Nog niet zo lang geleden vertelde Marleen in een gastblog over het Blauwe Busje van haar en Niek en hun avonturen door Europa. Vorige maand mocht ik het busje samen met Remco een weekendje uitproberen. Toevallig had ik het perfecte weekend gekozen, lekker zonnig en droog. Het campingseizoen was net begonnen, dus overal was genoeg plek om spontaan neer te strijken. Maar het ging me vooral om de ervaring om met het VW busje op pad te zijn. En wat een ervaring was dat!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het best spannend vond om erin te rijden. Ik heb altijd in kleine autootjes gereden en ik ben dus gewoon niet zo gewend om in iets groters te rijden. Nou, dat viel me dus alles mee! Het stuur van het blauwe busje is een stuk groter en het heeft geen stuurbekrachtiging. Dat is in het begin een beetje wennen, maar als snel raak je er aan gewend. Hetzelfde geldt voor de versnellingsbak, maar ook dat went snel. En ja, met achteruit rijden moet je er natuurlijk rekening mee houden dat ‘ie langer is dan een gemiddelde auto. Maar we gingen vooral vooruit 😉

Lees ook: rondreizen met het Blauwe Busje

Onderweg hadden we super veel bekijks. We zagen sommige mensen vol verwondering staren naar het busje terwijl we langs reden. En bij vrijwel iedere stop kwamen er mensen naar ons toe om te zeggen hoe gaaf ze het busje vonden. Ik vond het vooral leuk om over binnendoor-weggetjes te rijden, maximaal zo’n 80 km/u. Hij kan natuurlijk wel sneller, maar het ging ons niet zozeer om de bestemming, maar om het onderweg zijn. En daar genoten we van!

Verrassend ruim

Hoewel dit blauwe busje vrij compact is vergeleken met andere campers, is het van binnen verrassend ruim. Er is een zit gedeelte met een bankje en de passagiersstoel kun je omdraaien. De tafel kun je uitschuiven, zodat het tussen het bankje en de stoel in komt te staan. Er is een keukentje met twee gaspitten, een wasbak met stromend water, een koelkastje en kastjes waar je alles vindt dat je nodig kunt hebben van servies tot pannen. Verder zijn er nog enkele andere kastjes waar je je spullen kwijt kunt. Het dak kun je omhoog kiepen, waardoor je in het zitgedeelte volledig kunt staan. Een prima ruimte om te zitten. We hebben er gekookt, gegeten en ’s avonds spelletjes gedaan.

Het kiepgedeelte kun je op zijn beurt weer uitklappen, waardoor er een slaapplaats voor twee personen ontstaat. Remco en ik kozen er voor om beneden te slapen. Het bankje klapten we eenvoudig uit tot bed. Je kunt er dus eigenlijk met z’n vieren in slapen! En zelfs voor langere mensen is het ruim genoeg. Remco tikt bijna de twee meter aan en heeft prima comfortabel geslapen. En ik ook!

In een van de keukenkastjes vonden we een leuke (en lekkere!) attentie.

Het was ’s nachts nog wat fris en er is geen verwarming in het busje. Een dikke slaapzak was voldoende om lekker warm te slapen. Bij het busje krijg je ook linnengoed, een dekbed, kussens en handdoeken erbij. Dus je hoeft eigenlijk alleen je kleding en je tandenborstel mee te nemen en dan kun je al op pad!

Klein beetje pech

Zoals bij iedere auto, en zeker bij een ouder exemplaar, kun je met pech te maken krijgen. Het voordeel van dit VW busje is dat er geen ingewikkelde elektronica in zit, dus wat het ook is, je kunt het waarschijnlijk zelf in een handomdraai maken. Zo hadden wij een klein probleempje. Niek en Marleen waren goed telefonisch bereikbaar en ontzettend behulpzaam, waardoor we binnen een mum van tijd weer op weg waren. Bovendien kijken ze de auto altijd goed na voor je ermee op pad gaat, dus het onderhoud is altijd up to date.

Bij de huur van dit busje zijn alle verzekeringen inclusief net als ongelimiteerde kilometers. Dus geen onplezierige verrassingen achteraf. Ik kan het iedereen aanraden om deze Volkswagen T2 te huren en erop uit te trekken, de vrije wereld in!

Wil jij hem ook huren? Dat kan! Hiervoor kun je bij Marleen en Niek terecht op www.blauwbusje.nl.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Blauw Busje. Ik schrijf uitsluitend mijn eigen mening en dit bericht bevat uitsluitend mijn eigen ervaringen. Wil je meer weten over samenwerkingen, lees dan hier verder.