudí te danken en biedt de man zijn laatste rustplaats.

Barcelona

Naast het werk van deze kunstenaar heeft Barca veel andere mooie gebouwen en fonteinen. De kathedraal Santa Eulalia is ook zeker wel een bezoekje waard. En laten we Camp Nou niet vergeten 😉

IMG_2698

Terrasjes verkennen: √

La Rambla is de bekende boulevard door de stad. Vooral aan de Ramblas dicht bij de kust, in de oude haven van de stad en bij Plaza Catalunya vind je een overvloed aan terrasjes. Ok, wel redelijk toeristisch, maar daardoor niet minder gezellig. Maar eigenlijk overal zijn wel gezellige terrasjes te vinden.

DSCN1622

Een andere keuken proeven: √

Tapas en paella is wat de mediterraanse keuken biedt, en het is er om te smullen. Er zijn door de stad ontelbaar veel tapas barretjes te vinden waar je allerlei verrukkelijke bekende en minder bekende gerechten vindt. Ik vond Cervecería Catalana erg gezellig en goed. Deze vind je in Carrer de Mallorca. En de paella in die ik in de kleine restaurantjes gegeten heb, was zo heerlijk vers en goed van smaak, om je vingers bij af te likken.

Ook leuk: je tapasgids voor Sevilla

DSCN1671

Shoppen: √

Voor verse olijven, kaas, kruiden en andere lekkernijen kun je op diverse markten terecht. Mercat de la Bouqueria de bekendste is. Voor kleding shoppen ben je in Barcelona ook aan het juiste adres. Bepaalde merkkleding is er soms goedkoper en daarnaast zijn er veel onbekende winkels met hippe kleding tegen leuke prijsjes (vergelijkbaar met Bershka). Veel winkels zijn tot ’s avonds laat open, ook op zaterdag. Op zon- en feestdagen zijn veel van die winkeltjes gesloten. Maar je kunt 365 dagen per jaar van vroeg tot laat bij de Mare Magnum mall terecht, bij de haven.

DSCN1665

Bonus!

Alsof dit nog niet genoeg redenen zijn om een stedentrip naar deze bruisende Spaanse stad te plannen, heeft de stad een geweldige bonus te bieden: een strand! Er is een fijn breed zandstrand en een zeer uitnodigende zee om op de warme dagen in af te koelen. Waar anders vind je zoiets gecombineerd in zo’n geweldige stad?! 😀

Voor overnachten heb je natuurlijk duizendeneen mogelijkheden, van knusse appartementjes tot luxe hotelkamers. Het volledige aanbod vind je op booking.com.

Ben je nieuwsgierig naar meer bijzondere plekken in Barcelona? Je leest er meer over in 10x onbekender Barcelona