Reizen vinden de meesten onder ons leuk en de een is er handiger in dan de ander. Je hebt mensen die altijd hun tandenborstel vergeten of waarbij de kleren vies worden door een geknapte tube crème. Misschien behoor jezelf wel tot deze mensen. Maar je hebt ook de reizigers die alles van top tot teen perfect in orde hebben. Met deze lifehacks en reistips behoor jij voortaan tot de laatste.

#1 Fles drank in een lege colafles

Het blijft een mooi cadeau of souvenir: een fles drank. Maar hoe krijg je die lekkere lokale specialiteit heelhuids mee. Zonder dat deze straks kapotgaat en je hele reisgarderobe naar echte Mexicaanse tequila ruikt en smaakt? Gebruik hiervoor een lege frisdrankfles waarvan je de boven kan losknipt. Je vult de binnenzijde met wc  papier en doet de fles met drank hierin en de bovenkant er weer op. Eventueel nog een plastic zakje eromheen. Je fles zit nu in een stevige beschermlaag.

#2 Mes in lege keukenrol dicht geniet

Een mes is handig met reizen, zeker als je back to basic gaat, maar niet veilig om zo in je tas te laten rondslingeren. Je wilt immers niet per ongeluk met je vingers in het scherpe deel grijpen. Een lege closetrol of een rol van een keukenrol biedt uitkomst. Je kunt de scherpe kant van het mes in de rol doen en deze dan dichtvouwen en aan de bovenzijde dicht nieten.

#3 Gezellig licht in de tent

Een gezellig licht in de tent, dit is handig op de camping te maken en je hebt enkel een waterflesje gevuld met water nodig. De meesten hebben wel een zaklantaarn mee bij een kampeertrip. Of dit trucje kan ook met je telefoon. Je zet een flesje voor een zaklamp of telefoonlicht. Het licht wordt door het water en het flesje gebroken. Het licht reikt zo verder, maar is ook minder fel en daardoor veel gezelliger.

#4 Je eigen geluidsboxen maken

Een geluidsbox neemt extra ruimte in je rugzak en daar wil je natuurlijk zo min mogelijk in meenemen tijdens het backpacken. Met twee plastic bekertje en een leeg wc rolletje creëer je makkelijk een versterker en standaard van je telefoon. Maak een opening in de lengte van de wc rol, waar je de telefoon met de speaker naar beneden in de rol kunt plaatsen. Plaats de wc rol tussen de twee bekertjes en koppel het geheel aan elkaar, door de wc rol vast te zetten in gaten in de zijkanten van de bekers. Zorg dat de openingen van de bekers naar je toe gericht staan. Et voilá!

#5 Siliconenkorrels bij je apparatuur

Als je kleding koopt, zitten er wel eens kleine zakjes met siliconen balletjes bij. Dit zit ook vaak bij schoenen en in schoenendozen. De zakjes zijn bedoeld om vocht te absorberen. Dit kun je heel handig gebruiken als je gaat reizen voor je apparatuur. In bijvoorbeeld de tas met fotocamera, doe je een paar van deze zakjes. Mocht de tas een tijdje in een vochtige omgeving staan, dan heeft de apparatuur hier veel minder last van.

#6 Geld in toiletartikelen verstoppen

Geld verstop je makkelijk in allerlei toiletartikelen. Zoals een lege shampoofles met een grote dop. Je kunt hier makkelijk papiergeld in kwijt zonder dat het iemand opvalt. Verder zijn sokken ook altijd een goede verstopplek voor waardevolle dingen. Je kunt ze eventueel dan weer in een schoen doen.

#7 Antilek Tip voor flesjes en flacons

Zeker geen leuk begin van je vakantie: de sluiting van de flacon zonnebrand heeft gelekt en nu zit heel je meegebrachte garderobe onder de zonnebrandcrème. Om dit te voorkomen haal je de doppen eerst van de flessen af en doe je een stukje plastic folie er tussen. Nu kan er geen vloeistof uit de flesjes lekken.

Vond je deze reistips behulpzaam? Meer reistips, lifehacks en andere tips vind je op Tipify.nl.

Wat is jouw ultieme reistip?

Dit bericht is in samenwerking ontstaan.