Sommige bestemmingen zijn zo mooi, ze lijken te mooi om waar te zijn. Maar toch bestaan ze echt. En ik ga er heen! 😀 In september ga ik samen met vriendlief naar Eriyadu, een pareltje van wit zand en palmbomen dat tot de eilandengroep Malediven behoort.

De Malediven bestaan uit bijna 1190 koraaleilanden in de Indische oceaan ten zuidwesten van India. Eriyadu is echt een droombestemming. Het is nog een van de weinige eilanden met de echt Malediven-identiteit. En vooral beroemd vanwege het huisrif, dat tot één van de mooiste ter wereld behoort. Je kunt het hele eiland rond snorkelen en schildpadden, felgekleurde vissen en zelfs haaien zien.

Er is een kleinschalig resort met bungalows aan het strand. En er zijn allerlei dingen te doen, zoals duiken en duiklessen nemen, wegdromen met een Ayurvedische massage in de spa, allerlei sporten van tafeltennis tot volleybal en boottochtjes naar andere eilanden om te kijken hoe lokale vissers er leven. Dat wil zeggen… als je daar zin in hebt, want relaxen op dat hagelwitte zandstrand lijkt me ook wel heel fijn!

eriyadu 2

Dat wordt optimaal genieten en relaxen! Voor mij is het echt een droombestemming, waarvan ik niet had gedacht er ooit echt heen te gaan. Mijn wensenlijstje van bestemmingen bestaat vooral uit citytrips en backpacken, dus dit is wel even iets anders. Maar toen ik de foto’s zag en het budget ook nog eens bij mijn budget pastte, hoefde ik er niet lang over na te denken om te boeken. Ik kan haast niet wachten tot ik op dat paradijsje ben. Koffer vol met bikini’s, slippers en zonnebrand en gaan! 😀 Ook nog eens een goede balans met de andere reizen die ik dit jaar ga maken. Er moet immers ook tijd voor totale ontspanning zijn 😉

En, wat is jouw absolute droombestemming?