Ik probeer altijd in the moment te leven, maar in juli was ik eerlijk gezegd vooral bezig met het aftellen tot aan mijn zwangerschapsverlof. Daardoor lijkt de tijd vaak langzaam te verstrijken – en dat was op sommige momenten ook wel zo – maar toch is de maand achteraf redelijk snel voorbij gegaan. En natuurlijk ga ik je weer meenemen in wat ik zoal meegemaakt heb.

Al schrijvende werd deze blog een grote warboel van van alles en nog wat. Ik heb mijn best gedaan er wat meer structuur aan te geven. 😉

Veranderingen in huis

De woonkamer hebben we een paar maanden terug veranderd en een muur opnieuw laten stucen. We waren nog op zoek naar een mooie plank voor aan de muur en vonden er drie met hele toffe industriële buizen. Die prijken inmiddels aan de muur. De woonkamer is daarmee helemaal af.

De babykamer is eindelijk ook af. Het was mijn wens (eerder een eis eigenlijk) dat die voor mijn verlof helemaal af zou zijn. De meubeltjes stonden al wel langer in elkaar, maar ‘af’ is voor mij dat alles schoon is, aan kant is en er geen dingen meer in staan (een wasrek of zo) die er niet horen.

Het belangrijkste deze maand was de muurschildering in de babykamer. Angelique van Klodderverf.nl heeft echt waanzinnig mooi werk verricht met afbeeldingen van de Lion King en Jungle Book, helemaal op maat naar onze wensen. Deze artistieke en lieve dame is er tot in de nacht mee bezig geweest. Mijn verrassing was groot toen ik de volgende ochtend wakker werd en het meesterwerk zag!

De babykleertjes hangen inmiddels ook netjes in de kast, gestreken en op volgorde van maat, op kleerhangers die op ook volgorde van kleur hangen welteverstaan. Fijn joh, die nesteldrang 😉 Alsof strijken mijn nieuwe hobby is geworden. Dus nu kan ik vol trots kiekjes van de babykamer met je delen!

Werk en collega’s

Mijn lieve collega’s hadden een afscheidslunch georganiseerd voor mijn verlof. Ze verrasten me met super leuke kadootjes. Een crea bea was aan de slag gegaan om doeken om te toveren in soort kaboutertjes. En heel toepasselijk kreeg ons nieuwe wereldburgertje een vliegtuigje.

Onze P&O stagiaire was eind vorige maand klaar en dat moest natuurlijk nog wel even gevierd worden. Daarvoor gingen we naar Masal, een Turks restaurant in het centrum van Tilburg. Een Turks sprookje, zoals ze zelf zeggen. Het was erg gezellig en het eten was heerlijk! Eerst genoten we van negen verschillende mezes. Als hoofdgerecht koos ik de gevulde aubergine en als toetje, hoe kan het ook anders voor mij als zoetekauw, baklava.

Ik vind het wel een gek idee om mijn collega’s zo lang niet meer te zien. De laatste weken heb ik zo goed en kwaad alles gegeven. Ik heb zoveel mogelijk zelf afgemaakt en de rest genoteerd om alles zo goed mogelijk achter te laten voor mijn lieve collegaatje. Gelukkig krijgt ze wel tijdelijke ondersteuning. Nu moet ik het werk echt los gaan laten. En … het is eigenlijk wel heel cool om nu al te kunnen zeggen dat mijn laatste werkdag van het jaar voorbij is!

Relaxen in de hitte

Met de hete dagen in juli was het zwembadje in de tuin natuurlijk ideaal! Een beetje chillen in het water of een boekje lezen onder de parasol, heerlijk! Ik heb dubbel gelegen van het lachen van het boek van Vera van Zelm over hoe zij de zwangerschap heeft ervaren. Heerlijke humor met een sarcastisch randje, een feest der herkenning en daardoor zo lekker oppeppend!

Hoewel de afgelopen tijd mijn leesvoer vooral bestond uit Ouders van Nu en babyblogs, had ik de afgelopen weken weer meer behoefte aan spannende bestemmingen. En dus haalde ik de achterstand in die ik bij Columbus Magazine had opgelopen. Deze mooie tijdschriften verdienen een tweede eigenaar, dus mocht je interesse hebben, laat het me weten.

Omdat het warme weer nog wel even aan houdt, hebben we het kleine zwembad ingeruild voor een iets groter exemplaar. Er is eigenlijk geen dag voorbij gegaan dat ik er niet even in afkoelde, heerlijk!

Een weekendje weg

Remco en ik gingen nog spontaan een weekendje weg! Mijn enige wens (of eis, dat is onder invloed van hormonen eigenlijk hetzelfde) was dat er airco was. En het luxe hotel Karel V in Utrecht was perfect! Dit was waarschijnlijk voorlopig ons laatste weekendje weg met zijn tweetjes. (Of toch niet?) We hebben er volop van genoten. De kamer was fantastisch en de airco was dat weekend geen overbodige luxe!

Ik kon het natuurlijk niet laten om ook wat in het centrum van Utrecht rond te struinen. We schuifelden van terrasje naar terrasje en pikten zo nu en dan een winkel mee. En een bezoekje aan de Dom kon niet ontbreken. 🙂

De zwangerschap

Eerlijk gezegd, zwanger zijn voelde de afgelopen maand soms wel als een struggle. Sommige mensen gaan fluitend door de zwangerschap. Ik behoor niet tot die doelgroep en de ongelofelijke hitte maakt dat er niet beter op. Toegeven aan de nodige rust vind ik lastig, want ik wil steeds zoveel. In mijn hoofd heb ik allerlei ideeën en ben ik nog steeds dezelfde persoon (minus de momenten dat mijn hormonen het overnemen dan). Ik vind het irritant dat die plannen fysiek niet allemaal lukken. Nooit gedacht dat het meezeulen van zo’n buik zo zou voelen. Dacht ik ooit dat het allemaal wel mee zou vallen, daar denk ik nu wel anders over.

Maar zeuren heeft ook geen nut, dus dat doe ik zo min mogelijk. Om de meeste dingen kan ik zelf ook wel hard lachen, zoals de manier dat ik mezelf uit bed overeind ‘werp’. De baby doet het gelukkig hartstikke goed en dat is het allerbelangrijkste. Zijn vrolijke getrappel in mijn bolle buik maakt alles goed! (Hoewel, tegen mijn rechter ribben mag het ietsjes zachter. 😉 ) Inmiddels ben ik de 34 weken gepasseerd, het begint lekker op te schieten!

Voorutiblik

Ja, en dan is nu mijn verlof aangebroken! Het is een genot om geen wekker meer te zetten en alles te kunnen doen op mijn eigen ritme. Ik heb een lijstje met puntjes die ik nog af wil maken en leuke dingen om te doen. Of het er echt van gaat komen? Ik vertel het je de volgende maand! Eerst gaan Remco en ik, hoe kan het ook anders, weer even een tripje maken. 🙂

Hoe was jouw maand juli?