Reizen, ik hou ervan! Maar lang niet alles aan reizen vind ik leuk. Zo schreef ik onlangs over de belasting van de aarde. Er zijn ook nog wel andere puntjes die ik minder leuk vind tijdens reizen, dingen waar ik een tikkie chagrijnig van kan worden. Herken jij dit?

Vertraging op de heenweg.

Voor sommige begint de vakantie als je de voordeur achter je dicht trekt. Dat is bij mij deels het geval. Dat fijne gevoel ervaar ik… zolang de reis maar wel door gaat. Het gevoel neemt namelijk in rap tempo af als ik vertraging blijk te hebben. Ik wil door, het vliegtuig in, onderweg zijn.. alles behalve langer op het vliegveld moeten hangen. Datzelfde geldt voor file, wanneer we met de auto gaan. Ook dan neemt de vreugde wel een tikkie af.

# Naar huis gaan.
Wat is het woord voor omgekeerde heimwee? Dikwijls heb ik tranen in mijn ogen als we in het vliegtuig weer naar huis zitten. Natuurlijk zijn er heel veel fijne redenen (lees: lieve mensen) waar ik graag voor naar huis kom, maar toch… snik!

# Niet zolang kunnen blijven als ik zou willen.
Tegenwoordig is mijn reistempo al lager dan jaren geleden en toch heb ik regelmatig nog het gevoel niet lang genoeg op een plek te kunnen blijven. Omdat de reis door gaat naar een andere plek, of omdat het tijd is om naar huis te gaan. Daarom is ooit voor langere tijd weg gaan echt wel een wens van me, om dan toch langer te kunnen blijven ‘hangen’ op fijne plekken.

# Regen.
Tja, je hebt het weer niet in de hand, maar een flinke regenbui zorgt bij mij helaas voor een flinke chagrijnige bui. Ik ben graag buiten en ik smelt niet van water, maar dan prefereer ik zeewater 😉

Mensen die lokale gebruiken niet respecteren.

Mijn stelling is dat als je ergens op visite gaat, je je dan aan die plek aan past. Dat betekent niet te bloot kleden op bepaalde plekken. Soms een hoofddoek dragen. Niet zomaar foto’s recht voor mensen hun neus maken. En geen kids over hun hoofd aaien waar dat respectloos is. Dit soort dingen kun je in iedere reisgids eenvoudig vinden, dus zo moeilijk zou het niet moeten zijn om dan niet aso te gedragen, toch?

Gelukkig zijn er veel meer redenen om wel te reizen!

Wat vind jij niet zo leuk tijdens reizen?