Regelmatig kies ik voor een dagje wellness. De hele dag badderen, relaxen, stomen, genieten van massages, lekker eten en drinken en uiteindelijk verrimpeld en ontspannen naar huis. Heerlijk! Op reis vind ik het ook fijn om zo nu en dan van een massage te genieten. Je lichaam heeft immers wel wat ontspanning verdiend na al dat reizen, nietwaar? Inmiddels weet ik wel dat er nogal wat verschil in zit. Graag deel ik mijn vier favorieten wereldwijd met je!

Massage in Azië

Iedereen die in Azië is geweest, weet hoe groot het aanbod van massages daar is. Thailand, China, Indonesië, ik kan me er meerdere fijne salons en massages herinneren. Eén ervaring was wel heel bijzonder. Quy Nhon is een kleine, vrij oninteressante stad aan de kust van Vietnam. Toeval bracht me bij My Linh, een kleine salon. Men spreekt er geen Engels, dus het afstemmen gaat een beetje lastig. Maar laat je gewoon in de watten leggen, want het komt daar echt wel goed! Ik heb genoten van een anderhalf durende, geweldig aangename massage met drukpunten en Hot Stone behandeling. Het overtrof werkelijk alle verwachtingen en is met stip de beste massage ooit! Na afloop kreeg ik ginger tea om bij te komen. Het afrekenen was in het niet-Engels ook een uitdaging. Onbegrijpelijk, maar de hele behandeling bleek niet meer dan 8 euro te kosten!

Modderbad in Vietnam

Een modderbad had ik nog nooit meegemaakt en in Nha Trang is het echt een topic. Natuurlijk moest ik het ook zelf uitproberen. Zo’n modderbad is een soort hottub, maar in plaats van water dat bubbelt laten ze het vol lopen met lichtbruine, dunne modder. De modder is net dik genoeg om aan je lichaam te blijven plakken. Iets in de modder, de mineralen denk ik, maakt dat je erop blijft drijven. Een dikke twintig minuten heb ik de warme smurrie rond gedobberd, heerlijk! Met als resultaat een zachte huid en een bruine bikini. 😉

Hamman in Marrakech

Bij een bezoek aan Marokko hoort een bezoek aan een traditionele hamman. Het is niet alleen een ontspannende ervaring, maar ook een sociale bezigheid. Ik vond het even wennen om door een andere vrouw gewassen te worden met olijven en modder en flink onder handen genomen te worden met een scrubhandschoen (wat soms best even gevoelig was). Maar wat fris, zacht en ontspannen word je ervan! Om het helemaal af te maken kun je naderhand ook nog een oliemassage nemen.

Massage in Rome

Huh? Ja, echt! Het viel me de laatste keer op dat er meerdere Thaise massagesalons zitten. Het was hartje winter en na een paar dagen rondlopen kon ik wel wat extra ontspanning gebruiken, dus ik nam de proef op de som. Dat bleek een onvergetelijke ervaring! Nora Thai vind je aan Via del Gesú. Voor € 50,- per uur nemen de dames je helemaal onder handen. Echt een aanrader!

Hou jij van wellness en massages?